úterý 19. srpna 2014

Essie Bermuda Shorts

Ještě než na vás vytáhnu tlumené podzimní odstíny, musíme stihnout několik zářivých letních! Třeba tuhle fialovou neonku od Essie. Jako všechny neonky se špatně fotí, ale tentokrát se překvapivě alespoň lahvička nevzdálila od reality a vcelku odpovídá - minimálně na té první fotce je věrná. Je to prostě klasický fialový neonový odstín a to i na nehtech, ačkoli mi na fotkách vyšel dost dorůžova.

Proti barvě nic nemám, naopak se mi velmi líbí, jen se mi povedlo nashromáždit tři podobné laky a nejslabší musel dostat padáka. Byl to Essie protože pro Zoyu mám slabost a Color Club zase lépe kryje, jemu stačí dvě vrstvy a Essie potřeboval tři. Jinak se lakoval bezvadně! Schne polomatně, takže jsem lesk dodala nadlakem. Držel taky moc dobře, odlakovávala jsem až pátý den a byl pořád pěkný. Mám pro tenhle odstín slabost, mám podobně vymalovanou ložnici. Asi si jdu nalakovat tu Zoyu... :-)

Co vy a fialové neonky?








pátek 15. srpna 2014

Flormar U24

Malinový Flormar jsem vytáhla někdy v červnu, kdy na FB Flormaru probíhala soutěž, tuším, že tématem bylo jarní lakování. Moje vize byla růžový podklad a na tom bílé kytičky a stříbrné kamínky. Jenže se mi to celé vůbec nepovedlo, čas mě tlačil a nový pokus už jsem nestihla, tak jsem se soutěže nakonec vůbec nezúčastnila.

Zkázu začal už samotný lak, který je pěkná potvora a vůbec nechce držet na konečcích nehtů. Už jsem se párkrát s takovým lakem setkala, že ať lakuji jak chci, hrany zůstávají bez laku a vypadají jako ošoupané. Téměř vždy jsou to laky hodně tekuté a vyžadující alespoň tři vrstvy k plnému krytí - to sedí i na tenhle kousek. Jinak se ale lakoval dobře, nikam se mi neroztékal, obloučky se mi povedly v rámci mých možností pěkně. Je to škoda, že když už se to povede na jednom konci nehtu, zkazí to pro změnu ten druhý. Na druhou stranu ty konečky takhle zůstaly, víc ošoupaně vypadaly až čtvrtý den, takže nedrží špatně.

Hrůzu jsem dokončila rozmazaným razítkováním. No dobře, možná to zase až taková hrůza nebyla, úplně v pohodě jsem s tím chodila, ale na fotce prostě bylo vidět, že mám na jednom nehtu razítko obtisknuté slaběji a dva mám rozmazané. Nebudu zveřejňovat něco, s čím nejsem spokojená, takže mi budete muset věřit, že malinovému odstínu bílé květinky slušely. Musím se zase dostat do cviku, mně se vždycky razítka líbila, jen si na ně v poslední době nejsem schopná udělat čas.

Takže tu máme lak v moc pěkném odstínu, ale potřebuje tři vrstvy a nedrží na špičkách nehtů. Když se k tomu přidá hloupě dlouhý uzávěr lahvičky, negativa výrazně převažují a tak tu máme dalšího adepta do blogsale...








středa 13. srpna 2014

Guy De On hydratační krém na ruce

Díky Meduňce jsem se dozvěděla, že eshop guydeon.cz končí. Trochu mě mrzí, že jsem se k recenzi dostala až poté, co se rozhodli ukončit svoje působení na našem trhu, protože tím pádem už jim moc platná nebude. Ačkoli můj názor by s největší pravděpodobností jejích prodej nepodpořil - ze tří věcí, které jsem od nich dostala, mám zatím vyzkoušené dvě a ani jedna mě bohužel nenadchla. Dnes to tedy bude o krému na ruce.

Krémy na ruce se testují poměrně rychle - tedy aspoň s tímhle to rychlé bylo, stačilo pár dní a moje ruce byly jasným důkazem toho, jak tenhle krém hydratuje. Nebo spíš nehydratuje? Ale k tomu dojdu, jen bych ráda začala něčím pozitivním, věcí, která mě absolutně nadchla, a tou je vůně.  

Nevím jak vy, ale já mám dětství spojené s velkým množstvím vůní a chutí, které už dnes ve valné většině neexistují. Ale když některou z nich objevím v něčem současném, vždycky mě hrozně potěší možnost cítit něco, co mi kdysi bylo velmi příjemné, ale už třeba 20 let jsem se s tím nesetkala. A právě to je největší benefit tohohle krému - vrátil mi jednu oblíbenou vůni! Když jsem chodila asi tak do druhé třídy a jeli jsme na nějaký školní výlet, přivezla jsem z něj mamce dárek. Byl to takový skleněný kalíšek ve tvaru květu, který byl naplněný sušenými lístky květin. Ten, co jsem vybrala, byl laděný do modré barvy a voněl po levanduli. Mamka měla ten kalíšek postavený na krbu a já jsem si k němu moc ráda voněla. A krém na ruce od značky Guy De On voní naprosto stejně, jako tato vonná směs. Levandule je dominující a je jemně podkreslená dalšími květinami a bylinkami.

Hned po namazání mám neuvěřitelně hebké ruce, tak, jak jsem nikdy s žádným krémem neměla. Pozitivum to ale není, protože ta jemnost rukou je jen klam, tak trochu podvod. Krém je totiž nacpaný silikony a tím pádem funguje stejně jako silikonové báze pod makeup - vyplní drobné nerovnosti pleti a ta poté působí vyhlazeněji a je na dotek velmi jemná. Ten prvotní pocit je sice příjemný, ale k čemu to je, když během pár minut zmizí a ruce zůstanou stejné, jako byly před namazáním - absolutně nehydratované. To totiž tenhle krém vůbec nezvládá. Když jsem s testováním začala a mazala se několik dní pouze krémem GDO, měla jsem ruce úplně vysušené, šustivé a odlupovaly se mi kousky kůže. Já na to dost trpím a už jsem samozřejmě měla i krémy, které mi s tím nedokázaly vůbec pomoci, ale poprvé jsem se setkala s hydratačním krémem, který mi stav rukou ještě zhoršil.

Poměrně nešikovné mi připadá i balení. Na předposlední fotce vidíte, jak krém vypadá otevřený. Víčko nezůstane v poloze 90 stupňů, ale vrátí se k tubě a tím pádem z ní krém nejde vymáčknout aniž by se celý uzávěr neopatlal. Aplikace krému je tedy složitý proces, ke kterému potřebuji tři ruce - jednu aby držela tubu, druhou aby držela víčko v poloze, ze které jde krém vymáčknout a třetí, na kterou bych krém aplikovala. Tři ruce bohužel nemám, takže jsem to celé vyřešila trochu drasticky - víčko jsem ulomila. Ulomila a zase nasadila, nepředstavujte si tedy, že mám krém pořád otevřený (vysvětluji to protože mi to připomnělo, že pokaždé, když někomu řeknu, že ještě nemám vchodové dveře, tak následuje reakce: "To tam máš jako díru??" Nemám, nebydlím v otevřeném bytě, jen tam mám staré dveře, zatímco čekám na ty nové :-)).

Krém rozhodně doporučit nemůžu, tím spíš ne za cenu téměř 300Kč za 90ml. Teď je ale na eshopu v akci poslední kus za 58Kč, takže pokud mi nevěříte a chcete se o jeho (ne)kvalitách přesvědčit na vlastní ruce, máte možnost. Já sama ho spotřebovávám jen protože mi voní a střídám ho s jinými krémy, jinak by musel letět do koše.  





pondělí 11. srpna 2014

Misa Pixie Princess

Misa Wishes Collection z roku 2011 se mi strašně líbí. Celá kolekce se skládá z jemných nenápadných barev, které ale nejsou vůbec nudné a nezajímavé! Všechny odstíny jsou ozvláštněné shimmerem, jemným třpytem nebo různě barevnými odlesky. Už jsem sice delší dobu ve fázi, kdy dokážu ocenit i pěkný krémový lak, ale efekty jsou něco, co mě pořád baví víc. Tedy, když se to povede...

A tohle se bohužel nepovedlo. Největší problém tohohle laku je v tom, že nekryje. Koukala jsem na fotky jiných blogerek a některým prý kryje ve dvou vrstvách. Ten můj ale bohužel ne, je strašně vodový a to co vidíte na fotkách jsou vrstvy čtyři a linie nehtu stále prosvítá. V méně vrstvách je ta barva zase strašně neslušivá, nehty vypadají jako špinavé. Další negativum je, že tohle je jeden z těch kousků, se kterým nic moc nezmůže ani zázračný Seche Vite a ten lak prostě neschne, takže jsem po pár hodinách měla manikúru samý rýpanec. Proto jsem se z ní nedokázala vůbec těšit a odlakovávala jsem už po 24 hodinách. Přesto jsem ale lak nezavrhla a hodlám mu dát ještě jednu šanci, protože ten odstín je prostě geniální a podobný neznám. Nebo mi někdo poradí jinou meruňkovou s růžovostříbrným shimmerem?








sobota 9. srpna 2014

Bilance za červen a červenec

Protože jsem se odmlčela na více než měsíc, vynechala jsem červnovou bilanci, a tak mám pro vás dnes dvojitý díl. Ačkoli to tak vůbec nevypadá, na obou stranách je to slabé, že leckterá blogerka toho spotřebuje víc za jeden měsíc. Nějak se mi nedařilo, účelně jsem nic nespotřebovávala, používala jsem prostě co bylo po ruce a co jsem po stěhování nejdřív našla a tohle z toho vyšlo.


1. spotřebováno
Guess Woman - na to, že jsem tuhle vůni kupovala naslepo, tak jsem si ji docela oblíbila. Stojí pár korun, sežene se běžně za cenu do pětistovky. Je to taková lehká, svěží květinová vůně. Moc dlouho nevydrží, musela jsem ji aplikovat alespoň 2x - 3x denně. Mrzelo mě, že se mi asi v polovině balení rozbil rozprašovač a vůně mi pak dělala fleky na oblečení. Znovu ji mít nemusím, ale byla fajn.

Rexona Girl Fun Spirit - moje strašně moc oblíbená vůně tohohle antiperspirantu! Mám ji spojenou s létem, používala jsem ji v tomhle období tři roky po sobě. A tohle bylo poslední, zásoby došly a už se nevyrábí. Což je opravdu škoda, na druhou stranu hodně sladké vůně, jako je tahle, se v při výrobě antiperspirantů používají čím dál častěji, tak si snad najdu náhradu.

Rexona Maximum Protection - o tomhle antiperspirantu už toho bylo napsáno hodně, ale já bych na něj i přesto chtěla napsat samostatný článek, protože můj názor se změnil o 180 stupňů. Zatím prozradím jen to, že zelená verze skutečně bránila proti pocení, ale zanechávala fleky na oblečení.

Oriflame Foot Spray - spreje na nohy jsou pro mě v létě nutností a tyto od Oriflame s mamkou používáme už roky. Mám pocit, že tahle mentolová klasika funguje nejlépe, ačkoli stejně nikdy neodolám a koupím si i ovocné limitky. Bylo mi divné, že jsem loni vůbec žádný nedodělala a teď při stěhování jsem přišla na to proč. Měla jsem v koupelně rozdělané rovnou čtyři :-)

Schauma Fresh it Up! - průměrný šampon, který tu měl svůj post před pár dny.


Alverde Landpartie sprchový gel - naprosto nádherně levandulově vonící sprcháč! Zamilovala jsem si ho a byla jsem ve velkém pokušení koupit si ho znovu, tím spíš, že se vyprodával za 40Kč. Ale mých 30 sprcháčů rozhodlo, že už k sobě žádného dalšího kolegu nepřijmou, takže tohle byla jediná zkušenost. Škoda, kdybyste ho ještě někde potkaly, určitě ho berte!

Avon sprchový peeling kokos a papája - podprůměrný peeling, spíš sprcháč s pár zrníčky, které kůži vůbec neobrousí. Znovu ho nechci, ale ještě jeden mám...

Rituals T´ai Chi sprchová pěna - další věc do sprchy, která božsky voněla! Pěna byla krásně jemná, bylo radost se s ní mýt. Škoda, že vydržela asi jen 5 použití.

Blanchette micelárka - klasika, kterou občas nahradím oblíbenou Biodermu, když zrovna netestuju nějakou úplně novou micelárku. Dobře odličuje oči, neštípe, je super levná. Nemám výhrad, snad jen, že jsem ji tentokrát nějak rychle spotřebovala, to balení jsem neměla v koupelně déle jak 5 týdnů.

Alverde tělové máslo meloun - tohle minibalení jsem dostala od Dejničky a ještě mám velké, které jsem si koupila sama. Je to teprve moje druhé vyzkoušené máslo od této značky, ale obě hydratovaly perfektně. Za mě naprostá spokojenost a klidně si nějaké koupím znova. Ale až se naučím mazat častějí než 2x za měsíc...

Essence odlakovač - tuhle věc vídáte v bilancích asi nejčastěji, je to prostě můj miláček.


2. vyhozeno
Body Basics balzám na rty jablko a meloun - máme tu první oběti protřídění kosmetiky po stěhování. Balzám má po expiraci a už moc dobře nevoní, takže ho vyhazuji asi polovinu.

Dermacol lak na nehty - moc pěkný červenorůžový odstín! Myslím, že jsem ho od někoho dostala a nebyl pořádně zavřený, takže vyschnul. Škoda.

Essence Snow Jam krémové stíny také vyschly. Moc mě to nemrzí, stejně se nedaly nanést rovnoměrně a rychle se slévaly.


3. nákupy
Ladybox a objednávka z parfums.cz


dárečky od Dejničky, úžasné Babs, kterou jsem měla konečně možnost poznat osobně, a MAC a TF co mi koupily Dejnička s Mínou už před časem a já si to až teď u nich vyzvedla, díky holky :-*


objednávka z galaxieprani.cz


Něco malinko z ebay - když na mě oblíbený BB cream poprvé vyprsknul vzduch, musela jsem si ihned koupit nové balení, protože i když se snažím používat i jiná BBčka a makeupy, obvykle mě něčím naštvou hned při prvním použití a já se musím aspoň na týden vrátit ke "klasice" od Skin79. Holika Holika Petit BB byl taky můj oblíbený a spotřebovala jsem už dva, tak jsem ho přihodila abych Skin79 pravidelně střídala aspoň s něčím. Zatoužila jsem vyzkoušet Butter Lipstick od NYX, další rtěnka je novinka z Yves Rocher, lak mi poslal Rimmel a pár kousků Catrice z probíhajícího výprodeje.


Nějak po pauze nevím, o čem psát dřív. Je něco, o čem byste si chtěly přednostně přečíst? Viděly jste to třeba v nákupech a marně čekáte na recenzi? Dejte mi tip v komentářích, ráda upřednostním to, co vás zajímá. Díky!

čtvrtek 7. srpna 2014

OPI Austin-tatious Turquoise

Tyrkysové odstíny patří mezi mé oblíbené, ale ani jim nedokážu odpustit všechno. Tento jsem označila za unáhlený nákup hned, jak mi přišel domů. Moc mě nenadchlo, že jde v určitém úhlu do brčálově zelené, evokuje to ve mně místo moře špinavou rybniční vodu, do které bych nikdy nevlezla. Navíc podle mě patří k tomu nejhoršímu, co soudruzi z OPI vyrobili - u takového odstínu není vůbec žádoucí tekutost a sheer vzhled, v jedné či dvou vrstvách tenhle lak vypadá spíš jako že jsou nehty omylem zabarvené než hezky upravené. A proto jsem lakovala a lakovala, až jsem skončila na šesti vrstvách! A to už je prostě moc i pro mě. Jinak se navzdory tekutosti lakoval moc dobře a i rychle zasychal, schválně jsem po focení zkoušela, zda je lak měkký, ale zdálo se, že jsou všechny vrstvy dobře proschlé. Výdrž bohužel ze swatche neposoudím.

Líbí se vám tenhle odstín, nebo vám stejně jako mně připadá špinavý?









úterý 5. srpna 2014

Schauma Fresh it Up!

Už je to pár měsíců, co jsem si z Německa přivezla tohle duo na vlasy a od té doby, co jsem ho začala vídat i v našich drogeriích a marketech, si říkám, že bych o něm měla napsat. A teď už je ten nejvyšší čas, protože obě lahvičky jsou prázdné a já je chci zařadit do bilance.

Začneme asi od toho nejméně podstatného, tedy balení. Sice jsem důležitost vzhledu právě podcenila, ale kdyby mě obal nezaujal, rozhodně si šampon nekoupím. Takže ano, balení se mi moc líbí, kombinace miminkovské modré a růžové mému oku ladí, i obrázek slečny s vlasy pokrytými kvítky a motýly se tam hodí, je něžný a romantický. Prý je tahle řada určená pro náctileté... No jo, na roztomilosti pro mnohem mladší ročníky se vždycky nechám nachytat.

Šampon i kondicionér mají naprosto běžnou konzistenci, ničím se neliší od toho, na co jsme zvyklí. Oba jsou bílé, šampon lehce perleťový. Vůni popsat moc nedokážu, je taková sladká, spíš květinová než ovocná, ale žádnou konkrétní kytku v ní identifikovat nedokážu. Je jemná a nevtíravá, ve vlasech se nedrží.

Řada je určená pro vlasy, které se u kořínků rychle mastí a konečky mají naopak suché. To asi nebyl úplně můj případ v době, kdy jsem začala tenhle šampon používat - mohla jsem si je mýt až čtvrtý den, takže se mi rychle nemastily. Slibuje, že navrátí vlasům ztracené proteiny a pocit svěžesti udrží po 48 hodin.

A teď to nejdůležitější - jak si přípravky sedly s mými vlasy? Stručně řečeno bych je označila jako průměrné. Nemám po nich hrubé a nepoddajné vlasy jako po šamponech značek Garnier, Nivea nebo Gliss Kur, ale ani tak jemné a uhlazené jako po použití L´oréal Elséve nebo Balea Oil Repair. Se Schaumou mám vlasy sice na dotek jemné, ale rozhodně by mohly být uhlazenější a lesklejší. Taky se mi opět začaly víc mastit - byla jsem ve fázi, kdy jsem vlasy měla 3 dny úplně v pohodě a i ten čtvrtý den se s culíkem dal, ale Schauma mi to pokazila a nutí mě mýt si vlasy ideálně obden a to mě vůbec nebaví... Takže 48 hodinovou výdrž nesplňuje a já jen doufám, že po změně šamponu se zase budu z čistých vlasů těšit delší dobu.  

Výhodou může být určitě cena, často vídám 400ml šampon v akci za 40Kč, případně bývají šampon a kondicionér společně za 60Kč. Nicméně si nemyslím, že bych se někdy dostala do takové finanční krize, že bych si nemohla dovolit dát o 20Kč víc za L´oréal, takže k Schaumě už se znovu vracet nebudu. Neudrží moje vlasy bez mastnoty ani dva dny a s konečky taky nic moc nesvede. Bohužel mi umytí a o něco snadnější rozčesání nestačí.

Úmyslně v článku uvádím jaké drogerkové značky mi vyhovují a které mi nesedly, tak třeba i tohle kritérium někomu pomůže v rozhodování zda koupit nebo nekoupit.

A mě zajímá jaký vztah máte vy k téhle levné značce - láká vás její vlasovou péči vyzkoušet?



složení šampon


složení kondicionér


neděle 3. srpna 2014

China Glaze Peonies & Park Ave

V poslední době nějak nemám šťastnou ruku a který lak vyzkouším, ten mě strašně zklame. Druhé kolo blogsale si asi dáme mnohem dřív, než jsem plánovala. Jedním z účastníků bude i tahle neonka od China Glaze. Já mám neonové laky vcelku ráda, zelenou nebo oranžovou tedy nevyhledávám (ale to ani v klasických odstínech), ale zrovna růžové nosím dost ráda a to nejen v létě. Abych si mohla odškrtnout další lak jako vyzkoušený, sáhla jsem po odstínu z letošní jarní kolekce. Koupila jsem si ho, protože jsem doufala, že bude jiná než neonky, které už doma mám - alespoň se to tak z fotek zdálo. Ale vybírat si neonový lak podle fotek může jen ten, kdo se nikdy žádný nesnažil vyfotit... Navíc mám růžových neonových laků aspoň 10 - světlý, tmavý, totožný s růžovým zvýrazňovačem, jdoucí dooranžova, se shimmerem i se třpytkami... Takže hledat další unikátní je utopie, zkusím si to pamatovat, až za rok zase všechny značky vychrlí nové zářivé kolekce.

Vůbec se mi nelíbí, jak foťák lak zachytil, opět jsem se hodně zamýšlela nad smysluplností postů s neodpovídajícími fotkami, ale co naplat, napsat jsem vám o něm chtěla a hlavně upozornit na jeden velký nedostatek. Na fotkách je tedy dost světlý a jdoucí do korálova, ale ve skutečnosti byl mnohem tmavší,  růžovější a celkově dost blízký klasickému Centropenu. Tradičně jsem hledala, jestli se někomu povedlo zachytit odstín věrněji - obvykle neuspěju a najdu samé realitě hodně vzdálené fotky, ale tentokrát se to několika blogerkám docela povedlo, takže jsem vybrala jednu, která je podle mě velmi dobrá. (Mimochodem, pokud jsou všechny fotky v tom postu věrné, asi potřebuju ten limetkový lak!)

Takže odstín OK, lakování průměr, tři vrstvy na zahlazení děr, docela klasika u těchto odstínů. Jako vždy jsem použila nadlak, tentokrát nejen kvůli urychlení schnutí, ale aby lak získal lesk, sám o sobě byl polomatný. Ale teď přichází ten průšvih a tím je výdrž. Lak se mi začal po kouskách odlupovat hned druhý den po nalakování, třetí den už jsem ho měla na několika nehtech oloupaný skoro úplně! Udělala jsem tedy něco, co téměř nedělám - lak jsem odlakovala a nalakovala znovu ten samý. Situace se bohužel opakovala, lak mi zase v kusech odpadával. Třetí pokus jsem udělala pouze na prostředníčcích, na ostatních nehtech jsem měla jiný lak. Ten držel perfektně, neonka se ale opět loupala - sice až třetí den, ale to je spíš proto, že prostředníčky nejsou těmi nejpoužívanějšími prsty. Hodně dlouho mi nic takhle špatně nedrželo, dost nemile mě to překvapilo a tím pádem nemám důvod si ten lak nechat. Předpokládám, že nemá smysl vám ho nabízet, že? :-)