neděle 15. července 2012

NARS Orgasm

Už poměrně dlouho tu nebyla žádná tvářenka. Tak co si dnes dát jednu z nejznámějších a nejvíce profláknutých?

Zaprvé moc nechápu proč to tak je. Proč vždycky, když stojím u stojanu Nars v Sephoře a přijde ke mně některá slečna konzultantka, začne mi vnucovat Orgasm nebo Super Orgasm. Proč všude v komentářích od čtenářů čtu, jak touží po Nars Orgasm? Proč, když Nars má tolik jiných odstínů, krásných a univerzálnějších než je tahle růžovka se zlatým třpytem? Jako jsou to v zásadě řečnické otázky, ale pokud by mi někdo, kdo po téhle tvářence touží, chtěl vysvětlit, co na ní vidí, ráda si to přečtu.

Já po ní nijak zvlášť neprahla, napsala jsem si ji na svůj wishlish jen jako posledního náhradníka a ooops, došlo na ni. A dopadlo to tak, jak jsem čekala, moc mi nesluší, takže opravdu to není barva pro každého, jak hlásá Nars. Netvrdím, že ji nemůžu nosit, není to studená barbie pink, ve kterých se vůbec necítím. Naopak je teplá a ten zlatý třpyt jí dodává takový broskvový nádech, takže to docela jde... Ale není to ono, nic z čeho bych si sedla na zadek a chtěla nosit půl roku v kuse. A navíc existuje spoustu velmi podobných odstínů (MAC Springsheen, Benefit Coralista...), tak proč mít zrovna tuhle...

Ale je fakt, že zrovna Orgasmu, co se vlastností týče, nemám co bych vytkla, takže to asi nebyla zase tak špatná volba. Je jemná a téměř vůbec nepráší. Pigmentovaná je tak akorát, pracuje se s ní velmi dobře, nehrozí, že byste to s ní přehnaly a naopak nemusíte dávat deset vrstev, aby byla vidět. (Teda aspoň ta moje, prý nešvarem Narsu je, že se jednotlivé kusy stejného odstínu občas liší. Já jsem se s tím zatím nesetkala, žádnou věc jsem neměla 2x.) Nerada hodnotím výdrž tvářenek, protože já skoro všechny na sobě vidím i po celém dni a na intenzitě ztrácí opravdu nepatrně a to je i případ Orgasm. Takže... je to asi fajn tvářenka :-)









38 komentářů:

  1. To já po ní prahnu už hodně dlouho i když předpokládám, že mi nebude slušet. Plusem pro mě je, že se to s ní nedá přehnat.

    OdpovědětVymazat
  2. hmmm tak a tuhle tvářenku taky nemám:D.
    a nejsem teda ani mezi těmi, co po ní prahnou, takže ten "houlyGrejl" opar okolo Orgasm Ti asi jen těžko vysvětlím. Mám to asi tak podobně jako Ty - jako kdyby mi přistála u nosu, chňapnu po ní, ale že bych ji chodila zbožně obkukovat, to uplně ne-e. No a zatim mi teda u nosu nepřistála. Ostatně situace je stejná jako když jsme se tuhle zrovna o téhle tvářence spolu bavily:-).
    Jinak článku mě zaujalo a pobavilo, jak píšeš "není to barva pro každého, to řiká i Nars" a mně se vybavilo jednak to hejno slečen, co všude hlásaj, že bez Orgazmu ani ránu a pak hned další hejno prodavaček vsefoře, kde to hned taky každýmu cpou. Osobně si myslím, že tento, podle mě velice povedený a přitom relativně elegantní, arketingový tah stojí z části za úspěchem tohoto produktu:-).

    OdpovědětVymazat
  3. Holky a není to i tím, že ta tvářenka je sama o sobě barevně hrozně hezká? Tento druh barvy se podle mě líbí velkému množství dívek/žen a ty přitom nepřemýšlí, jestli jim bude sedět (viz. já) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. To mě taky už kolikrát napadlo, že Orgasm je prostě odstín, který se všeobecně hodně líbí, je takový akorát výrazný, akorát nenápadný, prostě akorát všechno a proto by ji vštěina chtěla mít (jak říkáš, bez ohledu na to, jestli jim vůbec bude slušet :))

      Vymazat
  4. tak určitě je to pěkný, o tom žádná:-). Jak se někde něco blýská.... :D

    OdpovědětVymazat
  5. s tvarenkami opatrne. aspon u mna. jednu dobu som pouzivala clinique a mala som permanentne na lickach vyrazku. to same la roche. momentalne mam estee lauder a velmi spokojna :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nikdy takové problémy s tvářenkou neměla. Občas mi dělají neplechu makeupy nebo tónovací krémy, ale tvářenka ne.

      Vymazat
  6. Netoužím po ni, poněvadž jsem ji měla a poslala pryč a znova jsem ji koupila v baličku depotů od Táni. V podstatě jsem si povrdila, že moje pocity zůstaly stejně, prakticky totožné s tvými. Jakýmsi záhadným způsobem je na mě dominantní ten zlatý lesk, takže vypadá lacině.
    Musím říct, že mě dovádí k šílenství, když mi někdo tvrdí, že je to ta nejepší tvářenka jaká je na světě a že jsem ji určitě neuměla namalovat/docenit a jak je neskutečně univerzální a MUSÍ slušet každému. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo si myslí, že nemusí.
    Pro mě je to tvářenka s geniálním marketingem vytěžěným do mrtě :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, asi ten marketing v tom bude.

      Vymazat
    2. Naprosto souhlasím, asi v tom bude ten marketing.

      Vymazat
  7. Proč po ní všichni prahnou? protože sex sells;) fakt by mě zajímalo jak návrháři zkoumaly tváře dívek při orgasmu

    Jináč já bych jí ráda alepsoň chvíli testovala,ale jen proto že je těžké tuhle barvu sehnat v drogérce.

    OdpovědětVymazat
  8. Ok, víš, jak jsem mluvila o tom, že mi stačí jedna tvářenka na rok? Do téhle jsem chtěla investovat, protože se mi prostě to barevné spektrum v ní líbí (oranžovorůžová plus shimmer), ale nejdřív jsem si říkala, že vyzkouším tu Elfí, protože jsou prý barevně stejné, jen kvalitou rozdílné, a uvidím. No, jak víme, asi neuvidím, musím si ji vyčíhnout v nějaké Sephoře. :)
    Jinak ohledně tvrzení "jde každému" je to podle mě jako s čímkoliv jiným - nedá se to říct absolutně o ničem, obzvlášť o věcech, které nejsou ani černé ani bílé. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak bych řekla, že jediné, co jí dělá výjimečnou, je právě kombinace barev, které v drogerii neseženeš. Fakt, že podobné/lepší seženeš v MACu, Sleeku, atp, bych nechala stranou, je hodně lidí (včetně mě), kteří si s levnuo tvářenkou vystačí.
      A když pak přijde 100 lidí, kteří ji vyzdvihují až do nebes, slintají nad ní a žádnou jinou už nechtějí, v člověku jako já to (chtě nechtě) nějakou stopu a zvědavost zanechá.
      Ten Elf prostě musím zkusit, i kdybych ho měla objednat přes kamarádku (řekla sem si, že já už se do toho eshopu za boha nepřihlásím, i kdybych něco potřebovala jánevímjak urgentně). :D

      Vymazat
    2. No, já si řekla že celý eshop ode mě neuvidí ani korunu, takže nemůžu objednávat ani přes kamarádku, budu to mít tak ještě složitější, protože pár věcí jsem si oblíbila a rozhodně si je v budoucnu plánuju koupit znovu...
      Nicméně Candid Coral mám, můžu ti ji poslat na vyzkoušení, jestli chceš ;-)

      Vymazat
    3. Co vám provedli? :))

      Jinak, Orgasm byl pro mě zklamání. Řekla bych, že mi málokterá tvářenka vyloženě nesluší, ale v této jsem se vůbec necítila. Možná jsem taky od ní čekala bůhvíco a to se nekonalo.

      Vymazat
    4. Díky, zlato, chtěla jsem spíš vyzkoušet to duo tvářenky a bronzeru, tam mi ta barva přijde bližší než u Candidu (konečně bych se s ním třeba naučila), uvidím, jak se to vyvrbí, kdyžtak ti napíšu. :)

      Dashí, raději se ani neptej. :D
      Pokud někdo do Orgasmu jde (:D), je asi lepší moc toho neočekávat.

      Vymazat
    5. Já jsem zvědavá ženská ;) ...neměla pro ně Peťka dělat ty vzorníky laků?

      Vymazat
    6. Kristýnko, já mám i to duo :-) A můžu ti poslat i ten Orgasm a ozkoušíš si všechno.

      Dáši, vzorník fotíme s Kyky obě. Já o tom zatím nechci veřejně psát, dokud se to nevyřeší, nicméně pro sebe si to určitě nenechám, jednou se tu objeví článek o tom, jak je s námi zacházeno.

      Vymazat
    7. Péťo, teď to zní, jako bysme byli otroci. :D
      Uvidíme, jak to dopadne, jo? Kdyžtak ti to s radostí připomenu. Mnohokrát díky. :D :-*

      Vymazat
  9. Tak já jsem to měla takhle - nejdříve jsem si koupila od ELF (Candid coral) tvářenku, která je sice hezká, výdrž naprosto ok, ALE vadí mi, že hrozně ubývá :X a to jí fakt nepoužívám tak často ... momentálně třeba vůbec. Na rozdíl od NARS, kterou mám někdy od listopadu a používám jí z 90% fakt pravidelně ... a je skoro plná :) Jinak co se týče toho odstínu tak já si vždy myslela, že je taková hodně broskvová, ale mě přijde prostě růžová se zlatým odleskem :) Ale sedí mi a mám jí fakt ráda! ;)
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi je to fakt individualni, ale ja v tom tu ruzovou moc nevidim (na sobe), respektive neprevazuje. Treba v zime je pro me tahle tvarenka nepouzitelna, protoze to jsem docela svetla + mam tmave vlasy ... tak zrovna teply broskvovy odstin nevypada moc lichotive :/ V lete je to ok, ale to urednostnuju bronzer :)

      Vymazat
  10. Třeba proto, že každá podvědomě touží po svém Orgasmu :-P (a to nechci, aby to vyznělo nikterak pejorativně...)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak mě třeba nepřitahuje příliš barva a zlatý třpyt už tuplem ne. Cokoliv blýskavé a třpytící se na obličji jinde než na očích fakt nesnesu.
    A sice jsem ji na sobě nezkoušela, ale souhlasím s tvým tvrzením, že NARS má spousty dalších krásných odstínů, které jsou podle mého neprávem opomíjené. A fakt si nekoupím něco jen proto, že se to hodně prodává nebo že to má šokující (dá se to tak říct?) název :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  12. Mne sa strasne pacia a vyhovuju licenky od Bourjois... maju velmi siroku skalu, su krasne, pigmentovane a dlho drzia - no a v porovnani s NARS-om su za bagatel :-). Skus ich pozriet, urcite to stoji za to :-).
    Ja mam inak rada zlate 'trblietky' v licenkach (samozrejme v umiernenom mnozstve), ak je produkt kvalitny, neposobi na styl damy od kolotocov :-)

    VeVe (imperfectwonderland.blogspot.com)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nad nimi už kolikrát přemýšlela, ale pak se zase objeví recenze, jak jsou hodně slisované a vůbec nebarví a mě nákupní touha přejde... uvidíme, jestli někdy narazím na pěkný odstín a bude se mi líbit pigmentace, koupím ho, ale když ne, nic se nestane, mám spoustu tvářenek, se kterými jsem spokojená.

      Vymazat
  13. Mě taky příliš nikdy Orgasm nenadchl... Je to pěkná barva to ano, ale myslím, že mnohem víc povyku udělal ten název, né samotná barva, která je podle mě docela tuctová :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je právě taky celkem tuctová, ale je fakt, že v drogerce takovou asi nenajdeš, takže chápu, že pro spoustu holek může být právě proto atraktivní, jako symbol něčeho extra.

      Vymazat
  14. nemôžem si pomôcť ale vzdialene mi farbe pripomína elf twinkle pink. ako je to s kvalitou to neviem. ale len tá farba

    http://nadkinsvet.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš Candid Coral je uváděná jako její blízký dupe... mně se podobné moc nezdají, i když vyfotit jsem to mohla, nějak mi to nedošlo.

      Vymazat
    2. no candid coral mám tiež, ale ta mi pripadá slabá, nevýrazná, teda aspon na mne. Ale aspon viem že nemusím po tejto túžiť :-D

      Vymazat
  15. vždy som túto lícenku chcela len kvôli tomu, že ju každý tak ospevoval...ale teraz vidím a ďakujem ti, že som si ju nekúpila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud budeš mít možnost, aspoň si ji vyzkoušej. Špatná není, ale opravdu ti musí sednout barva, nekupuj ji jen protože je profláknutá.

      Vymazat
  16. tak já po ní třeba vůbec netoužím a kdybych ji dostala, tak si ji nenechám - prostě proto, že je to oranžová/brosková tvářenka, tyhle odstíny nemám ráda, člověk v nich vypadá tak jako opáleně .D dávám přednost růžovým, které naopak zdůrazňují bledost

    jinak co se týče její popularity - podle mě to má jen jeden jediný důvod, který ji odlišuje od zástupu dalších broskvových tvářenek - název :)
    název je provokativní a to zákaznici zaujme, což je nejdůležitější
    když se k tomu připočte to, že se jedná v podstatě o dost univerzální odstín a ještě mohutný marketing, tak je legendární tvářenka hotová :D

    OdpovědětVymazat
  17. aka škoda že my tu žiadnu Sephoru nemáme :((

    OdpovědětVymazat
  18. Já jsem ji zkoušela v Sephoře akorát na ruku a líbila se mi, ale asi mě až tak nenadchla, protože jak se do něčeho zamiluju tak si s tím pak nedám pokoj a je fakt, že jsem na ni skoro zapomněla..

    OdpovědětVymazat
  19. Já po ní nikdy nijak zvlášť netoužila, ale musím říct, že z tvých fotek se mi hrozně moc líbí, protože ke mě by zrovna docela barevně šla :)

    OdpovědětVymazat
  20. mě se náhodou líbí :) ale nějak po ní netoužím :)

    OdpovědětVymazat