úterý 13. srpna 2013

A´pieu Nature Flower Lipstick PK01

Tohle léto jsem naprosto propadla růžovým rtěnkám. Ne úplně řvavým a neonovým, na to nemám odvahu, ale i tak poměrně dost výrazným Barbie růžovkám. Přemýšlela jsem i o tematickém týdnu, kdy bych vám je všechny ukázala, ale já mám spíš ráda různorodost a střídání témat, tak vám je představím postupně v průběhu následujících týdnů - je jich tolik, že mi to vystačí asi až do podzimu :-)

Začínám momentální favoritkou. Asi protože je nejnovější - nové věci mají vždycky své kouzlo. Nicméně věřím tomu, že u tohohle kousku se nejedná o žádné počáteční nadšení a že ji budu mít ráda dlouho. Na značku A´pieu jsem narazila teprve před pár měsíci při brouzdání na ebay a jen tak ze srandy jsem přihodila na BB krém, který jsem pak vyhrála. Následně jsem se rozhlížela po dalším sortimentu značky a zaujala mě tahle rtěnka - v první řadě svým rozkošným bílým obalem. Nevím totiž o tom, že bych měla nějakou rtěnku v bílém obalu - kdysi jednu MAC z limitky, ale tu už nemám a ani nebyla čistě bílá. Takže barvou si mě získala a když jsou na tom ještě kytičky a hvězdičky, má romantická duše nedokázala odolat. Jinak je to balení samozřejmě plastové, ale přijde mi dostatečně tvrdé a odolné, rtěnka se také dobře otvírá i drží zavřená. Navíc i cena je příjemná, platila jsem něco málo přes 100Kč (pošta jako vždy zdarma), takže naprosto srovnatelné s drogerkou.

Swatche nejsou skoro žádné a tak jsem vybírala podle obrázku v aukci, což je vždycky risk. PK01 mi z nabízených růžových přišla nejsvětlejší, nejumírněnější, čekala jsem nějakou nude pink, rozhodně nic tak výrazného, co mi dorazilo. Zklamaná určitě nejsem, odstín se mi moc líbí, jen už mám bohužel několik podobných. Nemůžu se rozhodnout, co na ní miluji víc - vůni nebo konzistenci? Obojí je božské. Vůně ovocná, sladká, příjemná. Konzistence balzámová, spíš než rtěnka je to balzámortěnka, které mám absolutně nejraději. V jedné vrstvě rty jen jemně natónuje, ve více vrstvách získám výraznější lesklou barvu, kterou ale s naprostým klidem můžu nosit přes den. Rty jsou po použití jemné a vláčné, nemusím před aplikací používat balzám a ani jím zachraňovat rty poté, co rtěnka zmizí.

Negativa jsem našla dvě - úplně mi nesedl tvar rtěnky, mám raději ten klasický, jednostranně seříznutý. Není to samozřejmě nic, co by se nedalo několika použitími poupravit k obrazu svému, nicméně zpočátku se mi s ní nemanipulovalo úplně nejlépe. Druhá věc, která mi vadí obecně je stainování. Takové slovo neexistuje, já vím, ale snad tušíte co tím myslím. Rtěnka zmizí, ale rty zůstanou zabarvené a tak barva drží a drží a někdy ne úplně rovnoměrně, zůstane jen na okraji rtů a to nevypadá vůbec hezky. Kdybych měla čas si přes den rtěnku upravovat, věřím, že bych s tím neměla problém, ale já jsem zvyklá rtěnku aplikovat před odchodem z domu a v práci už jen podle potřeby používám bezbarvý balzám. Když mám čas a chuť se joo odvázat, tak tam mám v kosmetické taštičce ještě lesk, ale ten používám zase většinou před odchodem z práce pokud nejdu rovnou domů ale ještě někam mezi lidi. Rtěnku s sebou tedy nenosím a proto mi její zbytky na rtech nedělají radost. K mojí smůle to dělají všechny rtěnky podobného odstínu a tak se denně při pohledu do zrcadla rozčiluji... Až mi trpělivost došla a už týden si ji s sebou beru. Aspoň budu mít větší spotřebu a možná taky někdy nějakou dopotřebuji.

Navzdory malým mínusům jsem si rtěnku oblíbila a mám na cestě další 2 odstíny. To balení, vůně a konzistence balzámu je prostě víc. Za sebe můžu doporučit jako malou radůstku pro vás nebo třeba dárek pro kamarádku :-) Jen pozor na ty odstíny...







8 komentářů:

  1. Ta barvička i balení vypadá nádherně - určitě po ní mrknu

    R.

    http://ultimatechic.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ta barva je dokonalá! Tohle léto také nosím hlavně růžové "barbie" :D rtěnky.

    http://onceuponatimeside.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera :-O Krásná barvička!Cena taky luxusní. Mrknu po nich. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, jsem zvědavá, jestli si nějakou vybereš :-)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Proč myslíš? Nemůžeš je najít? Jsou tam, jen jsou zdražený, já platila 5.59 http://www.ebay.com/itm/271236930292?var=570170439317

      Vymazat
    2. Aha, mě to nenašlo nic s apostrofem, a pak ani lipstick, když tam maj liptick:-D

      Vymazat