neděle 4. listopadu 2012

Gabriella Salvete Matte Foundation

Nedávno uvedla značka Gabriella Salvete do prodeje několik novinek a jednou z nich byl i matující makeup. Ačkoli jsem úplně propadla BB krémům a makeupy šly poněkud stranou, neodolala jsem a koupila si ho. Moje posedlost matnou pletí sice už není tak silná jako dřív, zvládám některé části obličeje nepudrovat a používám i rozjasňovač, na dokonale matné T zóně ale trvám za každých okolností. Jenomže nechci používat kila pudru, protože ten je pak na pleti hodně vidět, jako mnohem lepší řešení se mi jeví matující krém a makeup jen jemně zafixovaný troškou pudru. A protože jsem letos nesehnala dobře matující krém jako základ, zkouším zda by to mohlo jít i bez něj. Jak tedy v matování obstál právě tento makeup?

Je dostupný ve čtyřech odstínech, já jsem si samozřejmě bez váhání vybrala ten nejsvětlejší - 01 sandy. Byla jsem velmi mile překvapená tím, jak si rozumí s mou bledou pletí. Většinou jsou pro mě i nejsvětlejší drogerkové odstíny aspoň o trošku tmavší, tento mi ale sedí velmi dobře. Spousta levných makeupů má kromě přílišné tmavosti problém s podtónem, často jsou dooranžova, což nevypadá zrovna přirozeně. Tento makeup má žlutý podtón, což mi naprosto vyhovuje.

Balení je naprostá klasika, skleněná lahvička o objemu 30ml, plastové víčko. Z čeho nejsem příliš nadšená, je pumpička. Zaprvé má podivný tvar, který je velmi náchylný k ušpinění a zadruhé i když se snažím vymáčknout jen maličko, dávkuje mi tolik makeupu, kolik uzná za vhodné ona. 

Makeup samotný je o dost méně krycí, než jsem předpokládala. Vlastně je krycí velmi málo, pleť sjednotí, ale výraznější zarudnutí nebo jiné nedokonalosti rozhodně nezakryje. Na obličeji je velmi příjemný, je potřeba ho důkladně zapracovat do pleti, ale jde to dobře a výsledkem je polomatná a přirozeně vypadající pleť. Předpokládám, že pro spoustu žen by byl tento finish dokonalý - žádné lesknoucí se čelo házející prasátka ani dokonale matná maska, jen velmi jemně upravená přirozenost. Výdrž je velmi dobrá, i po celém dni mám stále dost co odličovat. Nezalézá mi do pórů ani vrásek, ale poněkud zdůrazňuje suchá místa. Zatím se mi to děje pouze v okolí koutků úst, ale zima se blíží a bude hůř, takže předpokládám, že budu muset tento kousek odložit a shledáme se zase až na jaře.

Parfemace je... podle výrobce nijaká. Když se hodně soustředím, cítím jemný závan něčeho chemického, ale je to tak slabé, že to nikoho nemůže obtěžovat, takže ano, dá se souhlasit s tím, že je bez parfemace. A taky bez parabenů a olejů.

Musím říct, že mě tento makeup velmi mile překvapil. Je lehoučký, což je oproti BB krémům příjemná změna a pokud si zlehka přepudruju noc a čelo, mám pleť přesně dle svých představ. S ne příliš spolupracující pumpičkou se dokáži smířit, když z ní vychází produkt, který mi vyhovuje konzistencí i odstínem. Doporučila bych ho omrknout slečnám s mastnější, avšak bezproblémovou pletí a také všem, které mají hluboko do kapsy - v akci se dá koupit za 150Kč, což je myslím velmi férová cena.




01 sandy


lehce rozetřený


úplně rozetřený


17 komentářů:

  1. Jestli nekryje, tak to není nic pro mě. Navíc mám spíš suchou, takže by mi určo zvýrazňoval šupinky.

    OdpovědětVymazat
  2. pro mě by teď asi nejspíš taky nebyl, právě díky jeho krytí. nějak se mi na obličeji začali dělat červené flíčky, takže je potřebuju zakrýt :-( ale jinak se mi jeho vlastnosti líbí. tak třeba až moje pleť zase dostane rozum ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Verča ho dostala k testování na tom session se značkou, tak jsem zvědavá, jak s ním bude spokojená. Mínila jsem ho taky vyzkoušet, ale po upozornění, že obsahuje silikony, se mi až tak nechce. Poslední střet mého obličeje s věcí obsahující silikony napravuju doteď :-/ Jinak by mi asi vyhovoval, podle toho co píšeš...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  4. Milujem Salvete :-) ale u nás ich stiahli z predaja lebo mali niečo z prekladom textu. ale teším sa na akciu lebo neakciový je dosť drahý...

    pozývam na Giveaway :-) http://nadkinsvet.blogspot.sk/2012/10/moja-prva-rozdavacka-pre-milovnikov.html

    OdpovědětVymazat
  5. Mně vyhovuje moc :) Překvapilo mě, že ačkoli příliš nekryje, trošku "zamaskuje póry", pleť sjednotí, vypadá na ní přirozeně a pleť s ním vypadá jaksi líp. Nevymýšlím si, nikdy se mi nestalo, že by mi více lidí pochválilo pleť a s tímto make-upem mi ji pochválil manžel a kolega v práci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, i já s ním mám pěknou pleť, ačkoli ne nijak výrazně hezčí než s jinými makeupy nebo BB krémy.

      Vymazat
  6. Ja by som ho asi nemohla, lebo mám suchú pleť. Ale rozhodne preferujem ľahšie make-upy :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem poslední dobou čekala na recenze na tenhle make-up a teď vím, že pro mě nebude. Při čtení jsem nejdřív poskočila radostí - světlý a do žluta! A pak zase zklamaně zasedla do křesla - nekryje, což já potřebuju. Takže škoda, docela jsem mu fandila a už jsem mu chystala místo v šuplíčku. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to krytí bohužel není valné, ale být tebou, aspoň si ho v drogerce vyzkouším. Já dlouho nosila pouze tónovací krém a korektor, i když jsem měla hodně špatnou pleť a vyhovovalo mi to tak.

      Vymazat
  8. Makeup Colorstay od Revlonu už nevyměním, ani Dior mě nezlomil:)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak na tenhle make-up jsem se koukala, ale jak jsem si přečetla tuhle recenzi tak pro mě taky bohužel není :( Potřebuju hlavně aby make-up kryl:(
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. co se matujicich kremu tyce, mohu doproucit tenhle - za bezkonkurencni cenu: http://www.blondatejsvet.cz/2012/10/263365.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, ale Baleu nechci. Mám vyhlédnutý krém Murad, už teď v létě jsem ho chtěla koupit a byla chyba, že jsem to neudělala.

      Vymazat
  11. Mě by se teda dost líbil, až na to krytí...

    btw, máš babu :)
    http://dashulkak.blogspot.cz/2012/11/jedenactka.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, četla jsem, to už je podruhé a bohužel i tentokrát musím konstatovat, že tento tag vynechám.

      Vymazat
  12. Vždy se mi líbil ten design. Ale odradila mě tekutá konzistence.

    OdpovědětVymazat