pondělí 3. prosince 2012

Bilance za listopad

V minulosti už tu byly nějaké pokusy o pravidelné rubriky, ale nedopadly zrovna dobře. O představení oblíbených kosmetických značek jsem se pokoušela už v začátcích blogu, ale už po dvou příspěvcích jsem se rozhodla, že bych jednotlivým věcem chtěla věnovat více prostoru v samostatných postech. S oblíbenými výrobky za uplynulý měsíc jsem přestala prostě proto, že mě to nebavilo psát... A teď je tu pokus další a já doufám, že mě jen tak neomrzí, bude mi pomáhat spotřebovávat zásoby a krotit nákupy, i když to hned první měsíc moc nevyšlo... ale snad se to časem zlepší. Strukturu článku včetně názvu jsem sprostě okopírovala od trb.

1. spotřebováno
Spotřebovávání je u mě velmi dlouhý proces, protože neumím mít od ničeho načatou jen jednu věc, takže když jich mám více a střídám je, trvá opravdu dlouho, než se něčemu podívám na dno. Úplně nejhorší to mám asi s čističi na obličej - dodělala jsem teď 2, ale v koupelně jich mám stále 10 a kromě jednoho (který ale asi vyhodím nebo podaruji) v žádném není víc než polovina. Nicméně vědomí, že to budu fotit, mě nutilo dopotřebovávat zbytky a tady je výsledek:

Balea lak na vlasy - super drží, ale slepuje a hodně špatně se z vlasů vyčesává a dokonce i vymývá, nutilo mě to šamponovat hlavu 2x a to je otrava. Znovu si ho nekoupím.

Nivea sprchový gel Happy Time - několikáté balení, konkrétně tahle vůně je asi moje nejoblíbenější a stále se mi neomrzela, jistě si ho časem koupím zase.

La Roche Posay Effaclar čistící gel - můj oblíbený na dny, kdy mi pleť blázní, další balení už mám koupené, ten v mé partě čističů rozhodně nesmí chybět.

Clean and Clear peeling - také velký oblíbenec, nejvíc na něm oceňuji, že opravdu viditelně čistí póry. Časem si ho určitě koupím zase.

Escada Pacific Paradise - měla jsem tam asi tak rok trošičku, ale bylo na čase se konečně rozloučit. Krásná vůně, já tyhle přeslazené bonbonkové Escady můžu, jenže mi vadí slabá výdrž, proto si už s největší pravděpodobností žádnou vůni této značky nepořídím.

Moschino Hippy Fizz - jak vidíte, nejsem na vůně příliš náročná a líbí se mi většinou profláknuté masovky - tato je moje stálice už asi tři roky, dodělala jsem ji a nahradila dalším flakonem. Ač je mi stále příjemná, už si z ní nesedám na zadek tak jako před lety, takže jsem momentálně ve fázi hledání nového parfémového favorita a plán je tedy takový, že současné balení bude aspoň na nějakou dobu poslední.

Bioderma Sensibio H2O - pro mě nejlepší odličovač ever, ten se tu bude objevovat pravidelně, protože jiný použiji tak dvakrát měsíčně.

Garnier, Rexona antiperspiranty - obě značky jsou mé oblíbené a právě jejich spreje považuji za nejlepší. Ten Garnier mi navíc moc voněl.

Alverde pleťová voda s růží - druhé balení, pořád mi moc vyhovuje, teď používám jinou, ale výhledově klidně koupím znova.

Balea melounové tělové mléko - fajn vůně, hydratace průměrná. Balea mě vždycky naláká na pěknou vůni, líbivý obal a nízkou cenu. Ráda bych příště odolala, hlavně co se týče tělových mlék a krémů, protože já se mažu opravdu minimálně, ale moc si nevěřím...

(na fotce chybí) Yves Rocher Sebo Specific pleťový krém Ultra Mat - ten bude mít samostatnou recenzi, ale nevyhovoval mi, protože vůbec nematoval, znovu si ho rozhodně nekoupím.


2. vyhozeno
Aneb do koše letěly tyto věci, ačkoli prázdné ještě nebyly:

Balea deospray Hawaii - smrděl, nefungoval a ve vodorovné poloze vytékal. Touze koupit si sprej od Baley už v budoucnu zcela jistě odolám!

Essence a Elf gelové linky - ty Elfí jsem nabízela k prodeji, jenže je tak dlouho nikdo nechtěl, až vyschly... takže končí v koši jednou použité, a to se vyplatí! Essence jsem používala víc, nicméně taky změnily konzistenci a nemám už na práci s nimi nervy.

Balea balzám na rty - sahá se do něj prstem, takže je náchylnější k řádění bakterií - přijde mi, že už nevoní tak pěkně jako na začátku, takže radši odchází, chybět mi nebude. 


3. nákupy
No... ale nebýt toho výprodeje Essence, tak ta hromada nevypadá tak hrozně!


Pár věcí z Německa...


Objednávala jsem mamce k narozeninám parfém na parfums.cz a v košíku skončilo i několik věcí pro mě... Physiogel je z lékárny a Rimmel z DM, využívala jsem slevové kuponky, když už mi je poslali, že...


Doplnila jsem zásoby krémů na ruce, i když loňská řada krémů Essence mi voněla víc. Něco málo z Yves Rocher a dole je objednávka z Asosu.


Laky samozřejmě nesmí chybět! První čtyři jsou z Rossmannu, Color Club je ze mojesminky.cz a zbytek už je výprodej eshopu babybaby.cz.


Pokračování z výprodeje a mini MUA objednávka.


Závěr
Jsem spokojená s množstvím dopotřebovaných věcí, 12 za měsíc je dost. Třeba dodělat tělové mléko je pro mě opravdu velké vítězství :-) Z vyhozených věcí mě mrzí ty gelovky, ale co se dá dělat, u tohoto typu výrobků není nijak velké překvapení, že se mnou nezůstaly roky. Nákupů je dost, lituji pouze toho, že jsem si koupila dva oleje Saloos, heřmánkový mi vůbec nevoní, měla jsem si vzít jen jeden (jenže kdybych si brala jen jeden, vezmu ten heřmánkový, protože ten mi obvykle voní, zatímco vůni meduňky jsem si nemohla vybavit...). A jaký názor máte na mou bilanci vy?

14 komentářů:

  1. Podle mě jsi toho spotřebovala dost, já mám problém dát za měsíc i čtyři věci :). Jinak pěkné nákupy, těším se na recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. tyjo mas toho hodne spotrebovanyho, neblbni! ja toho mam tak stezi polovicku...

    OdpovědětVymazat
  3. jsem tak ráda, že jsi tento článek napsala. zrovna finišuji ten svůj a mám úplně černé svědomí z nákupů tento měsíc, protože když jsem to vyskládala z krabice, ve které to skladuji a kam už se to pomalu ani nevešlo, tak jsem myslela, že mi klepne. teď jsem si ale na počty přepočítala tvoje nákupy (jen tak letmo) a došla jsem k většímu číslu, než je to moje a že to moje je sakra velké... tak se mi ulevilo.

    a tak ještě jednou děkuji za pěkné ráno!

    OdpovědětVymazat
  4. Perfektní, stejně jako trb nemám z nákupů svědomí tak černé, lépe řečeno podle vás obou ho mám bílé jako lilie:) Každopádně jsem se na to ráda koukla a vybrala nějaké tipy. Vůně meduňky je lehce citrónově a mátově svěží. Připomíná mi trochu citronelu.

    Ráda bych Tebe a všechny Tvé čtenářky pozavala na
    http://tuttobenecz.blogspot.cz/2012/11/vanocni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. Ty nákupy jsou boží:-D Jaký je to labello z Německa??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapivě dobře hydratuje, víc než ta ovocná. Ale je poměrně dost silně parfémované, asi to nebude vůně pro každého.

      Vymazat
  6. dnes jsem zrovna psala úplně stejný článek :-) spotřebovaných věcí mám stejně a když vidím tvůj nákup, hned se cítím líp, protože ta moje hromada vedle té tvé se úplně v klidu ztrácí:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Co se týče kosmetiky, funguje a uplatňuji jednu zásadní poučku- ohledně kosmetiky já nemám svědomí:)))

    Jinak dotaz,nezkoušela jsi nahodou čístící gel od Biodermy a pokud ano, můžeš mi prosím porovnat, který je lepší, zda Bioderma či ten, který používáš od La roche Possay. Moc děkuji.

    Já zkusila Vichy a Biodermu, zdají se mi být téměř stejné, Bioderma o chlup lepší, ale taky žádná sláva, tak přemýšlím co koupit příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem Biodermu nezkoušela, ale mám ji, takže to bude jeden z nových čističů, které nastěhuji do koupelny :-)

      Vymazat
  8. Nakoupila si toho dost, ale já mít možnosti, tak jsem na tom podobně :D.

    OdpovědětVymazat
  9. kam se se svými mini nákupy na tebe hrabu :) taky neumím mít od každého jen jeden načnutý produkt, ale snažím se všechno, co mi vyhovuje poctivě vypotřebovávat a co se mi nelíbí rovnou vyhazovat :) jinak moc pěkné nákupy :)

    OdpovědětVymazat
  10. No páni! Nějak nemám slov. :DD

    OdpovědětVymazat
  11. myslim, ze tato rubrika je este lepsia ako ta moja s "empties", aspon vieme ako poctivo sme spotrebovavali a ako sme "uleteli":)

    OdpovědětVymazat