pondělí 19. září 2011

TonyMoly Cutie Beauty BB Cream

Pokud nevíte, co to takový BB krém je, skočte si nejdřív k Hance a přečtěte si její článek. A přečtěte si ho vlastně i když to víte, protože ačkoli můj BB krém je dost odlišný, budu se o ten článek opírat a srovnávat.
Výše zmiňovaný článek Hanky bylo moje úplně první přičichnutí k asijské kosmetice. Já sice sleduju milion lakových blogů, ale těch spíš zaměřených na dekorativku či péči moc ne (tam se musí hodně číst a to mě nebaví :-D). Takže já bohužel pro vás asi nikdy neobjevím žádné vychytávky a novinky co frčí ve světě, spíš se tak inspiruju v českých vodách a opičím. Ale při hledání toho svého BB krému jsem se seznámila s asijskou kosmetikou poměrně hodně a nemálo jsem toho i nakoupila... takže třeba se mi přece jen povede ukázat vám něco nového.
A teď už ale k tomu BB krému a proč mám zrovna tento. Dlouho jsem si myslela, že pokud si nějaký koupím, bude to ten od Etude House, který má Hanka. Důvod je takový, že já se moc nevrhám do zkoušení nových neznámých značek a EH jednak pochválila Hanka a já sama od téhle značky mám několik laků na nehty, takže mi nebyla úplně neznámá. Pak ale Hanka na svém blogu odkázala na jiný (ten odkaz teď zaboha nemůžu najít, takže si ani nevzpomenu co to bylo za značku, omlouvám se...), který měl na obalu kočičku! No a dejte na něco kočku a já to chci... Jenže tenhle BB krém nebyl na ebay a v jediném eshopu, kde jsem ho našla jsem nebyla schopná vyluštit jestli vůbec zasílají k nám, natož nakoupit, protože i google překladač byl na ty jejich obrázky krátký a tvrdošíjně mi překládal jen anglické části. Tak jsem to vzdala a začala brouzdat na ebay a hledat zas něco jiného. A našla jsem opět kočičky! :-) Tony Moly nabízí tři různé Cutie Beauty BB krémy a mě původně zaujal ten růžový, ale po přečtení popisků na jakou pleť je který z nich vhodný jsem zvolila ten modrý - je pro mastnou / smíšenou a také citlivou pleť. Tady je mimochodem odkaz na aukci, ze které ho mám, můžete si v jejím popisu přečíst i na co jsou určené ty dva ostatní.
Tak schválně, vyplatil se mi nákup podle obalu? :-) Já myslím, že ano, i když jsem ve výsledku dostala něco úplně jiného, než jsem čekala, jsem moc spokojená. Teď tedy pojedu podle Hanky článku a srovnám její BB krém s mým (snad mi odpustí, že takhle zkopíruju její článek, ale když ty ho máš, Hani, tak hezky přehledný... ;-))

1. je multifunkční - v tomto bodě souhlasím, zkoušela jsem BB krém používat i bez obyčejného krému pod něj a bylo to naprosto v pohodě, takže krém ano, makeup také ano. Báze pod makeup asi spíš ne, nevšimla jsem si žádného vyhlazení, ale báze má také prodlužovat výdrž makeupu a tento vydrží na pleti celý den, takže alespoň v tomhle ohledu ano. Vzhledem k tomu, že můj BB krém je hodně krycí, dalo by se částečně souhlasit i s korektorem, barevné odlišnosti zakryje perfektně, ovšem na pupínky musím použít svůj lokální korektor jako vždy.

2. obsahuje SPF - ano, uvádí, že má SPF 36 (tomu já moc nerozumím, těmhle mezičíslům, setkávám se se 30, 40, popř. 6 či 15, ale 36 vidím poprvé), což je ale každopádně dost.

3. působí proti různým problémům pleti - ano, i s tím můžu souhlasit. V popisu se uvádí, že krém má to "non-comedogenic" složení (jak se to řekne česky?) a je pravda, že jsem nějaký zvýšený počet pupínků nepozorovala, póry mi neucpává a ani při používání bez krému pleť nevysušuje.

4. odstín - nevím, zda se liší odstín mého modrého od toho červeného nebo růžového, ale spíš bych řekla že ne. Takže budeme předpokládat, že se tento krém nabízí v jediném odstínu. Odstínu, který perfektně sedí mojí bledé pleti, krásně s ní splyne a není vůbec vidět, ale s jeho přizpůsobivostí tmavším odstínům si nejsem moc jistá. Proto bych ho doporučila pouze opravdu světlým typům, na podtónu zase až tolik nezáleží, nejde do žluta ani do růžova, je to neutrální béžová. A ne, nejde ani do šeda, vypadá naprosto přirozeně a zdravě.

5. nanášení - a teď se dostáváme k tomu nejvíc odlišnému. Čekala jsem totiž, že krém bude stejný jako ten Hanky, že uvidím nějaký ten mokrý sexy vzhled... A ono nic. Můj BB krém je spíš jako makeup (a ne jako tónovací krém) a podle toho se taky chová. Takže při nanášení na pleť jsem nepozorovala žádný rozdíl mezi ním a třeba makeupem Revlon Colorstay. Rozetře se, zůstane sice mírně glow, ale okamžitě na něj můžu dát korektor, pudr, tvářenku, na nic nemusím čekat.

6. vhodná pleť a výdrž - o tom jsem se už zmiňovala výš, tento krém je určený pro mastnou či smíšenou pleť. Já mám smíšenou s tím, že T zóna se mi mastí opravdu dost a sedí mi perfektně, vyrovná se výdrží nejoblíbenějšímu makeupu (taky už zmiňovaný Colorstay od Revlonu), takže rozhodně doporučuju. Pokud máte pleť suchou, zkuste ten červený.

Závěrem můžu říct, že tento BB krém je pro mě velmi kvalitní náhražka klasického makeupu. Dobře kryje, nedělá masku, dlouho vydrží. Je jemně parfémovaný, ale opravdu lehce (cítím pouze při nanášení, pak už ne) a ta vůně je mi hodně příjemná. Navíc to balení, že... :-) Jako jediné negativum vidím množství. Sice se uvádí, že je ho tam 30ml, ale to mi nepřijde. Už při prvním použití jsem krém musela mačkat z poloviny tuby a po cca 10 - 12 použitích ho mám téměř prázdný. Nevím, jestli jsem chytla zrovna nějaký málo naplněný nebo jsou takové všechny, ale přijde mi, že jsem za svoje peníze dostala produktu málo. S největší pravděpodobností si ho ale koupím znovu, tak uvidím jak bude naplněný ten další.






19 komentářů:

  1. Ja ctu o BB creams dychtive kazdy clanek, a sjizdim videa na youtube ale porad jsem se neodhodlala k tomu si nejakej koupit:-)

    OdpovědětVymazat
  2. já chci taky.

    a nehledala si ten fiona cc cream? http://forum.lowyat.net/topic/1416082/+0

    OdpovědětVymazat
  3. Na fotce mi tedy moc světlý nepřijde, ale věřím ti. A vůbec, nepokoušej!:-D

    OdpovědětVymazat
  4. PlumFoolery: jestli tě to láká, tak nějakej zkus, není to zas až tak velká investice a já jsem teda spokojená moc, uvidím, co ty další co mám doma :-)

    trb: anooo, to je on, děkuju! Nevíš náhodou kde ho koupit? :-)

    Dejni, je světlý, já mám tu ruku nějakou extrémně bílou, na obličeji mi sedí perfektně :-)

    OdpovědětVymazat
  5. já jsem ho tenkrát moc nezkoumala a co jsem vyzkoumala mě moc nepotěšilo, protože to bylo buďto jen nakreslené v obrázcích (korejsky, čínsky a tak) a na ebay byl minimálně... a taky jsem našla informaci, že zrovna tento se strašně často padělá a že si máš dávat pozor na prodejce. takže asi tak.

    OdpovědětVymazat
  6. Aha, tak moc děkuju, nebudu se honit za pěkným obalem a budu testovat jiné :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já už se těším asi rok, až se vyhážu z tekutých make-upů a budu moct zkusit nějaký BB krém. I když moc se mně to složení nelíbí...

    OdpovědětVymazat
  8. Marion, co se ti v tom složení nelíbí? Já tomu prd rozumím, ráda se nechám poučit co není dobré a co by tam být nemělo :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Vlastně spousta z těch ingrediencí se mně nelíbí, ale zase neříkám, že je tam něco horšího než v jiné nepřírodní kosmetice. Já jen dávám přednost přírodní a dnes se dají koupit už i přírodní bb krémy (dělá je třeba Innisfree, Swanicoco nebo Ecobeau).

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den,
    dovolujeme si Vás upozornit na první specializovaný eshop na BB creamy v ČR - www.bb-cream.cz. Prodáváme značku SKIN79.

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den,
    prodáváme BB krémy všech značek a všeho druhu za velmi přijatelné ceny http://aukro.cz/bb-cream-krem-i2064822640.html?source=oo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si tedy přijatelné ceny představuji jinak. Co vy nabízíte za 399Kč, já koupila za 120Kč. Takže zkuste jiný argument, jak nalákat zákazníky ;-)

      Vymazat
  12. kde ho koupím ?díky za odpověd :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlépe na ebay, i když tenhle modrý tam aktuálně není, chce to hlídat až ho zase nějaký prodejce dá do nabídky.

      Vymazat
  13. ještě se zeptám,máš zkušenost s nakupem pres ebay? jeste jsem nenakupovala pres net,díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě, poměrně dost a negativní je jen jedna. Zajímalo by tě něco konkrétního?

      Vymazat
  14. no me zajima nakup pres rubyruby jak jsi uz psala jestly je spoleh .a jak je to s postovnym?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tohle je podle mě spolehlivý prodejce. Poštovné má u většiny věcí zdarma.

      Vymazat
  15. Dobrý den, hrozně mě zaujal článek o bb krému, chtěla bych nějaký vyzkoušet. Objednala bych si nějaký přes ebay, jen řeším jednu věc - a to je to zesvětlení. Jsem přirozeně světlá (ne ale žádný porcelán, řekla bych tak standardní běloch :) ). A nechtěla bych krém, který mě ještě víc vybělí.. Nemohla byste doporučit nějaký, který pěkně rozjasní, vyrovná tón pleti, ale zároveň ze mě neudělá úplně smrtku? :) Předem děkuji, Lada.

    OdpovědětVymazat