čtvrtek 20. února 2014

Nuxe Reve de Miel

Reve de Miel. Ikonický balzám na rty. Má skvělou pověst, recenze na něj jsou vesměs oslavné a skoro všichni ho milují. Já znám ale rovnou dvě dámy, kterým příliš nesedl - Mitsuuko (i když počítá se, když si k němu přece jen našla cestu?) a Dejničku, od které mám balzám já. Takže snad není úplně divné, že i já jsem potřebovala nějaký čas, abych dokázala ocenit jeho kvality.

Balzám je v kelímku, skleněném a velkém, protože obsahuje 15g produktu. On se tedy dělá i v tyčince, ale podle recenzí na MUA a těch, které mají srovnání s kalíškovou verzí, je bohužel mnohem horší. Není tedy vhodný na cestování ani nošení každodenně u sebe, mnohem lepší službu udělá když ho budete mít v koupelně nebo na nočním stolku. Já ho mám v pokoji u postele a používám ho tak pouze na noc.

Je hodně hutný a hůř se na rty nanáší. Navíc obsahuje jemná zrníčka, která hladké aplikaci také brání. Při troše snahy se dají rozmělnit, ale je to otravné a jejich přítomnost v balzámu nechápu, podle mě nemají žádnou funkci. Jeho vůni jsem si oblíbila, je citrusová, trochu výraznější, ale neobtěžuje. Na rtech je balzám dost cítit a taky trochu lepí - není mi to moc příjemné, mám raději balzámy o kterých skoro nevím, že je na rtech mám. Nanesený na puse je bezbarvý, není lesklý jako obvykle balzámy bývají, spíš takový polomatný, saténový. Vydrží opravdu dlouho, přes den ho skoro nepoužívám, takže jsem ho měla jen párkrát, ale pokud nejím, vydrží klidně několik hodin. Pokud ho namažu na noc, až do rána na celých rtech nevydrží, ale jeho zbytky zůstanou v koutcích rtů a ve vnitřní části spodního rtu zanechá bílý povlak, což nemám vůbec ráda!

Sám balzám tedy na rtech ráno přítomný není, ale že tam v noci byl dokazují jemné a hydratované rty. Což není zase až takový zázrak, to dokáže spoustu balzámů. Ale že je lepší než ty ostatní jsem uznala až v době, kdy jsem měla rýmu a rty jsem měla hodně vysušené a šupinkaté. Jen on mi je přes noc dokázal dát do pořádku. Dokonce jsem si ho mazala i na odřený nos a i ten pěkně zahojil a zklidnil. 

Nemůžu říct, že bych z něj skákala nadšením tři metry vysoko a nejsem si jistá, jestli ho celý dopotřebuji, protože jakmile odejde zima a já budu mít rty v lepším stavu, radši sáhnu po něčem, co je mi na rtech příjemnější. Hojivé účinky mu ale upřít nemůžu, takže pokud na vysušování rtů hodně trpíte, klidně bych ho doporučila.







4 komentáře:

  1. Já se teda hodně nemohla přenést přes jeho vůni, spíš na mě vykukoval ten med než citrusy a ikdyž med normálně mám ráda, tak tohle byl divně šmrnclej med. Tudíž jsem ani nemohla moc prozkoumat jeho další "kvality", páč co mám tak blízko u nosu, prostě musí být láska na první přičichnutí. A je fakt, že ta konzistence jak zmiňuješ tomu taky nepřidala...

    OdpovědětVymazat
  2. Já si ho objednala nedávno a taky z něj nejsem zatím úplně odvařená. Mám trochu problém s tou pomerančovou vůní a lepivou konzistencí. Přijde mi skoro lepší k ošetření kůžiček kolem nehtů a taky si ho dávám spíš na noc, když tu jeho konzistenci tak necítím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli je to ten, co jsem nedávno "koštovala" u Martičky (dozjistím), tak mě voněl božsky!! A asi mě to konečně dokopalo chtít alespoň ovonět i další věci od Nuxe; prý každá věcička voní trochu jinak. A kor když už je běžně dostání v mnohých lékárnách :) Jako upřímně, na balzámy moc nejsem a teď si asi dlouho a pohodově vystačím s balzámem, co vyráběla Veru, ale ten Nuxe - kelímky oblibuju a konzistence ani účinky zas tak moc neřeším... no a ta vůůůně... mhmmm <3
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  4. Já ho mám ráda. Můj je bez hrudek a nanáší se bez problému. Je pravda, že trochu lepí, ale u tohoto balzámu mi to nevadí, protože pak poznám, kdy si mám rty opět namazat. Navíc není lepit jako lepit. Tento balzám používám nejčastěji před aplikaci rtěnky.

    OdpovědětVymazat