čtvrtek 28. února 2013

Essence Miss Universe

Tak jsem zase neodolala a koupila jeden z nových odstínů laků Essence, já jsem prostě hrozná... No ale dokázaly byste ho tam nechat, když se vám ten odstín moc líbí a víte, že podobný lak ještě nemáte? Já bohužel ne, i když jsem čekala, že lakování bude o nervy. Zas až tak hrozné to nebylo, lak je sice vodovější, ale docela dobře poslouchá a pokud druhou vrstvu dáte silnější, bude plně krýt (já mám tři slabší). Bohužel dost špatně schne, ač jsem použila rychleschnoucí nadlak, ještě po hodině byl lak měkký a na to nejsem vůbec zvyklá :-( Poměrně rychle se mi ošoupaly konečky, je to trochu vidět i na fotkách a to jsem lakovala večer a fotila druhý den dopoledne a mezi tím jsem nic moc nedělala. Jinak ale drží dobře, neolupuje se a odlakování bylo taky v pořádku, nehty neobarvil.







pondělí 25. února 2013

Chanel Malta

Víte, já mám v hlavě takový pomyslný seznam věcí, které by zkušená beauty blogerka rozhodně měla mít nebo aspoň měla vyzkoušet. TLC pudr - mám. Guerlain meteority - sice nepoužívám, ale mám. Cokoli od MACu - mám půl prodejny. Chanel rtěnku - ještě donedávna jsem neměla! Ideálně by to tedy podle mě měla být Rouge Coco, ale budu se muset prozatím spokojit s kouskem Aqualumiére z jarní kolekce roku 2009. A právě vzhledem k tomu, že tahle krasavice není zrovna nejnovější, byla ve velké slevě a vyšla mě na pouhých 340Kč!

Obal není ničím zajímavý, je klasický, černý, rtěnka se dá bez problémů a námahy otevřít a to pouze když chci já, jinak drží pevně zavřená. Samotné rtěnce nemám co vytknout, přijde mi poměrně kvalitní. Na rtech je příjemná, vůbec nevysušuje, naopak zanechává rty vláčné a hydratované, takže nemám potřebu sahat po balzámu ihned poté, co rtěnka ze rtů zmizí. Jídlo nepřežije, ale pokud pouze piji, vydrží na rtech v pěkném stavu zhruba dvě hodiny.

Popis odstínu je pro mě trochu oříšek, v prodejně při umělém světle mi přišla dost dohněda, na denním světle se v balení tváří jako růžovo-nude, ale na mých rtech jde dooranžova. To mi vyhovuje, pěkně mi ladí s oblíbenými oranžovými odstíny tvářenek. Obsahuje drobné zlaté třpytečky, které na rtech zůstávají déle než samotná rtěnka a občas je najdu i třeba na bradě, takže si musím dávat např. při smrkání pozor a neroznášet třpytky po celém obličeji.

Musím říct, že jsem se rtěnkou spokojená a nosím ji teď velmi často, nicméně si nemyslím, že by stála za těch původních 900Kč, protože kromě toho, že je to Chanelka, na ní není nic výjimečného.

A co vy a vaše zkušenosti s rtěnkami Chanel?










pátek 22. února 2013

EBD 117 fialová + Essence Mystic Mermaid

Pro dnešní post jsem vybrala kombinaci, kterou už mám nafocenou hodně dlouho. Lak od EBD už zde svůj post má a stejně tak Essence Mystic Mermaid. Mám tenhle nadlak velmi ráda a na moje poměry ho nosím často, mám ho na nehtech třeba právě teď, když připravuji tento post - proto také konečně zveřejňuji tyto fotky. Hodně mě mrzí, že už se nevyrábí, to byla velká chyba, Essence! Snad jednou vymyslíte nějakou stejně pěknou náhradu.






úterý 19. února 2013

Benefit Dallas

Pamatujete na moje bohaté nákupy z posledních dní Marianne? Pořídila jsem si při této příležitosti dvě nové tvářenky a obě byly trefou do černého! Velmi jsem si je oblíbila a proto je nejvyšší čas si představit první z nich.

Benefit je svými tvářenkami proslulý, nejznámější a nejchtěnější je asi Hervana. Ta mě vůbec nebere - znáte to, je růžová a tu já na tvářích nenosím. Svého času mě lákala Bella Bamba, která je taky růžová a ještě k tomu lesklá jako blázen, ale pak jsem si ji jednou nechala vyzkoušet na tváři a bylo mi jasné, že bych ji nenosila. A teprve pak jsem si všimla nenápadného Dallasu a zaměřila svoje touhy na něj.

I Dallas by se v podstatě dal popsat jako růžový - starorůžový s kapkou hnědé, švestkové, béžové a cihlové. Netradiční kombinace barev dává vzniknout poměrně unikátnímu odstínu, troufám si říct, že žádný podobný doma nemám. Na rozdíl od studené barbínkovské růžové je tohle odstín, ve kterém se cítím dobře. Není úplně matná, obsahuje lehounký shimmer, takže s ní vynechávám rozjasňovač na lícní kosti, abych nebyla až příliš lesklá. Rozhodně to nevnímám jako negativum, šetří to čas :-)

Balení je papírové, takže rozhodně náchylnější k poničení než plast, proto s touto tvářenkou nikam necestuji a používám ji pouze pokud se líčím doma. Motiv na obalu se mi moc nelíbí, ač tematický, uměla bych si představit mnohem lepší. Ale tak balením se nelíčím, důležitější je obsah a pro ten mám slova nejvyššího obdivu (kdo ví, jakou pohádku při psaní tohoto postu sleduju? :-)). Tvářenka je velmi dobře pigmentovaná, stačí do ní jen jednou jemně ťupnout štětcem a můžu ji nanášet. Štětec používám jiný než ten přiložený - ten mě trochu děsí, neumím si představit, že bych s ním dokázala tvářenku nanést tam kam chci a ne přes polovinu obličeje. Díky své měkkosti viditelně ubývá, ale její obsah je 9g, takže mi určitě i tak dlouho vydrží.

Ještě k balení - ve víčku je zrcátko, ale pro mě je příliš malé a nepoužitelné. Pochválit bych chtěla ještě parfemaci, je velmi jemná a nevtíravá, líbí se mi.

Musím říct, že jsem opravdu velmi spokojená a investovaných peněz rozhodně nelituji, ačkoli cena nebyla zrovna lidová. 

Má některá z vás Dallas?







sobota 16. února 2013

Essie Bikini So Teeny

Dnes mám chuť zavzpomínat si na jaro nebo léto, prostě období, kdy vídáme čistě modrou oblohu se zářícím sluncem uprostřed... Kromě nebe mi tento odstín připomíná také miminkovskou modrou, úplně vidím nějaký roztomilý obleček pro novorozeného chlapečka :-) Ve skutečnosti to ale není úplně čistě modrá, má v sobě i malinkou kapku fialové. A prý taky stříbrný shimmer, ale ten je vidět jen na fotce s bleskem a ještě k tomu potřebujete velkou dávku fantazie. Lakoval se mi špatně, což je vidět a pro plné krytí potřeboval 3 vrstvy. 







středa 13. února 2013

NYX I Dream of Nevis

Před časem si ode mě Dejnička brala jednu NYX paletku a ptala se mě, jak jsem vlastně s paletkami této značky spokojená. Odpověděla jsem, že hodně, a pak mě napadlo, že bych to měla říct nejen Danče, ale vám všem :-)

Jako první bych vám ráda ukázala paletku pěti stínů - trvalo mi docela dlouho, než jsem si nějakou z nich pořídila, protože ony dost často stojí stejně jako ty desetistínové, tak jsem si říkala, proč mít za stejnou cenu jen polovinu množství barev? Navíc jsem nevěděla jak jsou na tom paletky s gramáží a tak nějak jsem očekávala, že tato bude oproti té s deseti stíny výrazně menší. Což nakonec není pravda (na velikostní srovnání se můžete podívat na poslední fotce) - ona je vizuálně skoro větší! Gramáž tedy menší je, ale ne o půlku, je to 8g ku 14g. 

Uvnitř černé plastové krabičky najdete na jedné straně velké zrcátko, na druhé již zmíněných pět stínů a dva oboustranné pěnové aplikátory, o nichž vám nic nepovím, protože jsem je v životě nevzala do ruky. Stíny jsou kulaté, stejně velké jako například MAC. 

Ačkoli se může na první pohled zdát, že jsou stíny v paletce matné, není tomu tak - poslední stín a první dva  jsou saténové, zbylé dva jsou lesklé a obsahují i drobné třpytivé částečky. A když říkám drobné, tak myslím opravdu miniaturní, rozhodně se tomu nedá říkat třpytky.

Co se barevného složení týče, pro mě je to naprostý ideál. Dvě světlé barvy na prozáření vnitřního koutku, dvě středně tmavé na celé víčko a jedna tmavší do crease. Jistě by se dalo vymyslet i více variant nošení, já ale s touto paletkou dělám pouze dva typy líčení a to buď saténové nebo lesklé. Střídám je podle nálady, ale obě nosím velmi ráda a řekla bych, že mi sluší. Takhle totiž podle mě má vypadat dokonalá naked paletka a ne to, co nám už 2x předvedli v Urban Decay. Kdybyste mě nutili vybrat si mezi mou Naked 2 a touhle paletkou, bez váhání pošlu pryč Naked a ani slzu pro ni neuroním.

Kvalita stínů je skvělá, všechny jsou velmi dobře pigmentované a máslově jemné. Téměř vůbec nepráší, pracovat s nimi je radost. Nemám co bych této paletce vytkla, je pro mě dokonalá a rozhodně patří do skupiny mých absolutně nejoblíbenějších výrobků.

Co vy a paletky NYX? Znáte, máte? Já se chystám koupit nějaké z nových trio stínů, 22 různých barevných kombinací, vůbec nevím, kterou vybrat! U jedné asi nezůstane.. :-) 











neděle 10. února 2013

Zoya Laurie

Prosím vás, rozhodně mi v komentářích nepište, že je tenhle lak nezajímavý a nudný, ano? Se zlou potážete, protože Laurie je moje velká láska! Dokonalá zástupkyně kategorie nejsvětlejších růžových. Perfektně se lakuje, žádné díry, jen hezké rovnoměrné vrstvy. Ve třech dostatečně kryje a vypadá prostě tak... roztomile a nežně ;-) Měla jsem ji nalakovanou už 3x a to ji mám doma teprve pár měsíců, nosí se mi prostě skvěle. Doporučuji ji nepřehlížet, to si totiž nezaslouží :-)






pátek 8. února 2013

Srovnání: sada štětců Sigma a Is´ Mine

Sice jsem chtěla nejdřív napsat post o samotných štětcích Sigma, ale protože mi už několik čtenářek psalo jaké jsou štětce Is´ Mine a jestli bych je doporučila, rozhodla jsem se rovnou sepsat srovnání obou sad.

Zaprvé bych chtěla zmínit, že na tyto štětce mě upozornila Jája a teprve poté, co je ona měla doma a její první dojem byl pozitivní, koupila jsem si je i já. Ne že bych je nutně potřebovala, ale střídají se u mě určitá období, kdy nakupuju nějaký druh kosmetiky víc než vše ostatní a momentálně jsou to štětce. A protože jsem svým způsobem infantilní, nemohla jsem těmto barevným odolat. Navíc ta směšná cena - 500Kč za 13 štětců? Kde něco takového koupíte? A v neposlední řadě jsem byla samozřejmě zvědavá, zda jsou to jen nějaké nekvalitní štětky, nebo by se skutečně mohly rovnat s vyhlášenou Sigmou. A jaký je tedy můj názor?

Snad je to z fotek patrné, pro pořádek ale uvedu, že fialová sada je Sigma a růžová Is´ Mine. Začnu pouzdrem - Is´ Mine je o něco menší a kulaté, štětce Sigma ho mají oválné. Zatím jsem neměla možnost ho využít na cestování, většinou si s sebou beru naprosté minimum štětců a převážím je v Signature taštičce od Elfu, nicméně kdybych jela někam na delší dobu a chtěla štětců víc, určitě bych jedno z nich využila. Jsou pevná, bytelná, zavírají se na patentky. Osobně pouzdro využívám otevřené jako stojánek, jak můžete vidět na třetí fotce. Mám tam štětce i jiných značek, tedy jen ty dostatečně velké, které okraj pouzdra přesahují a jsou vidět. V pouzdře je tedy rozdíl pouze ve tvaru a velikosti, kvalitou jsou si naprosto rovné, stejný materiál, stejně ušité švy.




A vrhneme se na štětce. Obecně jsou štětce Is´ Mine o něco menší, je to přibližně 1 - 2 cm, záleží na konkrétním typu. Ta část mezi štětinami a rukojetí mi připadá naprosto totožná u obou značek, je použitý stejný materiál a je i stejným způsobem z obou stran zpracován, myslím usazení na rukojeť i zasazení štětinek. Rozdíl je vidět až na samotné rukojeti - štětce Is´ Mine ji mají velmi jednoduchou, kromě nápisu značky na ní nic není. Rukojeť je také nespíš přelakovaná pouze jednou vrstvou barvy, je méně lesklá a a v některých částech je patrná struktura dřeva. Rukojeti Sigma jsou propracovanější, vrstva barvy je jednolitá a pěkně lesklá. Kromě samotné značky je na každém štětci uveden jeho název, číslo a USA. Proč USA netuším, z druhé strany je totiž ještě vytlačena informace Made in P.R.C.

Nyní už ke konkrétním štětcům, kde se zaměřím zejména na štětiny.
Foundation F60 - štětec Is´ Mine je o chlup širší a o dost delší, naopak Sigma je huňatější. Jinak jsou vzhledově i na dotek štětiny stejné. Obecně štětce na makeup moc nepoužívám a když už, tak tento tvar je až na úplně posledním místě v mém žebříčku oblíbenosti, takže to není typ štětce, který bych využívala denně. Ale vyzkoušela jsem a službu plní oba velmi dobře. Nepelichají a drží svůj tvar.




Large Angled Contour F40 - dřív jsem tomuto typu štětci moc nefandila, ale v současné době je to můj nejoblíbenější typ na tvářenku, takže využívám velmi často. Oba štětce mají zhruba stejné množství štětin ve stejné velikosti i kvalitě. Totožné mi připadají i štětiny tohoto štětce od značky Haruko, tak jsem je vyfotila všechny tři společně. Pokud po nich přejedu rukou, necítím rozdíl, nepoznám kde jeden štětec končí a začíná druhý. U tohoto štětce mi hodně vadí, že nedrží svůj tvar, hned po prvním praní se štětiny rozčepýří - v použití to nijak nebrání, ale vypadá to nevzhledně. Platí to pro všechny tři. Jiné výhrady nemám.



Hakuro, Is´ Mine, Sigma


Large Powder F30 - opět typ štětce, který nemusím a obešla bych se bez něj, mám na pudr raději ty dorovna zastřižené. Štětec Sigma je větší a má na dotek jemnější štětiny, které jsou taky všechny pěkně černé. Štětec z levnější sady má po okrajích štětiny hnědé. Oba pelichají, Sigma ještě víc než Is´ Mine, tím jak ho používám málo, mi dodneška občas vypadne i celý trs třeba pěti štětin! Kdybych si měla vybrat jen jeden, tak zvolím Is´ Mine, mám raději menší štětce.



Duo Fibre F50 - štětec Is´ Mine je výrazně menší a chudší, když stisknu bílé chlupy, tak to je jako bych v prstech skoro nic neměla. Proto i práce s ním je problematičtější a chce to více trpělivosti a také je nutné počítat s větší spotřebou makeupu. Tady tedy vyhrává Sigma.



Small Angle E65 - od doby, co si dokresluji obočí stínem, je to můj velmi oblíbený štětec, bez kterého se neobejdu ani den. Ten od Sigmy je o něco hustější a precizněji zastřižený, nicméně pracuje se s oběma perfektně. Takže nerozhodně.

 


Tapered Blending E40 - stejný štětec, ale velmi rozdílná velikost, takže každý využívám na něco jiného. Resp. Sigmu moc nepoužívám, podle mě blendí špatně a práce s ním vyžaduje hodně času. Menší štětec od Is´ Mine používám spíš coby crease brush na hodně tmavé barvy a na to je perfektní. Štetiny jsou na dotek stejné, ale stejně jako u pudru nemají Is´ Mine jednotnou barvu. Za mě Is´ Mine poráží Sigmu, pro kterou příliš využití nemám.



Eye Shading E55 - obecně můj absolutně nejpoužívanější štětec, vyžívám se v použití stínů a tento typ štětce je na celé víčko to nejlepší. Připadají mi naprosto stejné.



Large Shader E60 - u štětce s delšími štetinami už rozdíly rozpoznatelné jsou, štetec Sigma je má pevnější, Is´ Mine se snadněji rozhýbají a více se třepí, takže práce se Sigmou je o něco preciznější. Využiji ale oba.



Medium Angled Shading E70 - typ štětce, který často z časových důvodů vynechávám. Sigma je hustější a precizněji zastřižená, svou práci ale odvádí dobře oba dva.



Pencil E30 - asi by měly být stejné, ale nejsou. Sigma je opravdu pencil brush, pevný a zastřižený do špičky, Is´ Mine je spíš další crease brush, takový rozježený chlupáč. Takže tady se nápodoba moc nepovedla, ale využiji oba.



Eyliner E05 - tyhle jsou pro mě na prd oba, nejsem linkový expert a jakž takž zvládám linku jen s tenkým štětcem, tyto jsou příliš tlusté. Využiji příležitostně na spodní linku dělanou stínem, ale v 99% procentech používám na spodní linku tužku, takže jak říkám, pro mě zbytečné štětce.



A máme tady zbytek z obou sad, který se liší. Sada Sigma obsahuje 12 štětců a posledním z nich je Concealer F70. Na můj vkus je dost pichlavý, takže bych ho určitě nepoužívala na korektor pod oči. Používám ho občas na krémové stíny. V sadě Is´ Mine je celkem 13 štětců, takže nám zbyly dva a to "řasenkový" a takový malý detail brush. Ten je super, mám tyhle maličké štětce ráda na projasnění vnitřního koutku nebo na třpytky. Spirálka je na pročesání obočí taky fajn, doteď jsem ji jako samotný štětec neměla, takže jsem za ni ráda.



Co říct na závěr? Já jsem kvalitou sady Is´ Mine mile překvapená. Rozdíly mezi ní a Sigmou se najdou, většinou je to v hustotě štětin, nicméně i tak jsou to použitelné štětce a doporučila bych je. Rozhodně rozdíl v kvalitě neodpovídá rozdílu v ceně, Sigma totiž pro mě není značka ze které bych si sedla na zadek a znovu bych si ji nekoupila, rozhodně ne za cca 3000Kč, za které je k sehnání nyní (mě stála asi o tisícovku méně). Klidně bych si jako základní sadu nechala Is´ Mine a pak jen dokupovala typy štětců, které mi tu chybí, ale tak když už Sigmu mám, tak ji nevyhodím, že :-) Ve své cenové kategorii nemá ale Is´ Mine sada konkurenci a pokud se Sigmou nemáte zkušenost a díváte se na ni jako na něco, co musí být dokonalé, když to všichni tak chválí... tak (podle mě) opravdu není. Sigma štětce umí, ale tyto sady to prostě nejsou a hlavně nestojí za tolik peněz.