sobota 28. března 2015

Essence Juicy Love

Protože Essence vyprodává všechny svoje klasické colour and go laky a nahradí je novou řadou gellaků, přemýšlela jsem, jaký odstín vám ukázat a doporučit ke koupi ještě dřív, než bude pozdě a laky se stanou nesehnatelnými. A na mysl mi přišla tahle úžasná červená s názvem Juicy Love.

Když jsem ho nosila poprvé, asi jsem měla nějaký záchvat slepoty, protože mi přišel celkem neutrální a nijak jsem si neuvědomovala jeho oranžový podtón. Prozření přišlo až když jsem fotila srovnání s OPI Coca Cola Red pro Labradooru, a ta se zmínila, že jí na Essence vadí právě ten podtón. No a při pořizování těchto fotek už mi to bylo jasné úplně, nicméně ve skutečnosti to není tak výrazné jako na fotkách a asi i proto se mi moc líbil, i když mám jinak u červených radši modrý podtón a úplně nejlepší červená je pro mě vínová :-) A pokud to máte stejně, Essence má ještě jeden zaláskovaný lak, který je právě o dost tmavší a studenější - jmenuje se Do You Speak Love? a já jsem si ho pořídila teprve před pár dny právě v tom probíhajícím výprodeji.

Ale zpátky k Juicy Love. Lak kryje celkem OK ve dvou vrstvách, ale já jsem při nich viděla lehce prosvítající konečky a nelíbilo se mi to, takže mám tři. Lakoval se moc dobře, má takovou tekutější gelovou konzistenci, ale je poslušný a nijak se neroztéká. Sám o sobě se krásně leskne, na fotkách nemám nadlak. Zapomněla jsem si poznamenat výdrž, ale pamatuju si, že jsem ho nosila celý týden, takže to určitě nebylo nic tragického, protože jinak by mě to donutilo přelakovat. Nehty nijak nezabarvil (použila jsem podlak), ale při odlakování jsem měla trochu načervenalou kůžičku, takže doporučuji moc nešmrdlat a spíš se snažit lak stáhnout jedním tahem. Jinak mu nemám co vytknout, já jsem si Essence laky v těchto větších lahvičkách oblíbila a určitě se k nim budu vracet i v době, kdy už se prodávat nebudou, takže se na to připravte :-) Ale ty nové gelové vyzkouším také, to je jasná věc!

Těšíte se na nové gellaky nebo jste Essence laky zavrhly hned poté co změnily balení naposledy?










čtvrtek 26. března 2015

Bilance za únor

Vzhledem k tomu, že už je skoro čas připravovat bilanci březnovou, musela jsem se hecnout a sepsat tu únorovou, protože do dvojitého dílu by se mi nechtělo ještě víc... Naštěstí je to opět celkem krátké na obou stranách, takže jdeme na to!

Spotřebováno
Nivea sprchový gel Angel Star - naprosto obyčejný sprcháč, hezky voní, klidně koupím zase.

L´oréal Elséve šampon Color Vive je moje stálice a tím nemyslím jen tuhle červenou řadu, sedí mi všechny. Vždycky nějaký z nich v koupelně mám pro případ, že nemám náladu na testování nových věcí, nebo naopak potřebuji po nějakém nepovedeném experimentu vlasy dostat do normálu.

Fa Active Pearls antiperspirant je z těch, které v podpaží hezky voní i po celém dni v práci, byť parfemace není úplně moje top, koupila bych klidně opět.


Bioderma Sensibio H2O - asi tak sto dvacáté balení? OK, to přeháním, ale desáté určitě. Musím doplnit zásoby, zbývá mi poslední lahvička.

Ziaja růžová micelárka sice oči neodličovala, ale na pleť nebyla vůbec špatná. Znovu ale asi ne-e.

Minus 417 hydratační pleťová voda, byla úplně průměrná a nevýrazná, nemít odkaz na recenzi, asi bych si o ní nic nepamatovala. Znovu ji určitě nepotřebuji.

Clinique DDML - další dlouholetá stálice a třetí (nebo čtvrté?) balení. Vím, že se Martinka zajímala o recenzi, takže se pokusím, protože si to určitě zaslouží! (jak Martinka, tak emulze)


Physiogel A.I. Creme - ne, nejsou to ty dva z minulého měsíce, spotřebovala jsem další. Pořád si stojím za tím, že mi v nejhorších chvílích pomáhal, určitě se k němu při případných problémech zase vrátím a v létě ho zkusím i na obličej.

Minus 417 krém na ruce, odkážu vás na stejnou recenzi jako u pleťové vody, ačkoli teda musím říct, že slova a nejlepším krému byla trochu unáhlená a v druhé polovině mi přišel málo hydratační a nestačil mi.


Nákupy
Nejvíc jsem nakupovala překvapivě v Lidlu! Zásobila jsem se odličovacími tamponky, ač mi úplně nesedí jejich velikost, musím uznat, že jsou prostě nej! Štětcům jsem koupila nový šampon, tentokrát heřmánkový a zbytek mi prostě padl do oka.


V YR byl po dlouhé době zajímavý dárek k nákupu (sprchový gel), takže jsem se rozhodla vyzkoušet nový balzám, o kterém se teď všude mluví. Jsem na něj dost zvědavá, protože mi ty starší vůbec nevyhovují a všechny skončily u kamarádek. A dlouho jsem zvažovala koupi čistě růžové vůně a po prvním vyzkoušení to vypadá, že ačkoli to byl nákup naslepo, vybrala jsem dobře.


Rossmann + Avon. Catrice S(wimbledon) už znáte.


Z této skupiny už mám důkladně otestovanou tvářenku a bázi, tak snad brzy najdu čas své dojmy sepsat.


A Rimmel na mě stále nezanevřel a posílá mi své novinky, tak snad se mi konečně povede vrátit jim to v podobě recenze, z téhle várky mě hodně zaujal pudr a set na obočí.


úterý 24. března 2015

Essie Haute As Hello

Krásné počasí venku mě minulý týden nalákalo na nějakou typicky jarní barvu, kterou pro mě jsou různé lososové a broskvové odstíny. Původně jsem šla hledat do šuplíku s China Glaze, ale nenašla jsem nic přesně podle mých představ. U Essie jsem byla úspěšnější - navíc barva je na nehtech oproti lahvičce mnohem zářivější! Fotky obvykle barvu "žerou", ale v tomhle případě se mi zdá, že je tomu přesně naopak a ve skutečnosti je lak mnohem světlejší a hezčí. To mi udělalo radost, ale kvůli lakování jsem z tohohle kousku spíš zklamaná. Pastelové barvy s bílým základem se vždycky lakují hůř, ale podle mých zkušeností jsou Essie úplně nejhorší a tenhle lak to opět potvrdil. Ve dvou vrstvách nevypadá vůbec pěkně, všude samá díra, takže jsem musela přidat třetí, na některé nehty i čtvrtou vrstvu a ani tak nejsem s výsledkem spokojená. Já obvykle laky kvůli nutnosti vrstvení nezatracuju, ale tohle je velký průšvih, nějak se přes to nedokážu přenést. Výdrž se zpočátku zdála být fajn, dva dny vypadal jako čerstvě nalakovaný, nikde žádné nedokonalosti v podobě odštipků a ošoupaných konečků. Třetí den povrch ale na téměř všech nehtech popraskal a bylo po parádě, šedé pavučinky jako zajímavý efekt bohužel nevypadají ani při zapojení velké míry fantazie. Je mi líto, ale tenhle lak dostane padáka... 








středa 11. března 2015

Catrice (S)wimbledon + srovnání s Barry M Greenberry

(S)wimbledon je lak, kterým značka Catrice svůj sortiment obohatila teprve nedávno - patří mezi letošní jarní novinky. Nejdřív jsem si ho nekoupila, ale pak jsme si o něm psaly s Mínou a mně to nedalo a vrátila jsem se pro něj. No, byla to chyba... Nebo nebyla? Vlastně tak napůl.

Nechápejte mě špatně, ten lak je skvělý! Má nádherný odstín, je to taková zářivá mint, kterou mám na nehtech moc ráda. Strašně mě bavilo ho nosit a jsem ráda, že jsem nečekala na hezké počasí, protože mi právě ty poslední pošmourné zimní dny krásně rozzářil. Je hustější a proto mu stačí dvě vrstvy a lakuje se také naprosto bezproblémově. Stříbrný shimmer, který je vidět v lahvičce, na nehtech najdete jen stěží, ale koho by to překvapilo... Jediný problém, který s ním mám je čistě osobní - mohla jsem si ho odpustit, protože jsem si zase naprosto zbytečně pořídila dupe laku, který už doma mám. Je jím Barry M Greenberry, z jehož odstínu jsem byla neméně nadšená. Dole najdete jejich srovnání a když se budu hodně snažit najít na fotkách nějaký rozdíl, řekla bych, že Catrice je o malý kousíček světlejší. V reálu to ale neznamená vůbec nic a vidět to není. Oba mají i hodně podobnou hustější konzistenci, ale Barry M trošku dělá i ve dvou vrstvách díry, vítězně z toho tedy vychází Catrice, Takže pokud nemáte Greenberry, (S)wimbledon vřele doporučuji, je to úžasně pozitivní barva - proto jí mám taky vymalovaný obývák :-)










Srovnání: prostředníček a malíček Catrice, prsteníček a ukazováček Barry M




pondělí 9. března 2015

Nubar Chatterbox

Jsem hrozná ostuda. Přiznávám. Zase tahám z šuplíku jeden velký rest a to lak, který jsem dostala od modeláže na loňském podzimním Interbeauty. A vzhledem k tomu, že máme už za měsíc další veletrh, trvalo mi JEN necelého půl roku s ním přijít. Hm. Že tu nemám další laky, které jsem dostala, má svůj důvod - je to matná kolekce a já je neumím hezky nalakovat, strašně s nimi bojuju a zkoušela jsem je bez úspěchu nafotit už dvakrát. Psychicky se připravuju na pokus třetí a mezitím bych chtěla zveřejnit aspoň jednu mani s matným nadlakem z té sady. Proč jsem tady už dávno neukázala tenhle Nubar, který jsem fotila aspoň před dvěma měsíci a nosila ještě dřív... na to omluvu nemám. Snad jen lenost. Několik posledních víkendů jsem byla úplně zdechlá a bez energie, sice jsem věnovala čas focení věcí na recenze, ale k jejich sepsání jsem se nedonutila. Tento víkend ale svítí slunce, díky čemuž mám skvělou náladu a také energii, takže jsem si ale dala ultimátum - prostě napíšeš tři recenze, jinak jsi bez granulí (jak by řekl můj kolega)! Pokud tohle čtete, zvládla jsem aspoň jednu, ale určitě mě přijďte zkontrolovat ve středu a v pátek, protože mám toho spoustu, s čím bych se s vámi chtěla podělit.

Takže Nubar. Vlastně jste ho tu už viděly v příspěvku o Rimmelu Bedazzle, ale zaslouží si i vlastní post. Je to klasická základní červená, nevidím v něm žádný podtón. Foťák si zase nechal kus pravdy pro sebe, takže na fotkách nepůsobí tak výrazně, ve skutečnosti je zářivější a hezčí. Je trochu vodovější, ale lakuje se parádně a stačí mu dvě vrstvy (ty mám i na fotkách plus nadlak). Také dost rychle schne, první lakování totiž probíhalo někdy pozdě v noci bez nadlaku, protože byl suchý snad za pět minut a já jsem mohla jít v klidu spát, aniž bych si na nehty musela dávat pozor. Absence nadlaku se ale u mě skoro vždy podepíše na výdrži, takže třetí den už byly vidět ošoupané konečky a i se mi kousky laku odlupovaly. Druhý pokus zafixovaný nadlakem plus ještě vrstvou výše zmíněného Bedazzle vydržel v pěkném stavu pět dní.

Za mě je to tedy fajn lak a určitě se mi ve sbírce neztratí. Samozřejmě za něj ještě jednou moc děkuji eshopu modelaznehtu.cz