úterý 27. září 2011

Někdo zneužívá můj nick!!!

Už pár dní mi chodí podivné maily, týkající se nohou. Jestli budu fotit taky nehty na nohou, zda napíšu článek jak o nohy pečovat, dokonce žádosti o poslání fotek mých nohou na mail a nabídky na líbání či lízání nohou (doplněno dotazy odkud jsem, kolik mi je, kde se můžeme sejít a podobně). Upřímně mě to dost děsilo, protože to nebyl jediný mail, ale bylo jich několik na stejné téma a já jsem nechápala odkud se to bere.
Včera mi přišel další, výjimečně to nebyl anonym, ale Jirka mi napsal, že se dočetl, že uvažuju o focení svých nohou na doktorce.cz. Na těch stránkách jsem až do včerejška nikdy nebyla. Ihned po přečtení mailu jsem si je ale otevřela, do vyhledavače zadala viennettka a nestačila jsem zírat. Vyskočilo na mě 14 odkazů na různé diskuze ohledně nohou, mimo jiné i třeba "líbání chodidel" nebo "footfetish". Ostatně můžete se podívat zde. Po rozkliknutí se objeví všude stejný příspěvek, autorka je podepsaná jako Viennettka a zní takto:
"Ahoj, já si hrozně ráda lakuji nehty, mám o tom i blog. Obvykle fotím laky na nehty na rukou, ale uvažuji, že bych začala fotit i na nohou. Nevím však, zda by to někoho zajímalo. Pokud ano, napište mi prosím komentář na blog do komentářů článků. Adresa je: http://www.viennettka.blogspot.com/ Díky a ahoj.
V."
Tohle jsem ale nepsala já. Svůj nick nikdy nepoužívám s velkým počátečním písmenem a už vůbec se nepodepisuju iniciálou "V." (pokud ano, tak ale zkratkou svého pravého jména). A hlavně jsem dospělá, svéprávná a pokud se chci zeptat na názor na cokoli svých čtenářů, udělám to prostřednictvím ankety přímo tady na blogu a nemám zapotřebí se cpát na cizí stránky a někomu svůj blog vnucovat. Netuším kdo to napsal ani co tím sleduje, protože já si nohy nikdy fotit nebudu i kdyby mi takové prosby psalo tisíc lidí (jak se mi prsty na nohou nelíbí jsem ostatně nedávno psala v 7 makeup faktech o mně). Takže jsem vás chtěla jen informovat o tom, že kdybyste na něco takového narazily ať už na doktorce nebo jinde, nespojujte to prosím se mnou. A schválně zkuste zapátrat, jestli i vy někde nepíšete uhozené příspěvky, aniž byste o tom věděly... A v neposlední řadě bych tímto chtěla požádat všechny, kdo mi psali nějaké maily, ať toho nechají, nebudu na ně reagovat.
A ještě jednou děkuji Jirkovi, díky kterému jsem přišla této záhadě na kloub.

26 komentářů:

  1. no alebo ťa niekto nemusí a ventiluje sa týmto spôsobom, alebo si niekto robí srandu, každopádne je to trapné a úbohé ...

    OdpovědětVymazat
  2. No to si dělají srandu?! Napiš administrátorovi, ať ty příspěvky smaže.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja vim ze pro tebe to asi neni k smichu ale me to desne pobavailo :D Ale samozrejme doufam ze to prestane!

    OdpovědětVymazat
  4. V poslední době se s tímhle zneužíváním a nabouráváním do účtů docela roztrhl pytel koukám....

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je drsný. To mě fakt mrzí, koukám, že se s anonymníma příspěvkama zase roztrhl pytel.

    OdpovědětVymazat
  6. To je hrůza, je mi z toho špatně, určitě napiš administrátorovi, ale obávám se, že se stím nedá nic udělat.
    To je skoro stalking.

    Já jsem nějak mimo, o jakém nabourávání je řeč?

    OdpovědětVymazat
  7. tak to je nějaký dost ubožák, co si chce na tobě něco vynahradit... a nemám pro to víc slov...

    OdpovědětVymazat
  8. To je fakt děsný! Asi má na tebe někdo spadeno, ale jako fakt nevím co tím sleduje, protože když někdo sem z toho odkazu vleze, tak asi vidí, o čem tenhle blog je a že bys ses asi na to ptala i tady a ne někde úplně jinde. A navíc se to asi minulo účinkem, protože tady ti nikdo žádný "úchylárny" v komentářích nenechává. Akorát teda ty emaily by mě taky vyděsily.

    OdpovědětVymazat
  9. Day: no, mimo ČR jsem si poslední dobou všimla, že se blogerkám a na youtube někdo naboural na účet a dělal různé věci typu odesíláni e-mailů atd....

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je síla, je mi z toho dost zle...

    OdpovědětVymazat
  11. To mě velmi mrzí, že se ti stalo něco takového. To bude nějaká závistivá káča, co ti chtěla udělat ostudu. jinak by tam nepsala, at ti píší veřejně do komentářů.
    Na druhou stranu bud ráda, že je to ,,jen" o nohou, bez tvého obličeje a jména.

    Mě něco podobného udělala blízká osoba, bohužel daleko hrubšího kalibru a ještě s obličejem a iniciály. Bohužel pokud je člověk aktivní, na internetu se o něm dá najít spousta informací.

    OdpovědětVymazat
  12. je to děs a hnus! mně to bohužel nepřekvapuje, sama jsem se přesvědčila o tom,jací jsou lidí, když mají za sebou roušku anonymity. Každopádně si z toho nic nedělej, je to nějaký ubožák a evidentně i úchyl,kdo to píše, soudný člověk snad ví, že to nepíšeš ty!

    OdpovědětVymazat
  13. Tý brďo, přiznej se, koho si naštvala?:-D Ty jo, chápu, že to musí být asi dost nepříjemný, ale jako PlumFoolery mě to i trochu pobavilo, zrovna takový praštěný příspěvek...:-D

    OdpovědětVymazat
  14. to je děsivý! nechápu, co tím ti lidi sledujou..

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to je fakt nechutná sviňárna. :/ Mě to teda vůbec nepobavilo. Peti, někomu musíš dost ležet v žaludku. Nějakému ubožákovi/ubožačce.:(

    OdpovědětVymazat
  16. To je síla,nejlepší by bylo sehnat nějakýho ajťáka, aby to omrkl.

    OdpovědětVymazat
  17. Ty vole....to je teda hustý...no ale musím i dodat, že jakousi úchylku na nohy má asi docela dost lidí...protože v minulosti mi taky chodily různý ujetý nabídky v souvislosti s nohama a kámoškám taky :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Jednou nám učitelka vyprávěla, jak z dobré vůle dala maturitnímu ročníku tel. číslo, aby se jí mohli ozvat, kdyby s něčím potřebovali pomoc a ti dobráci jí napsali super článek na seznamku, ve kterém údajně hledala sex na jednu noc. A to by člověk řekl, že maturanti, kteří se ohání tím, jak jsou dospělí, už by mohli mít rozum. Ono je to možná úsměvné, ale kdyby to někdo udělal jim, tak by jim to až jako taková sranda nepřišlo, protože je to ve finále dost nepříjemné a otravné. Určitě za tím stojí nějaká pipina, co si myslí, jak to není strašně vtipný a jak ti tím nezavaří. Jestli ti můžu poradit, tak si zkus vygooglit svůj nick a třeba ti to najde i něco jiného, kam dotyčná osoba cokoliv o tobě psala. Pak bych tam přidala svůj příspěvek, že si z tebe nějaký kretén dělal srandu, že o nic takového nestojíš a ať ti ty lidi dál nepíšou. Případně se to dá řešit i jinak, ale zatím je to si myslím i zbytečné se s tím víc otravovat. Snaž se to brát z nadhledem a nedělat si z toho těžkou hlavu. Btw oni si lidi myslí, jak se neschovávají za anonymitu internetu, ale v podstatě po sobě vším, co udělají na internetu, zanechávají stopy...

    OdpovědětVymazat
  19. Som úprimne zhrozená, zhnusená a šokovaná! Prajem tej čo tvoj blog použila na svoje zvrhlé účely, nech dostane odpornú svrbivú a mokvajúcu pleseň na nohy. Nech ju šialené nutkanie sa škriabať neopúšťa dňom a nocou až do úplného zbláznenia sa.

    OdpovědětVymazat
  20. Veve, já si právě myslím, že to nebylo zneužito pro něčí zvrhlé účely, protože to by tam dal svůj email, ale takhle když ty emaily chodily viennettce, tak chtěl někdo naštvat a znepříjemnit život přímo jí.
    (Promiň, že tady takhle spamuju svoje názory :))

    OdpovědětVymazat
  21. Někomu ležíš asi v žaludku... Je to teda dost trapné, ale nedělej si s tím starosti. Zkus to na adminy fóra a na tu pipinu se vykašli ;o)

    OdpovědětVymazat
  22. Souhlasím s holkama. Už jsi psala těm adminům?

    OdpovědětVymazat
  23. Díky za podporu, holky. Když já vůbec nemám tušení jak se kontaktuje admin... Koukala jsem na ty stránky a je tam kontakt na jakousi šéfredaktorku, ale ta mi s tím asi nepomůže, co? Asi to nijak řešit nebudu, gůglila jsem svůj nick a nic jiného závadného jsem nenašla, na všech ostatních stránkách, na kterých se můj nick objevuje, jsem byla aktivní já osobně. Jen doufám, že to bylo ojedinělé a už se to nebude opakovat, v opačném případě už bych nějak reagovat musela.

    OdpovědětVymazat
  24. Peti, to je fakt strasny! Ale jak rikaly holky-to bude nejaka zavistiva kaca, co te asi nemusi...je to ubohost!

    OdpovědětVymazat