čtvrtek 15. března 2012

Smashbox trio očních stínů Strobe

Vlastně ani nevím proč mě před nedávnem napadlo zadat do vyhledávacího políčka na ebay Smashbox. Nepatří mezi mé nejoblíbenější značky, asi protože v době, kdy na makeupboxu proběhla největší mánie, jsem tam ještě nebyla vůbec zaregistrovaná a ani neměla paypal, tak mě to minulo. Později jsem pár věcí koupila a obratem poslala dál, nenadchl mě rozjasňovač, duo stíny ani lesk v tubičce s houbičovým aplikátorem. Milovala jsem pouze lesk z limitky Tokidoki, to byla krásná barva (aplikátor byl štěteček). Dobré má Smashbox i lesky v kalíšku, jenže... kalíšek, nutnost použít prsty... u toho nikdy dlouho nevydržím, ačkoli ten lesk myslím doma pořád mám. Pak jsem měla ještě gelové linky, které byly ze začátku také skvělé, ale rychle vyschly. Bilance nic moc, tak proč jsem si koupila tuhle paletku?

V první řadě mě zaujaly barvy - krémová, šedá a hnědá? Super, moje nejpoužívanější, takže ji určitě využiju. Druhým důležitým faktorem byla cena - běžná prodejní cena téhle paletky je 34 dolarů, mě stála i s poštovným 13,5. Ale ani to mě ještě úplně nepřesvědčilo, že si ji mám koupit, rozhodly až pozitivní recenze na MUA, kde jsem se mimo jiné dozvěděla, že ta prostřední barva je modrá a moje nadšení trochu opadlo. Modré stíny nemám ráda, kor takové světlé a studené a bohužel stále potkávám slečny, které takovou barvu používají, s ničím ji nekombinují a vypadá to prostě hrozně, nelíbí se mi to a děsí mě to. Po chvíli uvažování a hlavně shlédnutí této fotky jsem se ale rozhodla, že paletku kvůli těm dvěma krajním odstínům prostě musím mít.

Balení je černý lehce pogumovaný plast, něco jako produkty Nars. Je matné, takže otisky prstů na něm vidět nejsou, zato miniaturní třpytečky se na něm uchycují rády a nic s nimi nehne (možná voda ano, to jsem zatím nezkoušela, protože mi tam vlastně vůbec nevadí). Jde poněkud hůř otvírat, musí se vyvinout trošku síly, ale předpokládám, že časem se to "ochodí" a půjde to lépe. Uvnitř je poměrně velké zrcátko, aplikátor, který je z jedné strany pěnový a z druhé zkousený štěteček. Ten pěnový jsem nezkoušela, ale se štětečkem se dá udělat snadno pěkná a precizní linka.

Nyní už k samotným stínům, které jsou prostě skvělé! Krásné odstíny, neskutečně dobře pigmentované, máslíčkově jemné, hodně lesklé, velmi snadno se blendící! Kdybych měla něco vytknout, tak jedině to, že ten nejsvětlejší trochu práší, ale není to nic tragického, takže mu to odpouštím. Tento první odstín je taková krémová šampaňská, skvělá do vnitřního koutku na projasnění, já ji ráda používám i na celé víčko a jen do crease hnědou pro méně výrazné líčení (viz poslední dvě fotky, tohle líčení jsem dělala jako první, hlavně protože jsem se té modré bála a moc se mi do jejího použití nechtělo). Prostřední je stříbrno-šedo-modrá. Na denním světle je ta modrá poměrně výrazná, na umělém zase vypadá úplně šedě a po modré není ani památky. Nakonec se mi moc líbí a jsem překvapená, jak to těmto třem barvám dohromady sluší, protože mě samotnou by taková kombinace nenapadla. Poslední a nejoblíbenější barva je studená hnědá. Při prvním nanesení jde malinko do teplé, ale po rozblendění je to studená hnědo-taupe.

Celkově musím říct, že jsem z této paletky nadšená. Dostala jsem za velmi příznivou cenu tři barvy vhodné na každodenní líčení v nadprůměrné kvalitě. Jemností bych stíny přirovnala ke stínům z pětipaletek Dior, nicméně pigmentace je mnohonásobně vyšší, světlé barvy od Diora takhle prostě barvit nedokáží. Výdrž je také nadstandardní, na to, že teď používám nepříliš dobrou bázi pod stíny od Elfu a kde co se mi po osmi hodinách slije, líčení s touto paletkou drží a drží a drží. Za sebe mohu rozhodně doporučit a pokud vás zaujala, utíkejte k 9250laurie, ještě jich pár má :-)








Foceno 12,5 hodiny po nalíčení, tak prosím omluvte únavou přivřené oko, černou tužku slezlou z waterline, opadanou řasenku a veškeré další nedokonalosti, které tam najdete. Děkuji! Btw ve vnějším koutku oka a jako spodní linka je použitý tentýž stín z paletky - přijde mi zajímavé jak odlišnou barvu má když se jen naťupká pod dolní řasy a klasicky rozblendí na víčku.


19 komentářů:

  1. Super barvičky, To bych neřekla, že ta modrá bude takhle hezky vypadat. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné barvičky, já mám od téhle značky rozjasňovač a je výborný, nedám na něj dopustit.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké :) Ta modrá překvapila i mě :)

    OdpovědětVymazat
  4. zajímavá kombinace barev, líbí se mi:)

    OdpovědětVymazat
  5. Docela mě překvapilo, že odstíny ve skutečnosti vypadají daleko lépe než v paletce. A moc se mi líbí líčení, jaké jsi s paletkou vytvořila :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ta "modrá" na oku náhodou vypadá velice dobře! Moc se mi na tobě líbí :)

    OdpovědětVymazat
  7. Přesně tento typ modré mě děsí, nevyužila bych ji, ostatní dva stíny vypadají dost použitelně a na oku krásně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě modrá taky děsí, ale tahle mile překvapila :-)

      Vymazat
  8. Moc pěkné, díky za odkaz na prodejce, má linky od Stily co miluju za 10 USD s poštou. Vrhám se na ně.

    Kdyby se chtěl někdo pobavit, doporučuji zajít do Sephory a podívat se kolik za paletky v ČR chtějí. Mimochodem Smashbox trojlinky mají ve výprodeji za skvělých 1390 Kč, za tu cenu, no nekup to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, ráda jsem pomohla :-)

      Jj, ceny Smashboxu u nás jsou vyloženě výsměch...

      Vymazat
  9. Stíny vypadají pěkně a dokonce i ta světle modrá, kterou je opravdu um nosit.

    OdpovědětVymazat
  10. No tak ti teda pěkně děkuju, už jsem v noci paletku vydražila:-D

    OdpovědětVymazat
  11. To vypadá skvěle! A myslím, že ti modrá sluší, proč ji vlastně nemáš ráda?
    Mmch, nedávno jsem ve FAnnu ozkoušela ty nové jarní paletky od Diora a mně naopak pigmentace přišla úchvatná, jen jsem lehce přejela prsty po stínu a měla jsem na nich vydatný "neprůstřelný" nános. Ale to jsou limitky, tak třeba se od klasické nabídky liší ;)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, nemám ji ráda, protože mi připomíná typické líčení, které jsem dřív na ženách vídala - modré stíny a fuchsiová rtěnka! Nelíbí se mi to, děsí mě to a tak jsem se naučila modré vyhýbat.
      Já netvrdím, že jsou všechny Dior stíny špatně pigmentované, jen ty světlejší barvy jsou na oku velmi jemné až nevýrazné (konkrétně třeba paletka Parisian Lights). Je mi jasné, že třeba ta nová fialová z Garden kolekce barví jako blázen :-)

      Vymazat
  12. Taky nemám ráda modré oční stíny, mám to přesně spojené se slečnami, které mají takové ty laciné žluté peroxidové vlasy a k tomu nános modrých stínů, vždycky si říkám, že jsou vážně samy proti sobě.:-P...myslím si ale, že třeba na tmavších typech, může modrá krásné vyniknout.:)

    OdpovědětVymazat
  13. krásný, všechny odstíny vypadaj moc dobře=)...paypal bohužel stále neprovozuju:D...tak třeba někoho náhodou napadne prodávat i v čr, jak se nemaluju, tak tuhle paletku bych klidně vlastnila=)

    a chápu averzi k modrým stínům, taky to mam spojený s nevkusnou ženskou...a taky že jsem se s nima ráda matlala jako dítě:D...ale nedávno jsem si jedny zkusila - jedny z těch z dětský sbírky, takže asi stoletý (já vim, jsem prase:D) - a asi dám modré ještě šanci

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat