středa 13. února 2013

NYX I Dream of Nevis

Před časem si ode mě Dejnička brala jednu NYX paletku a ptala se mě, jak jsem vlastně s paletkami této značky spokojená. Odpověděla jsem, že hodně, a pak mě napadlo, že bych to měla říct nejen Danče, ale vám všem :-)

Jako první bych vám ráda ukázala paletku pěti stínů - trvalo mi docela dlouho, než jsem si nějakou z nich pořídila, protože ony dost často stojí stejně jako ty desetistínové, tak jsem si říkala, proč mít za stejnou cenu jen polovinu množství barev? Navíc jsem nevěděla jak jsou na tom paletky s gramáží a tak nějak jsem očekávala, že tato bude oproti té s deseti stíny výrazně menší. Což nakonec není pravda (na velikostní srovnání se můžete podívat na poslední fotce) - ona je vizuálně skoro větší! Gramáž tedy menší je, ale ne o půlku, je to 8g ku 14g. 

Uvnitř černé plastové krabičky najdete na jedné straně velké zrcátko, na druhé již zmíněných pět stínů a dva oboustranné pěnové aplikátory, o nichž vám nic nepovím, protože jsem je v životě nevzala do ruky. Stíny jsou kulaté, stejně velké jako například MAC. 

Ačkoli se může na první pohled zdát, že jsou stíny v paletce matné, není tomu tak - poslední stín a první dva  jsou saténové, zbylé dva jsou lesklé a obsahují i drobné třpytivé částečky. A když říkám drobné, tak myslím opravdu miniaturní, rozhodně se tomu nedá říkat třpytky.

Co se barevného složení týče, pro mě je to naprostý ideál. Dvě světlé barvy na prozáření vnitřního koutku, dvě středně tmavé na celé víčko a jedna tmavší do crease. Jistě by se dalo vymyslet i více variant nošení, já ale s touto paletkou dělám pouze dva typy líčení a to buď saténové nebo lesklé. Střídám je podle nálady, ale obě nosím velmi ráda a řekla bych, že mi sluší. Takhle totiž podle mě má vypadat dokonalá naked paletka a ne to, co nám už 2x předvedli v Urban Decay. Kdybyste mě nutili vybrat si mezi mou Naked 2 a touhle paletkou, bez váhání pošlu pryč Naked a ani slzu pro ni neuroním.

Kvalita stínů je skvělá, všechny jsou velmi dobře pigmentované a máslově jemné. Téměř vůbec nepráší, pracovat s nimi je radost. Nemám co bych této paletce vytkla, je pro mě dokonalá a rozhodně patří do skupiny mých absolutně nejoblíbenějších výrobků.

Co vy a paletky NYX? Znáte, máte? Já se chystám koupit nějaké z nových trio stínů, 22 různých barevných kombinací, vůbec nevím, kterou vybrat! U jedné asi nezůstane.. :-) 











22 komentářů:

  1. No ale tahle se mi zatajila, ta je krásná!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se strašně líbí Dream of Jamaica...hlavně názvem, protože mým největším snem je procestovat Jamajku. Ale ty barvy taky nejsou k zahození :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jamaica je taky pěkná, v poslední době jsem začala používat černý stín, takže bych si ji taky mohla pořídit :-)

      Vymazat
  3. No tak tohle je fakt boží, hlavně to matný líčení s ní :). Můžu se zeptat odkud objednáváš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Suzie, dřív z cherryculture nebo lovemakeup, teď z ebay.

      Vymazat
  4. Sakriš, to by se mi líbilo a stíny by se daly použít i na obočí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná paletka, plánuju si pořídit nějakou v hnědou, zatím mám vyhlídnutou Sleek Au Naturel.
    Tuhle paletku mám v odstínu I dream of Barbados, kupovala jsem ji bez jednoho stínu a po roce mám už jen dva, protože jsem dva vymlátila cestováním, tak se bojím pořídit další, aby nedopadla stejně. Jinou paletku od Sleek taky dost tahám s sebou a zatím drží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s ní moc necestuji, takže tohle bohužel neposoudím, stíny mi drží.

      Vymazat
  6. moc Ti sluší
    mám ji sice též a k tomu i Jamaicu, miluji přesně tenhle typ barev, ale bohužel, mě osobně se s nimi nepracuje dobře (ehm, strhala jsem je ve své recenzi)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá skvěle, kvalitně, profesionálně. :-) Zatím jsem od NYX nic nevyzkoušela.

    allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ooo, nadherne odtiene, pacia sa mi, ze su nude, ale nie su prilis do bronzova ani oranzova, nad touto paletkou budem teda veeelmi silno uvazovat!
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem ještě nikdy žádné stíny od NYXu neměla, ale tahle paletka vypadá fakt super, tyhle odstíny by se mi přesně hodily. Ale jestli já těch neutrálních barev nemám přehršel :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sice na jednu stranu mám, ale na druhou jich nikdy nemám dost a pořád kupuju další :-)

      Vymazat
  10. Krásná paletka! Zrovna jsem si chtěla objednat hojně diskutovanou Undressed od MUA (přece jenom za Naked od UD se mi nechce dávat tolik peněz), ale teď jsi mě svým článkem zvyklala. Nemáš možnost tyto dvě paletky (Undressed x Nevis) porovnat?
    A odkud NYX objednáváš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám a Nevis mi přijde mnohem lepší, stíny jsou kvalitnější, lépe se s nimi pracuje a coby nude paletka na denní líčení má vše, co potřebuji, Undressed má těch stínů zbytečně moc a jsou více lesklé.
      V poslední době objednávám z ebay.

      Vymazat
  11. to zírám, ani slzu bys pro Naked neuronila?tak to čtu a slyším poprvé, páni jsem v šoku
    paletka NYX je moc hezká, obzvlášť ta palmička, jo stíny máš pravdu jsou nahé, já zatím od nich vůbec nic neměla, ale časem to musím napravit, čtu na ně chválu často, ale tahle paletka to asi nebude, já mám moc ráda lesklý, třpytivý nebo perleťový stíny-efektíky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Njn, neříkám, že je Naked špatná, občas ji použiju a některé odstíny jsem si opravdu oblíbila, ale není to prostě paletka na nude líčení.
      U NYXu si určitě vybereš, stínů mají mraky, hodně lesklé jsou třeba jejich Ultra Mania pigmenty :-)

      Vymazat
  12. krasne farby !!!! milujem taketo odtiene :D

    OdpovědětVymazat
  13. můžu se zeptat na kolik tě paletka vyšla?

    OdpovědětVymazat
  14. Randomly found your blog and I’d like to say that you have amazing design,
    beautiful photos and interesting posts! I’m also impressed by your style! Everything
    is perfect!
    would you like to follow each other?
    will be happy to see you in my blog)
    Skin and Beauty Care!https://savarnasmantra.com/blogs/blog

    OdpovědětVymazat