středa 26. září 2012

Essence Oh My Glitter!

Původně jsem myslela, že mě nové laky nechají naprosto chladnou, špatně totiž snáším změny, měla jsem ráda staré malé lahvičky a ty nové se mi podle promo obrázků vůbec nelíbily. Ve skutečnosti jsem z nich ale byla nadšená, takže jsem rychle zapomněla na předsevzetí nové laky nekupovat a na první pokus jsem si odnesla hned 12 kousků. Pak jsem ještě dva dokoupila a tak mám momentálně 14 Essence laků v nové lahvičce.
Škoda, že musím mít všechno hned a nepočkala jsem si na recenze... Už mnohokrát jsem četla, že tyto laky nestojí za moc a moje zkušenost je bohužel podobná. Pěkná lahvička, dokonalý odstín, příznivá cena - tím pozitiva končí. Bohužel má lak taky šílený štěteček, který stěžuje aplikaci a velmi vodovou konzistenci, takže bylo nutné nanést tři vrstvy. Už mám vyzkoušené 4 odstíny a pouze jeden byl schopný krýt ve dvou vrstvách. Tomuhle odstínu to odpustím, protože se mi velmi líbí, ale věřím, že většiny ostatních laků se obratem zbavím.








pondělí 24. září 2012

Skladování rtěnek

Zajímalo by mě, jak máte uložené své rtěnky, pokud jich máte třeba 10 a více? Já jsem je měla nejdřív v plastovém košíčku, ale to bylo dost nepřehledné a dlouho mi trvalo, než jsem našla rtěnku, jakou jsem zrovna chtěla a to vlastním mix různých značek a jejich obaly jsou různé. Následně jsem je přestěhovala do průhledné plastové krabičky od bonbonů Fehrero Rocher, což mi dalo možnost skladovat rtěnky nastojato, popiskem vzhůru a orientaci to značně usnadnilo. Nicméně i toto skladování mělo své mouchy - nevypadalo to zrovna hezky a hlavně pokud jsem z krabičky odebrala víc rtěnek a nevrátila je tam, ty zbývající padaly a nastával podobný chaos jako v košíku.
Snila jsem tedy o krabičce, kde by každá rtěnka měla svůj vlastní prostor a její nepřítomnost neovlivňovala stání těch ostatních. O existenci tohoto plastového boxu jsem už věděla poměrně dlouho, vím, že je ke koupi na ebay, ale cena 10 dolarů se mi zdála nesmyslně vysoká. Totéž jsem si pomyslela i o ceně 120Kč, když jsem ho viděla v nabídce jedné polské značky na Interbeauty, přece jen je to jen kus nepříliš kvalitního plastu. Nakonec mi to ale nedalo a koupila jsem ho a teď lituji, že jsem si nevzala dva, určitě bych je totiž plně využila. Původně jsem myslela, že si ho nějak ozdobím třeba samolepkami nebo nějakým pěkným papírem, po naplnění rtěnkami se mi to ale líbí přesně tak, jak to je, barevnost obalů rtěnek box dozdobila dostatečně. Já jsem s tímto uspořádáním momentálně velmi spokojená, mým potřebám naprosto vyhovuje. Jak se líbí vám? Dobudoucna bych si ráda pořídila ještě jeden a rtěnky protřídila abych jich neměla víc, než se do těchto dvou krabiček vejde. Momentálně mám ale pouze jeden a tak jsem si tam dala rtěnky, o kterých jsem na blogu ještě nepsala. Zajímala by vás nějaká blíže? Nechci nic moc slibovat, když je to s mým přispíváním v poslední době takové nevalné, nicméně na vaše přání ráda přihlédnu a pokusím se o rtěnkách, které vás zaujaly, napsat co nejdříve.  




staré uložení


v novém stojánku



pátek 21. září 2012

Illamasqua Nudge

Tak si dáme aspoň jeden lakový post, ať tu není tak mrtvo, fotky mám připravené delší dobu a pár slov snad zvládnu napsat i přes chronickou lenost ;-) Je to opět jeden z laků, který mě pouze navštívil, trvalé bydliště má v Praze u Míny. Moc často se mi nestává, že bych byla nadšená z krémového laku - tomuto se nadšení povedlo vyvolat, bohužel lakování ho dost zchladilo... Vůbec mi to s ním nešlo a nakonec jsem potřebovala tři vrstvy. Je to vážně škoda, protože myslím, že žádnou takhle pěknou miminkovskou modrou nemám... Světlejší ano, třeba Color Club Take Me To Your Chateau nebo Essie Borrowed Blue, ale takovou ne. Takže kdyby mi někdo dokázal poradit levnější variantu, budu ráda, protože laku za 13 liber špatné lakování neodpustím.









pondělí 10. září 2012

Nákupy - dny Marianne a Interbeauty

Nákupy ze dnů Marianne na nás v posledních dnech vyskakují ze spousty blogů. Mně osobně to vůbec nevadí, právě naopak, jsem tvor zvědavý a ráda se dívám, co si ostatní nakoupili, tak snad to máte podobně a nebude vám vadit další takový post, tentokrát v mém podání.
Strávila jsem v Praze tři dny a nákupy jsem si užila dosytosti, začalo to v pátek v půl 11 v Douglasu a skončilo v neděli v 7 večer nákupem bot v CCC. Obrovský dík patří Míně, která to se mnou všechno trpělivě absolvovala! :-) A ráda bych poděkovala i milým blogerským kolegyním a neblogerským kamarádkám za příjemná posezení a popovídání, kterými jsme nákupy prokládaly.
Nemám fashion blog, takže úlovky jako infantilní pyžamo s opičkou si nechám s dovolením pro sebe a ukážu vám jen nákupy kosmetické. I tak je toho pořádná hromada, takže se pohodlně usaďte a kochejte se :-) Popisky jsem dost ošidila, protože už jen to vybalování a focení mě nějak zmohlo, takže pokud chcete u něčeho znát odstín, tak se zeptejte (když bude dotazů hodně, tak to tam dopíšu ke všemu :-)).

Interbeauty 




Douglas a Marionnaud


Fann a DM


Sephora



Inglot


rtěnka od Rendy a makeup od Lucky, ještě jednou děkuji!


vzorečky a dárečky


neděle 2. září 2012

Vyhodnocení giveaway

Všechny vaše komentáře jsem si četla průběžně, když mi přišlo upozornění do mailu, ale dnes jsem si k tomu sedla, přečetla si všechny ještě jednou a vypsala si autorky těch, které se mi líbily, přišly mi originální a většinou i vtipné. Seznam jsem vám vyfotila, takže kdo je zvědavý, může si dohledat, které komentáře mě zaujaly natolik, že se dostaly do "finále". Byly různé, zajímavé příběhy, básnička, obrázek i vtipně napsaná jediná věta. Nedohledáte jen komentář poslední finalistky, protože ta si své místo zasloužila vytvořením koláže, kterou mi poslala na mail. Samozřejmě konečný výběr vítězky nebyl úplně jednoduchý, ale těch cca 90 komentářů bylo většinou o tom samém a argumenty typu "chci ho vyzkoušet", "je pro mě drahý", "bojím se nakupovat ze zahraničí"... Je to pro mě poučení do budoucna a pokud budu u nějaké další soutěže po vás chtít něco kreativního, musím zadání vymyslet skutečně tak, abyste kreativní a originální museli být, protože číst neustále totéž mě vůbec nebavilo... Ale je to moje chyba, přecenila jsem vás a doufala jsem, že se skutečně budete snažit vymyslet něco jiného, než variantu toho, co před vámi napsalo 50 dalších slečen.


Ale dost už kritiky, zatleskejme společně vítězce, kterou je Jana s přezdívkou Einka! Básniček se v komentářích objevilo víc, ale mně se líbila zrovna tato, je jednoduchá a přitom se pěkně rýmuje. Sice mi Janča trochu zkomolila nick a přecenila množství čtenářů, tisícové blogy máme v ČR jiné, i přesto jsem se rozhodla, že výhra bude její :-) Moc gratuluji, mail už jsem jí napsala a čekám na odpověď.


Vy ostatní nebuďte smutní, brzy bude další soutěž, takže budete mít opět šanci vyhrát :-)
Jinak momentální plán je takový, že v druhé polovině září se vrátím do starých kolejí a opět tu bude každý druhý den článek, tak uvidíme, zda mi to vyjde dle mých představ, zatím nemám dopsaný či napsaný ani jediný... Pokud vám ale chybím (a překvapivě někomu ano, díky za milé maily!), můžete mrknou na mou facebookovou stránku, kterou už mám sice pár měsíců, ale používám ji zatím jen pár dní. Moc tam toho není, ale můžete si prohlédnout třeba album s mými nákupy za poslední dobu ;-)