úterý 28. července 2015

EBD Up To X Fine Nude + srovnání s holografickými laky Color Club

Druhý odstín z EBD Up to X, který jsem vyzkoušela, je tento světlý holograf. Sice je to nenápadný nude odstín, ale chvílemi v něm vidím růžové odlesky, takže mi přijde mnohem zajímavější než třeba Love ´Em Leave ´Em od Color Club. Zvolila jsem ho na náročný týden, kdy jsem neměla čas přelakovat a byla jsem mile překvapená, že držel lépe, než jsem u holografů zvyklá a měla jsem na konci jen lehce odřené konečky. Nadlak jeho efektu vůbec neuškodil, zejména na slunci se nádherně třpytil. Lakovala jsem ho pozdě večer a i přesto bylo schnutí bleskové. Začínám tomu lakování bez podlaku přicházet na chuť, vážně to šetří čas a výsledek, resp. výdrž, není o nic horší než s použitím base coatu.











Color Club Cherubic, Color Club Love ´Em Leave ´Em, EBD Up to X Fine Nude


3 nude holografy a přesto každý úplně jiný. Že je Cherubic (prsteníček) béžový, vynikne jen když ho postavím vedle jeho kolegů z Halo Hues kolekce, sám o sobě vyznívá spíš jako stříbrný. Holo efekt je ale u něj nejsilnější. Love ´Em Leave ´Em (prostředníček) ho má naopak nejslabší a celkově působí dost nudně a nezajímavě. Fine Nude (malíček a ukazováček) je oproti němu se svým růžovým podtónem mnohem hezčí. Aspoň podle mě, co si myslíte vy?
Všechny laky jsou ve dvou vrstvách bez nadlaku.






sobota 25. července 2015

Color Club Peace, Love & Polish

Letos jsem vytáhla první neonku dřív, než je u mě obvyklé a ani na ni zrovna nebylo to správné počasí. Ale nešlo odolat, těšila jsem se na její nalakování už od prosince, kdy jsem si ji koupila. Ukazuji vám ji kvůli pauze až teď, což se myslím v tohle počasí báječně hodí. A o jaký odstín konkrétně jde? Piece, Love and Polish je z loňské letní Poptastic kolekce. Je to kolekce v klasických neonových barvách, která se snaží pozornost upoutat shimmerem, abychom si nemohly říct, že už jsme takový odstín viděly 100x a že ho nepotřebujeme. Naopak, i já bych jich potřebovala víc než tenhle jeden, ale zatím zůstalo pouze u něj, u mého favorita.
Piece, Love and Polish je ve skutečnosti jiný, než dokáží zachytit foťáky a i já jsem očekávala trochu něco jiného, než ve skutečnosti přišlo. Na fotkách působí jako korálová, jenže ve skutečnosti je to klasická zvýrazňovačová růžová se zlatým shimmerem. Asi ten shimmer se na fotkách tolik prosazuje a může za to, že barva nejde zachytit věrně (ne že by neonky obecně šly vyfotit...). I tak jsem ale z reality zklamaná vůbec nebyla, shimmer je výrazný a bez problémů viditelný na každém světle a díky němu je lak opravdu krásný. Navíc má moc fajn konzistenci, hustotu přesně akorát, takže se lakoval báječně a stačily mu k plnému krytí dvě vrstvy. Ani proti výdrži nemůžu říct křivé slovo, 5 dní vypadal jako čerstvě nalakovaný. Jak jsem psala před časem na Instragramu - tuhle neonku rozhodně potřebujete!











středa 22. července 2015

EBD Up to X - představení novinky, ukázka všech odstínů a demonstrace výdrže

Jsem docela vtipná s tím názvem, ne? :-D Ale nechávám článek bez větších úprav tak, jak jsem si ho před více než dvěma měsíci připravila, protože mi přijde škoda ho nakonec nezveřejnit... No a tehdy byly tyhle laky ještě novinkou :-)

O Up to X už jste pravděpodobně slyšely, myslím, že EBD vzala propagaci své novinky za správný konec a představení na veletrhu Interbeauty byla dobrá volba, stejně tak rozdávat lak zdarma ke vstupence, protože se tak dostal za čerstva ke spoustě lakovacích nadšenkyň. I když benefity této akce jsou sporné, jistě ne všechny z nás si k laku pořídily i potřebný nadlak a tak recenze mohou být zavádějící. Musím ale říct, že jsem milé překvapená informovaností, i když už jsem četla pár recenzí, kdy slečny tento nadlak neměly, všechny o něm věděly a vzaly v potaz, že výdrž může být ovlivněná tím, že použily jiný nebo žádný.

Up to X je jeden z laků, který slibuje pevný, trvanlivý a vysoce lesklý film, který vytvářejí gellaky, ale bez nutnosti vytvrzení v UV nebo LED lampě. Já jsem tento typ laků jako poprvé zaregistrovala u Sally Hansen prostřednictvím zahraničních blogerek v době, kdy u nás ještě nebyly sehnatelné. Zaujalo mě to a přála jsem si to vyzkoušet, a tak jsem si sadu jednoho barevného laku a nadlaku nechala od Martiny přivézt z USA. Po vyzkoušení a zjištění, že slibovaná 14 denní výdrž se nekoná (obzvlášť u mého světlého laku, který po třech dnech popraskal) mé zaujetí hodně rychle opadlo a žádný další lak tohoto typu jsem si nepořídila až dokud nepřišla do drogerie tato varianta od Essence. V tomhle případě jsem ale spíš šla po nových odstínech, které se mi líbily než že bych věřila ve vyšší výdrž, než mají běžné laky. Pak mám doma jeden odstín Vinylux od CND, ale nemám k němu potřebný nadlak, a tak jsem ho zatím nevyzkoušela. Dá se tedy říct, že EBD Up to X je prozatím teprve moje druhá zkušenost s těmito laky, ačkoli je v nabídce má už téměř každá značka.

A jak tedy Up to X funguje? Snadno, jako běžné laky na nehty, nebo vlastně ještě snadněji, protože s Up to X nemusíte používat podlak. Lak se nanáší přímo na holý, odmaštěný nehet, protože tak prý lépe přilne a následně se přetře top coatem, který díky působení denního světla vše dokonale vytvrdí. (Ale neznamená to, že pokud budete lakovat v noci, tak vám lak neuschne :-)) Asi většinu z vás napadne, zda se takto nehty neobarví a i já jsem vůči tomu byla nedůvěřivá. Už mám vyzkoušený tmavý červený odstín a zatím musím říct, že skutečně nehty ani kůžičku při odlakovávání neobarvil. Bohužel další slibovaný klad - krytí ve dvou vrstvách, už u všech odstínů neplatí, zejména světlé barvy mají tendenci dělat díry a jsou potřeba tři vrstvy. Já vím, že jsem notorický vrstvič a tak mi tohle nemusíte věřit, ale čerpám i ze zkušenosti dvou kamarádek, tak snad je to hodnověrná informace. Konkrétněji se o tom samozřejmě zmíním v jednotlivých příspěvcích, v tuhle chvíli čerpám jen ze zkušenosti lakování na vzorník. A ještě musím zmínit odlakování - to je naprosto snadné s pomocí běžného odlakovače, alobal rozhodně není potřeba ani na odstíny se třpytem.

Na následujících fotkách si můžete prohlédnout všechny odstíny, které mám momentálně doma.





moji favorité - holografy


další oblíbenci - třpytivé odstíny


Na vzornících najdete laky ve stejném pořadí jako na fotkách výše - jsou seřazené od nejnižšího čísla po nejvyšší zleva doprava.





Výdrž
Nebojte, nebudu vás tady zásobovat fotkami s touhle ozdobou častěji, tohle byla výjimečná situace, kdy jsem chtěla mít fotky co nejdříve zveřejněné bez ohledu na nehezky zalomený nehet... Což úplně nevyšlo, ale na jiném laku jsem si zatím výdrž nezdokumentovala, tak to budete muset přežít tak, jak to původně vzniklo :-)

čerstvě nalakováno



2 dny od nalakování - lehce ošoupané konečky, lak ztratil původní lesk


4 dny od nalakování - konečky jsou ošoupané jen o malinko víc, nikde se nic neodlupuje


8 dní od nalakování - kousek laku na prsteníku se odštípl, protože se nehet začal třepit, na ostatních (zdravých) nehtech zůstává jen běžné ošoupání, nic se neolupuje




A přicházíme k poslední části, kterou je ukázka všech dostupných odstínů, včetně těch, které ještě nebyly v prodeji v době konání veletrhu Interbeauty. Autorkou všech následujících fotografií je Nikol, které moc děkuji za svolení je zveřejnit! Paleta odstínů byla vybraná na základě prodeje a oblíbenosti u zákaznic.








7 nových odstínů, které už jsou nyní také v prodeji



A protože mi zveřejnění tohoto úvodního článku tak trvalo, stihla jsem mezitím téměř všechny odstíny vyzkoušet a nafotit, takže je můžete očekávat v jednotlivých postech - včetně dvou odstínů z nové sedmičky, které jsem si koupila později.

Který odstín je váš favorit?

Za poskytnutí některých odstínů a nadlaku k recenzi děkuji eshopu modelaznehtu.cz.