pátek 19. října 2012

Garnier Fructis šampony

Přesně před rokem jsem tu vychvalovala Garnier Fructis masku na vlasy, která mi zázračně začala vyhovovat až dlouho po jejím nákupu. Vlastně to nebylo poprvé, v poslední době se mi stalo vícekrát, že mi sedlo něco, co jsem před tím zavrhla. Když mi v emailu přistála nabídka na otestování nového šamponu, rozhodla jsem se, že vyzkouším, zda se náhodou historie nebude opakovat a nebude mi po letech sedět i šampon.

Kdysi se šampony Fructis občas objevily v mé koupelně, nikdy jsem z nich ale nebyla nadšená a stejný už jsem si znovu nekoupila. Zřetelně si pamatuji třeba verzi pro uhlazení a lesk vlasů, což je typ šamponů, které si vybírám vždy a u všech značek - slibované se ovšem nekonalo, měla jsem po tomhle šamponu jak já říkám vlasy jako "chemlon" - bez lesku, hrubé na dotek, cuchající se. S politováním musím říct, že v tomto ohledu se vůbec nic nezměnilo, hrubé vlasy mám i po použití této novinky a nic s tím nezmůžou ani moji věrní pomocníci jako Gestil Wonder nebo Biosilk. 

Jako všechny ostatní blogerky jsem dostala na vyzkoušení všechny tři verze šamponu (mimochodem jejich balení je naprosto úžasné, s tím si fakt vyhráli a rozhodně bych ocenila, kdyby se šampony v této podobě daly koupit v drogerce, byl by to pěkný dárek). Zelený s vůní citrusů je určený pro snadno se mastící vlasy, červený grapefruitový pro vlasy bez lesku a žlutý pro suché vlasy. Těžko říct, jaké vlasy mám, dřív se mi dost mastily, ale cca poslední rok jsou v pohodě, klidně si je můžu mýt až po 4 - 5 dnech. Bez lesku se správnou péčí taky nejsou... Takže jsem si k testování vybrala verzi pro suché vlasy, protože mi nejvíc voněla.

Jak už jsem napsala, bohužel mi šampon nesedl, vlasy sice dobře umyje, ale nijak je neuhladí a to já potřebuji. Čímž nechci říct, že je to vina šamponu, ani že jsem fiflena, které není dost dobrý - můj nej šampon a mnohaletá stálice je taky z drogerie - Elséve. Takže špatný určitě není, jen není vhodný pro můj typ vlasů.

Tato novinka láká na to, že má být nejen šamponem, ale i parfémem pro vaše vlasy. Opravdu oceňuji snahu vymyslet něco nového a neotřelého, ale tohle je dost nepovedené. Věřím, že většina z nás použije po šamponu ještě kondicionér, masku či jinou péči, která je také nějak parfemovaná, takže to vůni šamponu zabije a ta nemá šanci se ve vlasech udržet. Pokud někdo používá pouze šampon, ani v tomto případě bych neřekla, že budete mít pocit, že máte ve vlasech parfém. Vůně je totiž velmi slabá a po cca 3 hodinách jsem ji přestala cítit úplně.

Závěrečné doporučení je asi takové - pokud chcete zkusit něco nového, nebo pokud už máte s šampony Fructis zkušenosti a vyhovují vám, jděte do nich. Stálá cena je kolem 70Kč, teď ale probíhá třeba akce v Kauflandu, takže jeden vyjde asi na 45Kč, což je velmi výhodné. Pokud vám ale šampony z této řady nevyhovovaly, nemá cenu pokoušet to znova, od starších verzí se ničím neliší, když nepočítám parfemaci, která stejně nevydrží. 





Přidávám pár momentek s asistentem fotografky :-)




Za poskytnutí výrobků k recenzi děkuji společnosti Garnier.

16 komentářů:

  1. no recenzia super ale najlepsie je macka. Je presne ako moja, vzdy ked je niekde krabica, nedokaze odolat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou bych ráda přišla na to, co se kočkám líbí na tom, být namačkaná v malé krabici :-D

      Vymazat
  2. Pěkná recenze, ale já bohužel nepatřím ezi ty, co jim Garnier Fructis vyhovuje. A fotky s kočičkou nemají chybu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. musím vyzkoušet.)
    krásná kočička, hah jednoho krásného dne si chci taky nějakou kočičku pořídít.d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci jednou aspoň dvě! Samínkovi vyřídím, že se líbí :-)

      Vymazat
  4. Čičinta si z toho udělala odpočívadlo :D:D:D
    Určitě si to balení koupím, má spotřeba šampónu je velmi vysoká, tak ať mám něco do zásoby a alespoň vyzkouším něco nového. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :-) Já mám v okolí dost lidí, kterým Fructis vyhovuje, tak mě docela mrzí, že já to mám jinak :-(

      Vymazat
  5. Z tohoto jsem zmatená: a rozhodně bych ocenila, kdyby se šampony v této podobě daly koupit v drogerce, byl by to pěkný dárek.

    Tzn. ještě se takto neprodávají a nevíš jestli budou nebo se už prodávají, ale jenom zvlášť nebo se ještě neprodávají vůbec? Já je v drogerce neviděla a taky bych chtěla vyzkoušet, já jsem Fructis používala v mládí a byl fajn, hlavně jejich vůně se mi líbily, ani nevim proč jsem vlastně přestala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem k nim už voněla v Rossmannu a mají je v prodeji zvlášť po jednom

      Vymazat
    2. Dejnička: prodávají se, ale po jednom, takhle po třech v krabici je to neprodejné, což je škoda, protože to balení je na tom to nejlepší :-)

      Vymazat
    3. já už jsem si říkala u jiných blogů, že to trojbalení je super. a úplně jsem litovala, že to nejde koupit. (tedy ještě víc jsem litovala, že tentokrát si na mě garnier nevzpomněl a nic jsem nedostala, zatímco oba dva bb krémy mi pořád straší ve skříni bez využití. šampóny bych určitě upotřebila víc...)

      Vymazat
  6. ta poslední fotka s asistentem je super! :-) já jsem k nim voněla minulý pátek v Rossmannu a nejvíc mi voní ten zelený, a zároveň by byl i nejvhodnější pro můj tip vlasů. ale ještě jsem si ho nekoupila. možná využiju akce v Kauflandu. já s šampony od Garniere nemám problém, jsou to pro mě naopak jedny z mála šamponů, které snesu a dělají mi dobře, tak by to snad bylo tak i v případě tohohle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Garnier šampony celkově nějak nevyhovují, mám teď doma i jeden z té Natural řady, myslím, že s Aloe Vera a ten mi taky vlasy neuhladí. Pro mě prostě Elséve forever :-)

      Vymazat
  7. no tak to balení je pecka :)))

    co se samotného šamponu týče, měla jsem ho jednou, kdysi, a vlasový výsledek byl stejný jako u tebe - kdybych si pak chtěla bezprostředně nechat udělat dredy, šlo by to jak po (zacuchaném) másle

    OdpovědětVymazat
  8. Šampony Garnier hodnotím jako nejhorší šampony všech dob. To i šampony od Balei jsou 100x lepší. Já jsem posledních 5 let věrná mé nejoblíbenější Nivee, která má podle mě nejlepší šampony :)

    OdpovědětVymazat
  9. jééé, ty máš krásnou asistentku!!!

    OdpovědětVymazat