úterý 30. dubna 2013

Pupa Holographic Denim Blue

Mám zase opakovat tu pohádku o tom, jak bych nejraději vlastnila všechny holografy na světe? Asi už ne, že, to všichni znáte. Nejvíc mi leží v hlavě právě ty, které jsou pro mě nesehnatelné a mezi ně patřila i holografická kolekce Pupa, protože tato značka se u nás (nechápu proč!) neprodává. Nicméně sestřičky a autorky blogu Gioia di Vivere byly tak hodné, že mi několik Pupa laků u nich na Slovensku koupily a poslaly - ještě jednou moc děkuji!

Nejvíc jsem si přála právě tento modrý lak, protože jsem ještě donedávna žádný takový neměla. Teď už možná ano, tuším, že některý z kolekce Hologlam od China Glaze by mohl být blízký dupe, ale zatím jsem to neporovnávala. S lakem se pracovalo báječně, neměla jsem problém s menší lahvičkou ani štětečkem. A kryl už v jediné vrstvě! Pohádka. Jen by mohl být větší, 5ml je u krásného odstínu málo.







sobota 27. dubna 2013

Gabriella Salvete řasenka D´amore

Jsem si téměř jistá, že jarní novinky značky Gabriella Salvete už jste zaznamenali. Kromě čtyř třpytivých laků mezi ně patří i tato řasenka. Poctivě ji celý duben používám a tak je na čase shrnout dojmy, které ve mně zanechala, ačkoli tento článek možná bude ještě potřebovat update, protože vidím velké rozdíly mezi tím, jak se řasenka chovala když byla úplně nová a cca po třech týdnech používání.

Jednoduchý černý obal je klasika, nic proti němu nemám, ačkoli kdyby byla barevný, lépe by se mi řasenka hledala v kosmetické taštičce, protože tu mám také černou, ale to je jen můj osobní problém :-) Kartáček má poměrně zvláštní tvar a je umělý, což mi většinou nevyhovuje, ale s tímhle jsem se docela sžila. Zpočátku když byla řasenka úplně nová, tak nabíral hodně barvy a řasy slepoval. Také jsem kvůli tomu musela upravit způsob, jakým řasenku nanáším - jedna vrstva na první oko, jedna vrstva na druhé oko, druhá vrstva na první oko a druhá vrstva na druhé oko - mi bohužel nefungovalo. Než jsem nalíčila druhé oko, řasenka na prvním zaschla a druhou vrstvou jsem si řasy slepila. Proto nanesu vrstvu na horní řasy, poté na spodní a hned se vracím k horním, přidám druhou vrstvu a teprve pak líčím stejným způsobem druhé oko. To mi vyhovuje a výsledný efekt se mi líbí, řasy jsou pěkně zvýrazněné a zároveň neslepené.

K efektu, který řasenka zvládne bych řekla asi to, že hezky prodlouží, dodá i trochu objemu, výraznějšího natočení jsem si nevšimla. Na denní nošení je pro mě ideální, efekt se mi líbí rozhodně víc než u předchozí Diamante. S výdrží jsem zpočátku neměla problém, ale po třech týdnech používání začínám denně pod okem pozorovat opadanou řasenku. I přesto řasenku hodnotím kladně, doporučila bych ji kamarádce a kdybych neměla řasenek na tři roky dopředu, koupila bych si ji klidně znovu (teda znovu... tuto jsem vyhrála v soutěži na FB Gabrielly Salvete, takže bych si ji prostě koupila i za své peníze).







středa 24. dubna 2013

OPI You´re a Pisa Work

You´re a Pisa Work je, jak už název napovídá, z italské kolekce. Je to krásně zářivá tmavší růžová, na nehtech vypadá o 100% lépe než v lahvičce. Dobře se lakoval a skoro by mu stačila jedna vrstva - já mám klasicky dvě. Výdrž byla také nadprůměrná, 5 dní zůstal nepoškozený. Ačkoli OPI chrlí stále nové a krásné odstíny, i mezi těmi staršími se dají najít kousky, které rozhodně stojí za pozornost. Na ebay jich je ještě docela dost, kdyby někdo chtěl... Za půjčení děkuji Dejničce.








neděle 21. dubna 2013

Holika & Holika Petit BB Clearing + Watery

O Petit BB krému už jsem jednou psala a to o variantě Essential. Nic se od té doby nezměnilo a tento BB krém stále patří mezi mé top 3, dokonce je zatím jediný, od kterého jsem si koupila druhé balení. Nicméně to platí pouze a jenom o verzi Essential, nikoli na tyto dvě a hned se dozvíte proč.

Problém je v odstínu. Ani jeden z těchto BB krémů totiž není tak pěkně světlý a béžovožlutý jako Essential. Oba jsou tmavší a oba mají růžový podtón. Clearing je dejme tomu béžovorůžový, ale Watery je už hodně dorůžova. Nesedí mi, necítím se v nich dobře a až na pár vyzkoušení je nepoužívám. 

Jinak jsou vlastnostmi velmi podobné verzi Essential, takže pokud vás zajímají podrobnosti, klikněte si na odkaz v první větě. Jediný rozdíl jsem našla u Clearing verze, která je na pleti o něco méně lesklá než další dvě, nicméně po zapudrování rozdíl není.

Dnešní článek je tedy spíš než recenzí pouze fotoporovnáním, i přesto ale doufám, že pro někoho bude užitečný.




Clearing, Watery


Clearing, Watery, Essential


Missha Matte BB cream, Clearing, Watery, Essential


čtvrtek 18. dubna 2013

Gabriella Salvete 149

Ačkoli už máme jaro, já se v dnešním příspěvku vrátím k mému oblíbenému laku na podzim a zimu. Není to lak pro tmavé a zamračené dny, ale pro chladné a prozářené sluncem se hodí úplně perfektně. Na slunci totiž vynikne jeho krása a výrazný třpyt. 

Gabriella Salvete laky umí, takže i tento je po všech stránkách perfektní - má skvělou konzistenci, dobře se lakoval a stačily mu pouhé 2 vrstvy. Navíc laky této značky obsahují zpevňovač, který podle názoru ostatních opravdu funguje, proto jsem ho měla nalakovaný zhruba před měsícem, kdy jsem měla kraťoučké nehty a potřebovala jsem je dát do pořádku (fotky jsou starší s o něco delšími nehty).

I odlakování bylo bezproblémové, alobal nebyl potřeba. Opravdu jsem si tento odstín oblíbila a věřím, že příští zimu ho opět nejednou nalakuji.






Lak mi byl věnován značkou Gabriella Salvete, za což velmi děkuji.

pondělí 15. dubna 2013

Natura Siberica zimní ochranný krém na ruce

Vypadá to, že Natura Siberica bude mojí novou velkou láskou. Z nákupů za březen víte, že jsem toho od této značky koupila opravdu hodně a spoustu věcí už používám a zatím jsem se vším velmi spokojená. Například tento krém jsem si tak oblíbila, že už ho mám ze tří čtvrtin vypotřebovaný a tu poslední část si vysloveně šetřím, protože nechci aby mi došel!

Co jsem si na něm tak oblíbila? Hlavně vůni. Já to mám s mazáním tak, že obličej si mažu pravidelně 2x denně a pokud je to krém, tak s tím nemám absolutně problém, trochu mě otravují akorát oleje. O něco laxnější přístup mám k mazání rukou - jako snažím se, ale že bych se třeba mazala po každém umytí rukou, to opravdu ne. Mažu se obvykle v práci, ale taky ne vždy to stihnu a doma se mažu většinou až na noc a když už ležím v posteli a uvědomím si, že jsem se nenamazala, ani za nic se nedonutím vstát a napravit to. Takže vlastně krém na denní mazání doma ani nepotřebuji. Aspoň to tak bylo do doby, než přišla Natura Siberica, která mě svou vůní natolik dostala, že jsem se začala mazat přes den a to dost často, jen abych tu vůni zase cítila. 

Já na popisování vůní opravdu nejsem, takže nevím, zda to zvládnu. Ve složení krému se objevuje divoká daurská růže, takže by se nabízelo, že voní po růžích, mně ovšem ne. Alespoň ne jako čistá klasická růže, protože nemám tušení jak voní divoká daurská. Pro mě ten krém voní heřmánkově. Ne úplně prvoplánově, je to s něčím mixnutý heřmánek, který vytváří jemnou, teplou, uklidňující vůni. Psala jsem to do komentáře k recenzi Dajánky, ale ta se mnou nesouhlasí, tudíž ani vy mi věřit nemusíte. Ale já na tom stejně budu trvat a krém pro mě zůstane heřmánkový.

Když už jsem zmínila Dajánku, tak v jednom bodě se shodneme - také ve mně název "zimní krém" evokuje představu něčeho hodně hutného, což tenhle krém není. Po vytlačení z tuby a prvním pokusu o rozmazání začne být velmi kluzký, což mě dost překvapilo. I přesto se ale rozmazává snadno a také se rychle vsákne. Kromě příjemné vůně zanechá i hydratované ruce, potřebu znovu se namazat získám teprve až když se umyju.

Další věc, která se mi na značce Natura Siberica líbí, jsou obaly. Jednoduché, ale nápadité, a s ostatními výrobky pěkně sladěné. Působí na mě luxusně a draze, ačkoli jsou ceny této kosmetiky velmi příznivé - standardní cena krému je 90Kč, já ho kupovala ve slevě za 72Kč.

Ačkoli jsem čekala, že kupuji hutný noční krém, nejsem zklamaná, že jsem ho nedostala. Krém jsem si zamilovala a s velkou pravděpodobností si ho koupím znovu. Rozhodně ho doporučuji, protože hydratuje mnohem lépe než třeba všemi oblíbené krémy z limitek od Essence.









pátek 12. dubna 2013

Gabriella Salvete 03 Intense Coral

Ačkoli nemám ráda oranžovou, ze čtyř nových laků od Gabrielly Salvete se mi nejvíc líbí právě tento. Je takový veselý, zářivý, pozitivní, skvělý na jaro či léto. Trochu mi připomíná China Glaze Riveting, GS je taková jeho glitrová verze. Na slunci se třpytil opravdu výrazně, bohužel se mi díky odleskům nepodařila udělat ostrá fotka. Neřekla bych, že se v GS snažili o vytvoření "liquid sand" nebo chcete-li "texture" laků, podle mě je to klasický třpytkáč. I když teda hodně hrubý. Neplánovala jsem ho nosit bez nadlaku, ale na druhou stranu jsem také nečekala, že pro hladký povrch budou nutné 3 vrstvy top coatu. Ano, opravdu tři. Na fotkách jsou ještě mokré 2 vrstvy GS a 2 nadlaku, ale když to uschlo, povrch opět zhrubl a tak jsem musela ještě jednu přidat. Lakoval se báječně, úplně sám. A taky perfektně držel. Bude to asi zásluha toho kila nadlaku, ale věřím, že by držel dobře i sám. Nosil se mi opravdu dobře a řekla bych, že kratším nehtům sluší, na dlouhých bude díky své výraznosti působit vulgárně.

Tyto laky jsou prý limitovaná edice, tak si s nákupem pospěšte. Jsou také o chlup dražší, než klasické laky, stojí 89,90Kč.









středa 10. dubna 2013

Maybelline "Color Whispers"

Každý den přibývají nové a nové články o Color Whispers a mně připadá naprosto zbytečné opakovat to, co už bylo 10x napsáno, takže dneska jen stručně v bodech a spíš se podívejte na fotky odstínů, které jsem si vybrala já. 

* balzámkortěnky jsou můj absolutně nejoblíbenější produkt, rtěnky i lesky jsou až daleko za nimi, takže odolat nákupu jsem nemohla ačkoli...
* ...jsem opravdu zklamaná absencí nápisu, proto jsem si nemohla odpustit uvozovky v nadpisu článku. Jasně, je to vlastně hloupost, ale přijde mi, že bez nápisu není produkt kompletní jak by měl být.
* výběr odstínů není tak široký jako v USA a ten, který jsem chtěla nejvíc, u nás samozřejmě dostupný není, nicméně i tak si myslím, že odstínů je dost a jsou pěkné. Kromě tří, které jsem si koupila, se mi líbil ještě jeden růžový, ale vyhodnotila jsem ho jako příliš podobný Rose of Attraction, takže jsem ho tam nechala. Krásný byl také Mad for Magenta, který jsem kupovala kolegyni, na mě ale bohužel příliš výrazný.
* konzistencí produktu jsem trochu zklamaná. Za víceméně bezproblémový se dá považovat ten růžový, další dva mi ale dost zalézají do vrásek a ve větší vrstvě má barva tendenci se shlukovat. Ne že bych je kvůli tomu nepoužívala, v reálu to není tolik vidět jako na detailních fotkách - které za mnoho nestojí, protože díky velmi lesklému povrchu měl foťák problém s doostřením.
* hydratace veškerá žádná, na rtech je sice produkt příjemně mastný, ale po zmizení mám rty vysušené a volají po opravdovém hojivém balzámu na rty.
* výdrž je v mém případě podobná jako u většiny blogerek, tak hodinku až dvě dle míry pití, jídlo ji zabije spolehlivě. Oceňuji, že mizí rovnoměrně a nezanechává na rtech stain, který nemám ráda.
* i přestože jsem od těchto balzámků čekala víc, nákupu nelituji a věřím, že letošní jaro/léto budou patřit mezi mé nejpoužívanější patlátka na rty.







720 Mocha Muse


430 Coral Ambition


 160 Rose of Attraction