pátek 27. července 2012

Benefit Hello Flawless Oxygen Wow - Ivory

Dnešní post bude o tom, jak jsem se poučila, že nadšení ze vzorečku ještě neznamená, že budu nadšená z celého balení. A může za to nesedící odstín.

Tento makeup jsem chtěla spíš ze zvědavosti vyzkoušet, ani jsem moc nečekala, že by mě mohl nadchnout a já bych zatoužila po jeho koupi. Proto jsem si požádala v Sephoře o vzoreček. Slečna byla milá, hned začala vybírat, jaký odstín mi dá. Já jsem se jí pokusila napovědět, že co nejsvětlejší se žlutým podtónem. Na to mi odpověděla, že žlutý podtón mají všechny a že tedy vybere ten nejsvětlejší. Postupně tedy zkoušela na ruku všechny odstíny, které tam měli v testeru - nebyly všechny, bylo jich tam jen asi 5. Já jsem se do toho nijak nezapojovala, protože jsem neměla zjištěný název nejsvětlejšího odstínu a všechny ty lahvičky mi přišly absolutně stejné, neviděla jsem mezi nimi žádný rozdíl a tak jsem výběr nechala na ní. Což nedopadlo moc dobře, protože slečna vyhodnotila jako nejsvětlejší odstín Honey, který je z devíti nabízených odstínů až čtvrtý, tzn, existují ještě tři světlejší. Neodradilo mě to a nosila jsem ho aspoň doma, což byl právě ten kámen úrazu.

Být doma a v práci je, alespoň pro mě, velký rozdíl. V práci se hodně hýbu a tím pádem se i zapotím, neustále kýchám, smrkám, otírám si drobné částečky, které se mi na tváři uchytí z broušení, odhrnuju si vlasy spadlé do obličeje a podobně. Zatímco doma jsem víceméně v klidu, kromě trošky domácích prací trávím většinu času u stolu nebo v posteli s notebookem, knihami a čajem. Takže v klidu je i makeup a za celý den si neprojde téměř žádnými změnami. To jen tak na vysvětlenou, proč ve mně HFOW zanechal dojem, že výborně drží celý den a dokonce ani z toho nosu, se kterým mám největší problémy, se téměř nehnul. U odstínu Ivory (který mi mimochodem zrovna teď sedí naprosto perfektně, ale v době koupě cca 4 měsíce zpět mi byl o fous tmavší) bohužel musím konstatovat, že z nosu zmizí stejně rychle jako cokoli jiného. Na zbytku tváře drží lépe, ale postupně mizí a vzhledem k tomu, že už po nanesení není příliš vidět, večer není moc co odličovat. 

Tím se přesouváme k dalšímu bodu a tím je krytí. Z tmavého odstínu, který jsem si samozřejmě dávala ve slabší vrstvě, jsem měla dojem, že kryje středně. No jo, ale jen protože mi vůbec neseděl, když si na sebe dám něco o tolik tmavšího, tak je docela logické, že to na mé pleti bude hodně vidět a dělat dojem skvělých krycích schopností. Světlý si můžu navrstvit jak chci a vidím, že krytí je slabé a ani s více vrstvami se nezvýší. Takže pleť sjednotí, ale nezakryje žádné nedokonalosti, korektor je velmi nutný.

Pozitivem je, jak už jsem zmínila, velmi přirozený vzhled, klidně bych mohla tvrdit, že žádný makeup nemám a pěknou a sjednocenou pleť mám od přírody a většina lidí by to nepoznala. Dobře se roztírá, neulpívá mi u linie vlasů, nezalézá do pórů a ani je neucpává. Párkrát jsem ho použila bez krému, občas na něj zapomenu, protože jsem si docela zvykla ho pod BB krémy vynechávat. Vypadalo to o to přirozeněji, nemusela jsem totiž použít ani pudr. Nicméně po pár dnech se mi objevily šupinky a makeup je zvýrazňoval, takže jsem se ke krému rychle vrátila.

Pozitivně hodnotím i balení, vzhledově je pěkné a jednoduché. Oceňuji zejména to, že je z plastu, pro nešiky jako jsem já se tím zvýší šance, že ho nerozbiji dřív, než ho stačím spotřebovat. Pumpička funguje dobře, dá se vymáčknout i velmi malé množství makeupu. A abych nezapomněla - v krabičce jsem našla i mini vzoreček slavného Porefessionalu.

V zásadě je to velmi dobrý makeup pro ty, které mají pěknou pleť bez větších nedokonalostí. Koupě nelituji, ale znovu si ho určitě nekoupím, stejně dobré, ne-li lepší makeupy jsem našla i v nižších cenových kategoriích (Bourjois Healthy Mix, Astor Skin Match).







18 komentářů:

  1. Teda mně ty odstíny přijdou hodně žluté, já jsem něco mezi. Tenhle make-up mě ani moc neláká :).

    OdpovědětVymazat
  2. taky jsem měla vzoreček a byl na mě opravdu šíleně žlutej... mám podtón do růžova... Ale holt slečna v Sephoře mi ho neustále cpala a říkala, jak mi úžasně sedí. No ještě že jsem si vzala domů vzoreček a nadenním světle viděla žlutou v celé své kráse

    OdpovědětVymazat
  3. Chtěla jsem ho zkusit, ale jestli jsou všechny odstíny do žluta, tak to pro mě moc nemá cenu. No, co se dá dělat... :)

    OdpovědětVymazat
  4. mně ty odstíny taky přijdou žluté. já tedy měla ve vzorku ten nejsvětlejší (a teď tedy fakt nevím, jestli to byl ten ivory nebo je ještě světlejší) a barevně mi docela seděl, ale byl strašně žlutý a vypadala jsem v něm dost nemocně. jasně šlo to korigovat tvářenkou, bronzerem, pudrem a tak, ale kdo by se s tímto otravoval, když může jen použít bb krém a vypadat skvěle. jinak se mi fakt líbil, přišel mi i vyhovující krytím a vypadal na obličeji fakt přirozeně, ale ten odstín to kazil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivory je ten nejsvětlejší :-) Já takhle žluté makeupy miluju, ale bohužel výsledný dojem, který ve mně zanechal je, že poměr cena a výkon není zrovna moc dobrý.

      Vymazat
  5. Benefit používam, ale ne tedy makeupy. Ty jejich odstíny jsou hodně do žluta :( a také krytí nic moc :( Za to ale jejich Porefessional mi opravdu vyhovuje.


    http://michelleandherneverendingstory.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Tiež som mala vzorku, myslím Honey...a asi by som si ho nekúpila v plnej verzii...:)

    http://petush-book.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Je fakt, že na žluté odstíny nadávají na diskuzích nejvíce. Mám ten samý odstín, článek na něj nachystaný mám a já jsem si ho zamilovala :). Líbí se mi jak krásně přirozenou pleť dokáže vykouzlit a korektor používám jen pod oči (na zimu mám ale radši víc krycí make-upy). A podle všech stránek je IVORY nejsvětlejší odstín, žiju v domnění, že je fakt nejsvětlejší :) Tak nevím, jestli se dívám blbě, ale fakt mám za to, že nic světlejšího není? :) nebo jo? http://www.benefitcosmetics.com/product/view/hello-flawless-oxygen-wow

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Ivory nejsvětlejší je, to, že existují ještě 3 světlejší odstíny, jsem psala v souvislosti s Honey ;-)

      Vymazat
    2. jo tááák :) já jsem si říkala, že jsem slepá, když se dívám a nic světlejší než Ivory nevidím :))

      Vymazat
  8. Pro mě překvapení, zatím jsem na tento makeup četla jen pozitivní recenze. Ikdyž je pravda, že patřím mezi ty, které lehké krytí zrovna nebere, takže by se mým oblíbencem asi také nestal :-(

    OdpovědětVymazat
  9. Já tyhle makeupy naprosto nechápu- přece, když je makeup vhodný pro toho kdo má dokonalou pleť a nepotřebuje krytí, tak je podle mě na nic, takový člověk přece nemusí makeup nosit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si nemyslim, treba ja jsem zrovna ten pripad-az na mensi kruhy pod ocima nemam s pleti zadny problem a v lete treba make-up nenosim vubec, pze neni videt rozdil, ale jakmile zmizi opaleni, clovek potrebuje plet nejak sjednotit, s makeupem vypada zdraveji a sofistikovaneji..protoze ale nepotrebuju nic zakryvat a nechci, aby bylo videt, ze mam makeup, staci mi jen nejaky lehounky, s minimalnim krytim, ktery plet zdokonali.:)...Hallo Flawless mi celkem vyhovuje, jen jejich odstiny mi prijdou docela tmave.:)

      Vymazat
  10. Na fotce na mě působí hrozně žlutě ale jinak vypadá dobře. Také mám občas problémy s odstínem a tak se raději vždycky dívám po světlejších odstínech. Já mám naopak takovéhle jemné makeupy moc ráda, protože právě vypadají přirozeně a to je u mě asi to hlavní :-)
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Na tuhle recenzi jsem byla zvědavá...sama mám odstín pleti fakt hodně do žluta, takže asi zkusím vzoreček, ale trochu jsi mě odradila..

    OdpovědětVymazat
  12. Peti, já měla vzoreček a vůbec mi nesedl ani odstín, ani výslednej finish a nevýdrž počítaje ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Mééé, já chci broskvové podtóny, tyhle žluté (nebo i růžové) mi prostě strašně nesedí. :(
    Jinak si myslím, že by mi sedl, ale neláká mě. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Ten musím vyzkoušet:) Benefit mě docela uchvátila jako značka mají zajímavé kousky i vzhledově :)

    OdpovědětVymazat