pondělí 29. září 2014

Essence Best Dressed

Dnes bych se vámi chtěla podělit o malou radost - já vím, že je to hrozná hloupost, ale moc mě potěšilo, že se mi podařilo koupit takový odstín třpytivé tmavé fialové, k němuž jsem ve své sbírce nenašla dupe! Nějak jsem si myslela, že tohle už není možné, fialová je přece moje oblíbená barva, po všem třpytivém jdu jako straka, růžové třpytečky ve fialovém základu nejsou zase až tak unikátní, logicky teda už takový mít musím, ne? Jenže buď jsem špatně hledala (ještě mi leží v hlavě Out of This World od Orly, ale ten se mi asi někam zatoulal), nebo podobný lak opravdu nemám. O to větší radost mám z nového odstínu od Essence.

Odstín už jsem asi v předchozím odstavci popsala dostatečně, jen ještě dodám, že při naklonění lahvičky jdou třpytky lehce dozlatova a domodra, to na nehtech pak ale vidět není, tam jsou jen růžové. Lak má parádní konzistenci, pracovalo se mi s ním moc dobře a kryje ve dvou vrstvách. Leskne se sám o sobě moc pěkně, i když za zrcadlový efekt, který vidíte na fotkách, může nadlak. Nosila jsem ho celý týden a držel moc dobře, cca čtvrtý den se teprve začaly šoupat špičky. Už jsem to tu psala několikrát - po počátečních rozpacích jsem si prostě Essence laky v nových lahvičkách zamilovala a rozhodně je můžu doporučit.










Důkaz místo slibů - srovnání s laky, které jsem vyhodnotila jako nejpodobnější, a přitom jsou všechny úplně jiné. Mimi, ač se zdá v lahvičce dost podobná, ve skutečnosti je to nejvíc krok vedle, po nalakování jde hodně domodra (a taky jako jediná potřebovala tři vrstvy). Valerie a Jem jsou zase moc teplé, nejpodobnější je tedy nakonec OPI, ale stejně je tmavší a jeho třpytky jsou barevnější.

Shora dolů:
Zoya Valerie
Zoya Jem
Zoya Yasmeen
Essence Best Dressed
OPI Visions of Sugarplum
Zoya Mimi




neděle 21. září 2014

Bilance za srpen

Pozdě ale přece, o bilanci za srpen vás neošidím, nemůžu vám tolik nákupů zatajit :-)

1. spotřebováno
Garnier Color and Shine - poslední balení té omylem koupené vymývací barvy (takže přesněji barvícího krému). Je fajn, jsem ráda, že při barvení nesmrdí, ale nějak se mi množí šediny, takže už budu raději sahat jen po barvách permanentních.

Aussie 3 Minute Miracle Shine tu bude mít brzy recenzi společně s šamponem, takže jen prozradím, že mi vyhovoval.

Palmolive Mediterranean Moments sprchový gel mi na první očuchání z lahvičky voněl, ale při mytí mi pak přišla vůně dost chemická, takže znovu bych si ho nekoupila.

Dermacol Ritual revitalizační sprchový gel sicilská pistácie - výborný, mám pistáciovou parfemaci moc ráda. Jen by mohl víc pěnit, ale pravděpodobně si ho koupím někdy zase. 


Cien tělové máslo jsem dostala od Dejničky, protože jí nevonělo. Ani já nemusím kakaovou parfemaci v kosmetice, ale zrovna tohle mi bylo docela příjemné, voněla jsem si po namazání jako sušenka :-) I konzistencí bylo moc fajn, dobře se rozmazávalo, rychle vstřebávalo a skutečně hydratovalo, což jsem vždycky cítila ještě 24 hodin po namazání ve sprše. Tělová másla téhle značky jsou oblíbená právem a kdybych se mazala ráda, klidně si ho koupím znova.

Moschino Hippy Fizz je má oblíbená vůně a tohle je mé druhé spotřebované balení. Další už jsem si koupit nechtěla, chtěla jsem změnu, ale když jsem viděla, že ho na parfums mají za 600Kč, neodolala jsem a do objednávky ho přihodila, vždyť to je levnější než kdejaké Pumy a Mexxy z drogerky. Je to sladká, ovocná, letní vůně.

Rexona Linen Dry - oblíbený antiperspirant v nejoblíbenější parfemaci, co dodat.

Dove Go Fresh je též oblíbená parfemace, akorát nemusím tuhou formu jakýchkoli deodorantů, používala jsem ho na noc.

Oriflame deodorant na nohy - broskev nebyla tak osvěžující jako klasická verze, i tak jsem ji ale používala ráda a sloužila dobře.


Skin79 Intense Classic Balm je můj velký oblíbenec, už několik měsíců nepoužívám nic jiného, v současné době mám třetí balení.

Too Faced Shadow Insurance je také jedna z mých stálic a po dopotřebování tohoto jsem si hned načala nové balení. Za mě je to nejlepší báze pod oční stíny pro mastná víčka.


Minulý měsíc jsem se vrhla také na několik miniaturek, vyzkoušela jsem peeling a tělový krém od Yves Rocher - peeling byl fajn a moc mi voněl, tělové mléko naopak smrdělo a ani moc nehydratovalo. Biotherm tonikum bylo příjemné, nedráždilo ani nelepilo, navíc příjemně vonělo. Čisticí gel byl na můj vkus moc mýdlový, ten bych znovu nechtěla. Duo na vlasy od značky Philip B. mě o svých kvalitách také moc nepřesvědčilo, šampon byl naprosto průměrný, kondicionér aspoň pěkně voněl a vlasy uhladil, ale plné balení mít zcela určitě nemusím.


2. nákupy
Nákupy v srpnu byly opravdu velké. Abych je nadále nemusela skladovat v tašce, pořídila jsem si na ně tyto tři košíčky různých velikostí a hned napoprvé jsem je naplnila až po okraj. Doufám, že se to tak nebude opakovat každý měsíc... Raději se pojďme podrobně podívat, co se mi tu nashromáždilo.


V Praze jsem se byla podívat v Ziaja obchůdku a protože jsem byla moc spokojená s výživou na vlasy ve spreji, rozhodla jsem se přikoupit a vyzkoušet ještě šampon a masku ze stejné řady. Taky jsem přihodila oblíbený pomerančový peeling, protože ten, který jsem dostala na testování, mi nějak nesedl...


Objednávala jsem na hairbeauty.cz,...


...z Avonu, ale to už bylo v červenci, jen jsem to zapomněla do bilance zařadit, tak až nyní. K Naturals sadě patří ještě obligátní sprej, ten už mám skoro spotřebovaný.


V DMku jsem nemohla vynechat slevu 25% na jejich značky, zkombinovala jsem to s 15% na celý nákup a kromě spoustu úklidových a pracích prostředků jsem nakoupila hromadu Balea...


...pokračovalo to Alverde...


 ...a skončilo gel lakovou sadou Sally Hansen.


Koupeno na doporučení blogerských kolegyň - za Ren může Plum Foolery, za MyChelle trb.


Trochu mix - barva je z Kauflandu, Cien samozřejmě z Lidlu (koupeno kvůli Labradooře), lak asi z Rossmanna, Douglas ubrousky ze stejnojmenné parfumerky, micelárka Garnier z Tety (akce 1+1 zdarma, druhou má ségra), Mixu jsem našla s 50% slevou v DMku a Dermacol krém byl v balení minerálek z Lidlu, ještě tam mám jeden nevykuchaný.


Malý nákup z německého DM.


Novinky Catrice (na fotce chybí Matt stíny).


Novinky / výprodej Essence + Cien stíny.


Balíček na testování od eshopu babybaby.cz...


...a druhý od nuspring.cz.


pátek 19. září 2014

Rimmel Sherbet Sweetheart

Nechce se mi věřit, že jsem se odmlčela zase skoro na měsíc, ten čas letí jako splašený! Takže si dáme jeden letní rest, tento týden je moc pěkně, tak se to vlastně celkem hodí...

Nemůžu říct, že bych měla v oblibě pískové laky - čistě pískový u mě asi žádný nenajde, teprve když se do písku přidá a trocha třpytek, začíná mě to zajímat. Proto když se u nás před pár měsíci začala prodávat kolekce Sweet Crush od Rimmel, neměla jsem potřebu si žádný z laků koupit. Na chvilku jsem uvažovala jen o tomhle žlutém, protože jako jediný v sobě měl navíc právě ty třpytky. Nakonec se mi taky jednou pro změnu povedlo mé hamounské já, které potřebuje všechny kosmetické novinky, přesvědčit, že si lak kupovat nemám. Proto mě moc potěšilo, když mi ho Rimmel poslal. Jsem asi jedna z mála, kterým se žluté laky líbí, takže tentokrát to v Rimmelu trefili opravdu dobře! (A včera mi od nich přišel dotaz jaký odstín makeupu používám, takže konečně snad přestaneme hromadně nadávat na jejich výběr. I když... na mě bude tmavé i to nejsvětlejší, zase jsem se letos vyhýbala slunci úspěšně a zůstala i po celé léto naprosto bílá.)

Ale zpět k laku. Na fotkách vidíte 3 vrstvy s nadlakem, ale stačily by i dvě, na žlutý a světlý lak nekryje špatně. Lakuje se dobře, schne rychle, odlakovávala jsem alobalovou metodou - radši. Mně osobně se líbí, nosil se mi dobře a když se na slunci roztřpytil, ukázal, že je perfektním lakem pro letní dny.









středa 17. září 2014

Minus 417

Nedávno vznikl nový český eshop s názvem nuspring. Nabízí kosmetiku značky Minus 417, která si jako hlavní účinnou látku do svých produktů vybrala minerály z mrtvého moře. Škála produktů je široká, značka nabízí pomoc při řešení problémů s hydratací pleti, prvními vráskami, pigmentovými skvrnami, akné nebo podrážděním po holení. 

Dostala jsem na vyzkoušení 4 výrobky a protože jsem byla požádána o sdělení prvních dojmů už po pár dnech, co mám produkty doma, vzala jsem to zodpovědně a do testování zapojila také Dejničku a Mínu, které u mě zrovna trávily víkend.


Hydratační krém na ruce Minus 417

Nejvíce jsme testovaly krém na ruce, obě holky jsou naučené mazat se po každém umytí rukou a já se jim v tom aspoň na chvíli přizpůsobila, a tak jsme se všechny mazaly několikrát denně. Na hodnocení vůně jsme se nějak neshodly - Dejničce moc nevoněl ("není to úplně hrůza, ale moc mi to nevoní"), Mirce byl naopak příjemný a já jsem zůstala nerozhodnutá. Uvědomila jsem si, že tu vůni znám a po pár použitích si ji mozek dokázal správně zařadit - tenhle krém totiž voní úplně stejně jako jasmínové mléko na ruce od OPI! Kdysi mi hodně vonělo, pořídila jsem si ho ve velkém balení... a když jsem ho vymazala něco přes polovinu, vůně se mi zprotivila až tak, že jsem krém darovala kamarádce. Už to budou 2 nebo 3 roky, takže odpor se dost otupil a zatím se dá říct, že mi vůně nevadí, ale nejsem si jistá, že to tak zůstane. Stejný názor máme s holkama alespoň na jeho hydratační schopnosti - poměrně rychle se vsakuje a ruce zůstávají jemné a zvláčněné dlouho, neměly jsme po chvíli potřebu namazat se znovu, jako to u některých krémů bývá. Už jsem si ho odnesla do práce, abych zjistila jak obstojí v extrémních podmínkách, tak uvidíme za pár týdnů.


Bahenní šampon Minus 417

Šampon si jako první vyzkoušela Dejnička. Šla do koupelny a po chvíli se ozval výkřik: "Co to jako má být, vždyť je to nějaký zelenohnědý, vypadá to jako bahno!" My s Mirkou jsme hned běžely za ní a musely jsme uznat, že šampon se po bahně nejen jmenuje, ale i barvu mu trefili velmi věrně. Dejnička nakonec konstatovala, že je pro každou špatnost, a že ho tedy vyzkouší, ale nezapomněla přidat výhrůžku, že jestli jí vypadají vlasy, ostříhá mě a udělá si z mých vlasů příčesek. Naštěstí vůně už bahnu podobná není ani trošku, voní jemně, čistě, pudrově, možná trochu jako prací prášek. Danča vůni zhodnotila slovy "aspoň že to hezky voní, když už to vypadá jako ufon ze Simpsonů". Obě jsme se shodly na tom, že šampon hodně pění a vlasy jsou po něm jemné, ale nejsou vůbec nadýchané, rozhodně by mohly mít více objemu. Já jsem velmi zvědavá, jestli mi při pravidelném používání dokáže něco udělat s pokožkou na hlavě, kterou mám citlivou a suchou.


Hydratační pleťová voda Minus 417

Tonikum spolu se mnou vyzkoušela Mirka. Obě máme suchou pleť, pro kterou je primárně určené. Mirce bylo příjemné, hezky jí dočistilo pleť po odlíčení a nezanechalo vůbec mastný pocit. S tím já naprosto souhlasím, navíc za sebe pozitivně hodnotím absenci alkoholu ve složení - takové pleťové vody aby člověk pohledal, v drogerce s tímhle požadavkem téměř není šance uspět a proto je lepší vybírat u přírodních značek. Ačkoli alkohol ve složení není, v parfemaci ho cítím, nebo možná nějakou desinfekci... Ze všech čtyř věcí mi tonikum voní nejméně, je to trochu jako ordinace lékaře trošku šmrncnutá citrónem.


Hydratační krém s minerály pro suchou pleť Minus 417

Na otestování pleťového krému jsem zůstala sama. Líbí se mi jeho balení i příjemná vůně a má takovou zvláštní máslovo pěnovou konzistenci, do druhé recenze, se kterou se přihlásím za pár týdnů, se to pokusím nafotit. V posledních dnech se mi objevily suché šupinky kolem úst a obočí, takže krém bude mít šanci předvést, zda si s tím dokáže poradit. A pro mě to také bude výzva, zase používat pravidelně denní krém. Používám stále asijské BB krémy, které jsou hydratační dost, a tak klasický pleťový krém často vynechávám. Každopádně na používání tohohle krému se moc těším, jak mi něco voní, mažu to na sebe ráda, takže má napůl vyhráno :-)


Pokud v eshopu nakoupíte během měsíce září za více než 1300Kč, můžete si vybrat jeden ze tří dárků k nákupu a může to být právě krém na ruce nebo šampon, který mám já.