pondělí 5. března 2012

Essence tvářenka 01 Swirlpool (Marble Mania)

Jak jsem slíbila, první z recenzí na produkty z limitované edice Marble Mania je tu. Pokud vás Essence produkty nezajímají, vraťte se prosím ve druhé polovině března, kam jsem odsunula dříve připravené příspěvky na luxusnější kosmetiku. Nechci prozrazovat co to bude konkrétně, ale těšit se můžete na značky MAC, Smashbox, Edward Bess, Nude a další. A vrátí se samozřejmě i posty lakové ;-)

Tato tvářenka je mým nejmilejším úlovkem. Balení je úplně obyčejné, průhledný plast se stříbrným nápisem - mně se líbí, na tvářenku je dobře vidět. Jak už název kolekce napovídá, výrobky jsou mramorované, ve tvářence vidím 3 odstíny růžové a jednu oranžovou. Motiv není nijak detailně propracovaný, je to mix barev, který vznikne nepromyšleným zamícháním - i přes tu nepravidelnost ale vypadá na pohled hezky, skoro až luxusně. Myslím, že kdyby tvářenka měla černou krabičku a nahoře nápis MAC, vůbec by se za ni výrobce nemusel stydět.

Tvářenka je poměrně hodně zapečená, takže pigmentace není zase až tak vysoká, nicméně si nemyslím, že by to bylo negativum. Smícháním získáme poměrně výraznou barvu a u těch je mnohem lepší vrstvit, než výraznou šmouhu zběsile (a často marně) blendit doztracena.

Je hodně velká, má 7g (pro srovnání třeba minerální MAC mají jen polovinu) a slabě květinově voní - abych to ucítila, musela jsem nos strčit asi tak centimetr od tvářenky, takže i kdyby vám nevoněla, rozhodně vás to nebude obtěžovat.

Abych se vrátila k té barvě... není úplně lehké ji popsat. Červenorůžová? Korálová? Nechť si každý fotky přebere po svém, realitě docela odpovídají. Jediné, co na nich nevynikne je lesk. Tahle tvářenka je totiž lesklá opravdu dost, hází takový zvláštní oranžovorůžový odlesk. Docela jsem se bála, co to na tváři udělá, jestli mi třeba nezaleze do pórů, ale naštěstí se tak nestalo. Celkově mám pocit, že mi docela sluší a jsem ráda, že je výsledná barva taková, jaká je, protože je to pro mě něco nového, podobný odstín ještě nemám. Resp. neměla jsem, ale den po nákupu Essence mi přijela MAC Plum Foolery (zdravím, Plum! ;-)) a ta mi trošku podobná přišla, takže si na poslední fotce můžete prohlédnout srovnání.

Závěr: tvářenku určitě můžu doporučit, pokud netrváte na ohromující pigmentaci, neměla by vás zklamat. Vrstvit se dá ale velmi dobře, takže bude krásná na světlé pleti, ale vynikne i na té tmavší.





MAC Plum Foolery, 2x Essence Swirlpool, MAC Plum Foolery


22 komentářů:

  1. Ten odstín tvářenky se mi moc líbí, snad se téhle kolekce dočkáme i u nás :)

    OdpovědětVymazat
  2. Barevně se mi líbí, ale momentálně by mi asi vadil ten lesk.

    OdpovědětVymazat
  3. Tvářenka vypadá moc pěkně. Super recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně takovou hledám! Díky za swatche! Tahle kráska, bude moje :))

    OdpovědětVymazat
  5. už si na ní dělám zálusk :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kdy by měla kolekce dorazit k nám?
    Chci ji :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ta je krásná. :) doufám, že kolekce dorazí i knám, protože k sousedům se bohužel v dohledné době nedostanu. :-/

    OdpovědětVymazat
  8. tvářenka vypadá zajímavě, na Essence kolekce fakt až luxusně :) to jsem zvědavá, jestli k nám taky tahle kolekce dorazí :)

    OdpovědětVymazat
  9. Holky, od 15.3. má být tat kolekce v DM, tak číhejte :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za informaci! Já jsem právě četla, že Rossmann ji mít nebude, takže je dobře, že se jí ujalo aspoň DM :-)

      Vymazat
  10. Mmm, ta je krásná! Ale mám Essence fóbii, tak nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč ta fóbie? Essence má dobré i špatné věci asi jako každá jiná značka, je škoda ji zavrhovat jen protože je levná ;-)

      Vymazat
    2. Já vím, ale...Kromě jednoho laku jsem narážela pořád na ty špatné...Asi se na mě ty nedobré výrobky nějak samy lepí :-D :-)

      Vymazat
    3. Asi, ale je to škoda! :-( Ono asi hodně záleží, co od toho výrobku čekáš. Třeba když si koupíš jejich rtěnku a čekáš intenzivní barvu, budeš zklamaná, protože jejich rtěnky jsou jen lehce barvící balzámky... ale já je mám ráda :-)

      Vymazat
  11. a nemáš náhodou srovnání s tvářenkou od Burjois?:) potřebuju si pořídit novou, ale nemůžu se rozhodnou, jestli ty peníze za B. stojí..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, žádnou tvářenku od B. zatím nemám. Ale pokud se ti tato líbí barevně, jdi do ní, myslím, že budeš spokojená :-)

      Vymazat
    2. Ja jsem ji s moji oblibenou Bourjois srovnavala :)

      Vymazat
    3. A jaký je výsledek? Nemáš veřejný profil a tím pádem nevím, zda máš nějaký blog, kde bych si to mohla přečíst :-)

      Vymazat