středa 28. prosince 2011

3x minirecenze: La Roche-Posay

Rozhodla jsem se přednostně zveřejnit tento příspěvek, protože téměř každá známější blogerka teď bude spolupracovat s eshopem s kosmetikou La Roche, Vichy, Bioderma a dalšími, takže předpokládám, že nás všechny budou tyto příspěvky velmi brzy nudit a už bych ho pak nikdy nenapsala, a já bych tu tyto výrobky chtěla mít. Nikdo mě nesponzoruje, vše jsem si koupila sama za své vlastní peníze, ačkoli za nic z toho jsem neplatila plnou prodejní cenu - micelárka je z Beauty Boxu, krém z přebytků na Makeup Boxu a gel z bazaru na Omlazení.


Ještě než řeknu, co si o jednotlivých výrobcích myslím, stručně vám představím novou rubriku, kterou si tímto postem zavádím. Většinou se snažím každému výrobku věnovat vlastní post, aby příspěvky nebyly zbytečně přeplácané a nepřehledné, ale (zejména u pečující kosmetiky) ne vždy oplývám výřečností a velkým množstvím myšlenek a na druhou stranu mi přijde hloupé dělat recenze s jednou fotkou a třemi větami, tak jsem se rozhodla, že občas spojím několik výrobků dohromady v jednom postu. Tato kosmetika by měla mít něco společného - stejnou značku, cenu, účel použití a podobně. Tak snad vám tyto posty budou vyhovovat.


La Roche-Posay Hydraphase XL Riche - řada Hydraphase je určená pro dehydrovanou a citlivou pokožku. Takovou přesně mívám po každém létě a proto jsem letos začala používat tento krém. Používala jsem ho občas i dřív, ale ne pravidelně, na to došlo až když jsem se začala bát, že mi projde. Celý podzim až do začátku zimy to byl tedy můj denní krém a moc mi vyhovoval, pleť dostatečně zhydratoval bez pocitu umaštění a byl to velmi dobrý podklad pod makeup. S příchodem zimy mi ale přestal stačit a objevily se mi šupinky, takže jsem byla docela ráda, že mi došel a mohla jsem ho vystřídat za jiný. Oblíbila jsem si jeho vůni a i to, že má pumpičku, takže jsem do něj nemusela sahat prsty. 2 pumpnutí mi dokonale vystačily na celý obličej, nikdy mi krém zbytečně nezbýval. A ještě na koleji si ho moc ráda půjčovala moje spolubydlící, která používá jen krémy z drogerky a tvrdila, že tenhle je mnohem lepší :-) Byl moc fajn a určitě bych si ho koupila znovu (jestli na to skutečně dojde není jisté, třeba budu mít potřebu zkoušet zase něco nového...).


La Roche-Posay Effaclar Purifyinf Foaming Gel - tohle je můj nejoblíbenější čistící gel letošního roku. Já na gely nejsem náročná, stačí mi když odstraní zbytky makeupu a nijak mou pleť nepodráždí. Nikdy jsem moc nevěřila slibům o zmatnění pleti, vyčištění pórů do hloubky a podobně. Až přišel ON - právě tenhle gel mi ukázal, že některé z nich skutečně dokáží něco víc než jen umýt. Vyčistí mi póry a stáhne je, takže moje T zóna je po použití viditelně čistější a vydrží tak po několik dní, kdy můžu používat klidně jiné gely. Jsem s ním velmi spokojená, tento gel mi prostě sedl a rozhodně si koupím další balení.


La Roche-Posay Solution Micellaire Physiologique - tahle micelárka je jediná věc, kterou od LRP nepochválím. Ve srovnání s mojí oblíbenou Biodermou odličuje hůř a po pravidelném používání jsem měla podrážděné oči a vysušená víčka. Jediné pozitivum je, že oproti neparfémované Biodermě moc příjemně voní. Ale to je mi celkem k ničemu, takže ji dodělávám na pleť, ale na oči už mi nesmí a za mě tedy nedoporučuju.


P.S.: Tohle je poslední příspěvek, který jsem si stihla připravit, než mi odešel notebook. Teď se na počítač dostanu jen občas, když mi ho půjčí mamka nebo sestra. Nový notebook už je na cestě, ale se starým jsem přišla i o spoustu fotek z poslední doby, které jsem neměla zálohované, takže se dost dobře může stát, že mi tu vznikne delší pauza než obvykle. Pevně doufám, že nebude dlouhá a nejpozději po Novém roce budu zpět a doženu vše, co momentálně nestíhám, hlavně tedy oblíbence a propadáky letošního roku.

22 komentářů:

  1. Ten gel jsem používala taky, cca rok. Je výborný, ale radši mám čistící pěnu od La Roche Posay, ta je ještě lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. zvláštní... ta micelárka od la roche mi smrdí (ale strašně, jako zlatá bioderma v tomto), ale zase mě odlíčí možná o něco líp než bioderma (no možná spíš tak jako dost stejně) a naprosto mě nevysušuje, ani se nemusím pak namazat (což s biodermou spíš musím).

    a jinak jsem zrovna ve fázi vybírání nového (asi spíš) netbooku, tak ti moc blahopřeji k počítači.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak mě asi nevysušovala, ale pravda, taky moc neodličovala, takže jsem jí taky na oči moc nedávala:-D

    OdpovědětVymazat
  4. dobrý nápad napsat recenzi ještě teď, než se s tim roztrhne pytel, mě to teda pak po nějaké chvíli spolehlivě otráví:/

    micelárky mám taky tohle srovnání - bioderma a tahle, a u mě teda vede ta bioderma. už ji mám léta, tak nevím, jestli ji subjektivně neprotěžuji:D, ale zdá se mi, že líp odlíčí - i oči, a hlavně neštípe a míň voní.

    OdpovědětVymazat
  5. No vida, mě zrovna tato micelárka vyhovuje:)

    OdpovědětVymazat
  6. Ha, tak to o spolupráci jsem nějak nepostřehla, u LRP to je asi jako s každou jinou značkou, fantastické věci a taky ty zcela průměrné.


    s NTB je mo to moc líto...

    OdpovědětVymazat
  7. fiha, teraz je nejaka notebookova virova nakaza, mne odisiel na mojom kabel..takze tiez byvam len na pozicanom

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. ja používam biodermu a tá mi aj vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tiež ma nikto nesponzoruje..aj ked nebudem klamat ze pri mojej oblube kozmetiky mat moznost poskusat niketore vyrobky zaradmo..by mi vobec neprekazalo :-)
    Mala som moznost vyskusat vsetky tieto vyrobky a dost s tebou suhlasim. Krem je dobry.. cistiaci gel taktiez..tiez som si ho kupila niekolko krat za sebou a miceralna voda aj mne skutocne prisla lepsia od biodermy(sebium aj sensibio)..
    ale celkovo.. la roche patri medzi moje naj znacky aj s biodermou.. Avene je tiez dobra ale to teda hodnotim zatial na zaklade vyskusania len dvoch vyrobkov :)

    GIVEAWAY Rimmel Lipstick by Kate

    OdpovědětVymazat
  10. nedovedu si představit, že se micelárkou (ani Biodermou) odličuju oči, asi by mi upadly :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, já mycí gel Effaclar naprosto miluju. Je to asi půl roku co mi ho doporučila doktorka na kožnim a je fakt boží.
    http://lencin-blog-o-vsem.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. Nějakej ten Effaclar jsem měla kdysi a byl na moji pleť moc agresivní :(. Daleko víc mi na pleť vyhovuje něco, co je jakoby jemný a ne přímo na akné. Teď už teda nemám sice pleť jako kdysi, ale žádná hitparáda taky...

    A asi budu jediná, ale já mám tuto micelárku raději než Biodermu, strašně mi vyhovuje. Agresivní ani vysušující mi nepřijde vůbec a dokonce ji snesou i moje oči a to je co říct - snesou jen toto a zelenej odličovač od Garnieru, kterej používám už léta a taťka nám je stejně jako odličovací tamponky vždycky kupuje po multipacku :)))

    OdpovědětVymazat
  13. Viennettka, napíšem ti sem, aby si si to všimla - niekto ti nechal na mojom blogu odkaz, že tá pistáciová Alverde kozmetika je dostupná aj v ČR, snáď ťa to poteší :)
    A k tvojmu LRP článku, musím povedať že s názorom na micelárku úplne súhlasím, je najhoršia z tých čo som kedy vyskúšala. Hydraphase krém som skúšala tiež, ale v tej ľahšej verzii, na leto bol fajn ale priala by som si aby bol neparfémovaný, už si ho nekúpim..

    OdpovědětVymazat
  14. já mám tuhle kosmetiku moc ráda, vždycky když jsem od nich něco měla tak jsem s tim byla hrozně spokojená, měla jsem i řasenku a ta byla naprosto super

    OdpovědětVymazat
  15. Tak ten gel určitě zkusím. Já mám teda radši biodermu, ale pár výrobků mám i od LRP.

    http://janebeautiful.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám hydraphase jak Riche tak Legere, tu lehčí na den a tu výživnější na noc a jsem s nima spokojená. Je to podle mě stejný jako hyfratační sérum od Vichy co jsem měla. Až mi to dojde, tak se budu moc rozmýšlet jestli si koupím tohle nebo opět Vichy :)

    OdpovědětVymazat
  17. Baletka: děkuji za tip, příště si tedy koupím pěnu, ať zas vyzkouším něco nového :-)

    trb: od teď ti ve vůních přestávám věřit a budu se vyhýbat všemu, co popíšeš jako příjemně vonící! Máme očividně hodně odlišný noc :-D Mně ta micelárka voní fakt moc, jsem schopná si k ní čuchnout jen tak, když si jdu třeba do koupelny umýt ruce :-)

    Ono asi není moc k čemu blahopřát :-) Já si teda nový notebook stejně chtěla kupovat, ale v lednových slevách a takový vynucený rychlonákup se mi moc nelíbil, ale co už, snad se s novým Ferdou sžijeme a strávíme spolu pár příjemných let :-)

    Rendy: já zas neznám nic šetrnějšího, na moje super citlivé oči mi smí jen micelárka od Biodermy nebo dvoufázový odličovač od Ryoru.

    Lucia: moc děkuji, pistáciovou sadu už mám doma! :-) Mě teda vůně LRP hodně sedla, určitě od nich vyzkouším víc věcí.

    Markéta: vidíš, já vůbec nevím, že LRP má i řasenky. Z dekorativky vím jen o make upu. Takže bližší prozkoumání bude nutné :-)

    Děkuji všem za komentáře!

    OdpovědětVymazat
  18. Jééé, LRP! Moje oblíbená kosmetika! :-) Zrovna používám druhé balení Effaclaru H - krému a nově zkouším Cicaplast, o kterém plánuji napsat recenzi, až ho dlouhodobě otestuju. Ten Effaclar čistící gel vypadá moc dobře :-)
    Btw. který eshop plánuje tu spolupráci? Žádné šuškání o tom jsem neslyšela...

    OdpovědětVymazat
  19. viennettka: jezuskote to mi mrzí, že jsem ztratila důvěru v tak důležité věci. no nic byla jsem si tu micelárku ještě očichat a prostě si za tím stojím. i když si dokážu představit, že někomu to vonět bude, mně to nevoní. je pravda, že asi jsem si už zvykla, takže to není až tak nepříjemný jak na začátku, ale prostě vůně mojí růže to není.

    OdpovědětVymazat
  20. Fajn článek. Já od LRP měla několik balení fyziologického mycího gelu a asi koupím zas. Ale tenhle čistící mě taky láká. Doporučila bys ho i na denní používání? A smyje i makuep, nebo musíš nejprve odlíčit extra? Díky :)

    OdpovědětVymazat
  21. Viennettko, a ten čistící gel od LRP ti nedráždí citlivou pleť? Já o něm zrovna uvažuji, ale bojím se aby nebyl moc agresivní...

    OdpovědětVymazat
  22. Markett, ta spolupráce už běží, na některých blozích už můžeš najít první články :-) Jsou to tyto eshopy: www.vichyshop.cz
    www.la-roche.cz
    www.biodermashop.cz
    www.dermo.cz
    www.hairstore.cz

    trb: zas tak horké to snad nebude :-) Jen si vždycky vzpomenu, že na vůně máme trochu jiný vkus.

    Yari, určitě se dá používat denně, nijak nedráždí. A makeup na tváři mi odlíčí perfektně, předem odličuju jen oči.

    Anonymní, tento určitě agresivní není, vůbec mě nedráždí a to mám pleť citlivou a pálí mě kde co :-)

    OdpovědětVymazat