neděle 30. března 2014

Rimmel Pulsating

Přiznám se, že jsem úplně zapomněla, že tenhle lak mám. Kupovala jsem ho v Praze v Tetě v nějaké akci a nestál mě víc než 30Kč. Pak se ale na pár měsíců schoval mezi nové laky a když jsem ho před týdnem vzala do ruky, bylo mi jasné, že ho chci hned vyzkoušet. Je to totiž taková zvláštní barva a já jsem si nebyla vůbec jistá, jestli se mi líbí, nebo jestli je to divný a lacině vypadající odstín.

A víte co? Líbí se mi dost. Když jsem dala dvě vrstvy bez nadlaku, tak to ještě nebylo nic moc, ale druhý den jsem kvůli focení přidala třetí vrstvu a nadlak a v tu chvíli mezi námi přeskočila jiskra. Věřte mi, že je mnohem pravděpodobnější, že by se vám líbil taky, kdybyste ho viděly naživo. Fotky mu ubližují, ve skutečnosti je mnohem hezčí. Tmavší, ne tak růžový, spíš fialovofuchsiový a shimmer není tak výrazný a nepůsobí rušivě ani kýčovitě jako se mi to zdá z fotek. Nejsem fanoušek tlustých štětečků, ale zrovna s tímhle se mi pracovalo dost dobře. Lak se nanášel parádně a nedělal lysiny ani jiné nepatřičnosti. Dvě vrstvy pro plné krytí bohatě stačí, ale ve třech je prostě hezčí a šťavňatější. Výdrž byla perfektní, odlakovávala jsem ho po pěti dnech a měla jsem jen lehounce ošoupané konečky. 








středa 26. března 2014

Catrice Call Me Princess

Růžová a zlatá. Bylo to tu už mnohokrát a zatím se mi tahle kombinace neomrzela, hrňte to na mě dál! Ono najít dokonalý zlatorůžový glitrový lak není zase až tak jednoduché, jak se zdá - mám sice OPI Pink Me I´m Good (chtěla jsem na něj odkázat a nevěřila jsem Googlu, že ho na blogu nemám, takže jsem projela všechny posty se štítkem OPI a fakt tu není! Divné, budu ho muset výhledově nalakovat.), ale OPI moc dobré glitrové laky nemá, strašně rychle se mi olupují, navíc se mi zdá, že má Catrice i hezčí odstín. Byla to láska na první pohled, bárbínkovské a princeznovské odstíny nosím moc ráda. Lakuje se moc dobře, ale čekala jsem trošku lepší krycí schopnost, musela jsem dát tři vrstvy, abych byla spokojená. Hrubý povrch nemám příliš v lásce, takže jsem přidala dvě vrstvy nadlaku. A tak se mi moc líbil, leskl se jako zrcadlo a ještě se krásně třpytil. Tohle se Catrice opravdu povedlo, chválím! 

A vy se přiznejte, kdo už ho máte taky doma? :-)








sobota 22. března 2014

OPI Live.Love.Carnaval

Za pár dní tu máme Interbeauty a já pevně doufám, že nám tam OPI představí svou brazilskou kolekci. Celá obecně se mi zase až tak nelíbí, uvažovala jsem nad dvěma laky a nakonec jsem koupila jen jeden, ale i ten stojí za to! Proto vám ho chci dnes ukázat, abyste ho náhodou nepřehlédly a mohly si ho odnést z veletrhu domů.

Lak s názven Live.Love.Carnaval je krémová korálová, ne nehtech je výraznější než v lahvičce a v reálu je výraznější než na fotkách. Je to skvělá barva, výrazná, zářivá, tak trochu bláznivá, perfektní na jaro nebo léto. Na některých fotkách působí až neonově, ale to zase není, prostě pěkná šťavnatá korálovka s růžovým podtónem. Navíc má spoustu skvělých vlastností - perfektně se lakuje a kryje v jedné vrstvě! Já mám dvě, ale jedna by opravdu stačila. Konzistence je úplně ideální, tak akorát hutná aby se s ním dobře pracovalo a aby pěkně kryl. Rychle schne a krásně se sám o sobě leskne. Výdrž by ale mohla být lepší, už druhý den byly vidět mírně ošoupané konečky a čtvrtý den se mi začaly olupovat kousky laku, takže šel dolů. Po celou dobu mě ale bavil a líbil se mi, navíc s perfektním krytím a rychlým schnutím by nebyl problém oloupané kousky dolakovat a nosit ho dál. Já ho za sebe určitě doporučuji, ráda se k němu vrátím.







pátek 14. března 2014

Zoya Zuza

Většinou si laky vybírám tak, že projíždím sbírku a který mě první zaujme, ten lakuji. Občas mám ale docela konkrétní představu, jaký odstín bych zrovna chtěla a tak hledám, dokud něco podobného nenajdu. Tentokrát jsem chtěla modrou, spíš světlejší, klidně i do tyrkysova, ale ne jen čistě krémovou. A potkala jsem Zuzu, která se mi v lahvičce strašně líbila, takže jsem byla ráda, že mám konečně tu správnou náladu ji vyvětrat. Po nalakování jsem byla ale zklamaná - ona za to vlastně vůbec nemůže, protože na nehtech je úplně stejná jako v lahvičce, jenže já jsem se v ní vůbec necítila a přišlo mi, že mi nesluší. Proto jsem ji taky odlakovávala poměrně brzy, po pouhých dvou dnech. Lakovala se velmi dobře a super kryla, věřím, že méně náročným by stačila jedna vrstva, ale já mám stejně tři. Rozhodně pod ni doporučuji podlak - když jsem ji nosila, tak jsem ho měla, takže odlakování bylo v pohodě, ale na swatch jsem base coat nedala a trochu mi obavila nehty. Kdyby ji někdo chtěl, mám ji v bazaru na Omlazení, jak mi čas dovoluje, snažím se tam přidávat další věci, aby se se mnou do nového stěhovala jen skutečně oblíbená a nepostradatelná kosmetika.









středa 12. března 2014

Bilance za únor

Jak jsem psala v minulém článku, nemám teď na blog tolik času, kolik bych si přála a tak článků bude méně, bilanci za únor tedy přináším pozdě, ale zase jsem chytla pěkné slunečné počasí, tak jsem fotky udělala venku, ačkoli trávník má do svěží zelené ještě pořád daleko :-)

1. spotřebováno
Bioderma Sébium čisticí gel mě teda vůbec ničím nenadchnul. Zbytky makeupu sice stáhnul, ale proti pupínkům ani mastnotě pleti nedělal vůbec nic a to jsem ho používala schválně vždy, když se mi nějaký ten pupínek objevil. Znova ho určitě nechci, LRP Effaclar gel byl v tomhle ohledu mnohem lepší.

L´oréal micelárka se snad dočká i větší recenze, protože ji mám nafocenou společně se dvěma dalšími vodami od L´oréalu. Byla fajn, srovnatelná s Biodermou, ale znovu si ji nekoupím kvůli nepraktickému balení a vyšší ceně ve srovnání s micelárkou Garnier.

Oriflame sprchový gel voněl, pěnil, umyl, neurazil, nenadchnul.

Puma Sync deo sprej jsem měla jako pracovní vůni, byla hodně slabá, takže bylo nutné ji obnovovat nejméně jednou denně, co taky čekat od deodorantu. Ale byla příjemná a nevtíravá. Vůně této značky mám ráda a kupuju opakovaně.

The Body Shop Duo tělové máslo bylo moc fajn. Mělo dvě části, jedna byla klasický krém a druhá velmi hutné máslo. Doporučeno bylo používat máslo na suchá místa jako lokty nebo kolena, ale já jsem to používala tak všelijak - nejdřív máslo na ruce a na zbytek těla krém a když došel, máslo bylo na všechno :-) Dobře hydratovalo, ještě po 24 hodinách ve sprše bylo na kůži znát, rychle se vsakovalo a hezky vonělo. Za nějakou akční cenu bych si ho klidně koupila znova, ale zkusím to neudělat, protože zásoby mazadel mi ubývají velmi pomalu, jsem na jejich používání lemra líná.

Rexona Linen Dry - došla mi poslední cestovní miniaturka, budu se muset zase zásobit. Rexona je moje stálice a Linen Dry jedna z nejoblíbenějších vůní, už tu několikrát byla a zase bude.

Urban Decay UDPP - v tom bílém kalíšku jsem měla vzoreček, který jsem dostala od Dejničky. Báze nebyla vůbec špatná, udržela stíny bez hnutí celý den, ale přišla mi taková silikonovější než báze od Too Faced. Navíc vychází o 200Kč dráž než TF a to neberu v úvahu 40% slevu, se kterou jsem Shadow Insurance kupovala teď, takže jsem nějak nenašla důvod proč bych měla přejít právě na UD.



2. darováno
Nic jsem tenhle měsíc nevyhodila, jen jsem darovala pár věcí, pro které jsem neměla využití, např. grepový tělový krém Balea, který mi sice voněl navzdory tomu, že grep nesnáším, ale nestíhám ta tělová mazadla spotřebovávat, pak rtěnku Catrice v pro mě příliš tmavém odstínu, stíny od Cosm´etika, které jsem měla v nabídce Ladybox Exchange tak dlouho, až mi prošly, pak nějaký krém na ruce, který jsem si koupila jako nouzovku v Tescu, co vůbec nehydratoval a možná ještě něco, už si to nepamatuji a fotku jsem si také neudělala, ač jsem to měla v plánu.

3. nákupy
Sprchový gel Radox jsem koupila v Kauflandu, celá horní řada jsou pak jarní novinky Essence a Catrice. Vedle Essence paletky pak objednávka z mojesminky.cz - opět musím tento eshop moc pochválit za dokonalý zákaznický servis, usmyslela jsem si totiž, že potřebuji svou objednávku změnit a nejen, že to nebyl problém, ale upravená faktura mi dorazila doslova obratem. Ještě jednou děkuji, Baru! Dál tam máme laky a krém z ebay, které už jsem ani nečekala, balíček se mi totiž ztratil a ten druhý šel taky velmi dlouho, ale nakonec trefil. Pudr Hourglass a makeup By Terry jsou ze spacenk.com, doma vyrobený balzámek jsem dostala od Verunek na jejich oslavě (a vzoreček parfému a několikery náušničky), moc se na něj těším, protože ráda čtu návody na výrobu kosmetiky, ale nemám odvahu se do něčeho takového sama pustit. Tvářenku Illamasqua mi objednávala také Verunka, celá řada laků vedle je pak od AYD - rozprodává svou sbírku laků, takže pokud toužíte po lacích OPI, China Glaze, Illamasqua, Zoya a dalších, mrkněte na její tabulku, zatím stále je z čeho vybírat. Too Faced báze a paletka a tužka na oči Sephora jsou právě z této parfumerie, využívala jsem akci sleva 40% při nákupu čtyř věcí a zbytek věcí už je z eshopu hairbeauty.cz, s nákupem jsem se trefila do akce ke dni žen, takže jsem měla slevu 20%, což samozřejmě potěšilo. Mlíčko na ruce (a také pilníky, které se nedostavily na focení) jsem od eshopu dostala o pár týdnů dřív na vyzkoušení.

No, co si budeme povídat, z nakoupených věcí potřebuji jen jednu jedinou věc - bázi pod oční stíny, protože mi dochází. A i o této potřebě by se dalo polemizovat, protože mám doma ještě nenačatou bázi od Elfu a měla bych mít i jedno Artdeco, ale nemám tušení kam jsem ho uklidila a už je to docela dlouho, tak mi možná stejně vyschlo..? Tak řekněme, že báze je nutnost, ale zbytek jsou rozmary a 30 laků za měsíc?? A to jich mám ještě asi 6 na cestě... Musím tedy uznat, že ani tento měsíc se mi šetřit nepodařilo a co je horší, nedodržuji ani své jediné nakupovací předsevzetí: nekupovat krémové laky.





pondělí 10. března 2014

Essence Junior Championship

Než přejdu k laku, chci se vyjádřit k organizačním záležitostem a malým změnám, týkajících se mého blogu. Jsem nucena přepnout na "úsporný režim", jak jsem si to nazvala. Nevím do jaké míry máte přehled o mém systému publikování článků, ale snažím se o jistou pravidelnost - článek je každý druhý den a na střídačku je to jednou lak a podruhé recenze. Abych tohle pravidlo zachovala, připravuji články dopředu, ale v posledních dnech jste mohly postřehnout výpadek, kdy se zveřejňovaly pouze laky. Tímto mi doběhly veškeré připravené články a já jsem najednou byla na nule a neměla připraveno vůbec nic. Je to způsobeno zejména tím, že mám novou práci - z třísměnného provozu jsem přešla pouze na ranní směnu a snažím se zvyknout si na každodenní vstávání mezi čtvrtou a půl pátou. Jistě si umíte představit, jak krutá pro mě rána bývají, o to víc, že jsem typická sova, miluji ponocovat do dvou do tří do rána a pak si přispat... To je teď bohužel nereálné a když musím z postele tak brzy, odpoledne jsem vyřízená a pokud si sednu k počítači, usínám. Proto je pro mě aktuálně nereálné tvořit články během týdne, plus jsem do toho byla jeden víkend pryč celý a podruhé v sobotu, takže ani o víkendu jsem neměla na blog čas a to způsobilo výpadek příspěvků. Navíc mi za pár dní přibudou další rodinné záležitosti, které mě budou obírat o volný čas a já tím pádem v blízké budoucnosti nevidím naději na zlepšení. Proto jsem se rozhodla vymyslet nějaký nový systém, abych s blogováním nemusela končit úplně, ale aby moje přispívání bylo alespoň trochu pravidelné a abych ho časově zvládala. Napadlo mě několik verzí a nakonec jsem se rozhodovala mezi dvěma - publikovat 2x týdně v určený den, přičemž jednou by to byl lak a podruhé recenze. Druhá verze byla do určité míry zachovat systém publikování ob den s tím, že se zaměřím na laky. Příspěvky s nimi jsou pro mě méně časově náročné, a zatím to vypadá, že v nové práci ruce nebudou tolik trpět, tím pádem nebudu mít věčně polámané nehty a budu si moci laky fotit hned po nalakování a ne dělat swatche jednou za měsíc jako doteď. I tím ušetřím čas, protože ono se to nezdá, ale nafocení pěti laků mi zabere půl dne. Znamená to tedy, že každý druhý sudý den bude lakový post a sudé dny mezi zůstanou zatím bez postů a až si zase vytvořím nějakou zásobu postů lakových, začnu mezi ně vepisovat recenze. K téhle verzi jsem se přiklonila a snad bude chvíli fungovat. No, minimálně dva týdny by měla, tři posty jsem o tomto víkendu stihla napsat. Dokonce i jeden nelakový, takže ve středu se konečně dočkáte bilance za únor - recenze neutečou, ale dělat únorovou bilanci v květnu by asi nebylo nejlepší. To je vše, možná si myslíte, že řeším hlouposti, ale chtěla jsem dát vědět těm z vás, které se sem vracíte pravidelně, proč bude postů méně.

Nyní už se vrhneme na lak a vrátíme se ke kolekci Ice Ice Baby, ze které už jsem vám ukazovala zelenáče. Spolu s ním jsem si koupila i tenhle zdánlivě nenápadný lak - preferuji barevnější a výraznější odstíny, kterých mám o mnoho více a možná i právě proto vždy, když mám krátké nehty, mám potřebu koupit si nějaký nový nude lak. Tak skončil u mě v košíku tento a byla jsem napnutá, zda kupuji skorokrémovku, nebo jestli se nějaký shimmer z lahvičky dostane i na nehet. Byla jsem velmi mile překvapená, protože fialový shimmer byl opravdu výrazný, byl pěkně vidět i na běžném denním světle, ačkoli na fotkách se moc neukázal. Na slunci pak vyloženě zářil. Stejně jako Ice Skates On! hůř kryje, i když u tohoto jsem to samozřejmě čekala. Na druhou stranu to ve třech vrstvách není zlé, vypadá pěkně a dělá nenápadně upravené ruce. Dobře se mi lakoval, takže malinko začínám otáčet ve svém mínění o nových lacích Essence, protože ty dobré začínají převažovat nad špatnými. Vydržel mi pěkný 4 dny, pak už byly dost vidět ošoupané konečky.

Máte ho některá také? Co na něj říkáte?









čtvrtek 6. března 2014

Zoya Blaze

Zoyu Blaze bych směle zařadila mezi nejkrásnější laky, které mám. Pochází z Ornate kolekce z roku 2012, která kromě ní obsahovala ještě další dva holografické laky - Storm a Auroru. Storm nemám, na černou moc nejsem, ale Aurora se tu snad jednou také ukáže. 

Bohužel než jsem Blaze zvládla nafotit doma, venku mi zalezlo slunce, takže nedostala šanci zazářit tak, jak by si zasloužila. Fotky jí ubližují, ve skutečnosti je tmavší, intenzivnější a holografický třpyt výraznější. Báječně se lakuje, bohatě stačí dvě vrstvy. Ani výdrž nebyla tak špatná, jak jsem u Zoya laků zvyklá, konečky se mi sice ošoupaly, ale viditelné to bylo až čtvrtý den. Nějaké negativum? Značka Zoya se hůř shání, ale ebay to jistí.







neděle 2. března 2014

OPI Black Cherry Chutney

Black Cherry Chutney je starší lak, konkrétně z jarní kolekce roku 2008. Je to kousek slavný a velmi oblíbený, na googlu vám vyjedou desítky fotek - na některých je přenádherný a třpytivý, na jiných úplně obyčejný, nudný krémový vampy. I já vám nabídnu fotky z obou skupin.

Na slunci se mi moc líbí, shimmer z něj dělá opravdu povedený kousek, bohužel ale jinak není příliš vidět. Je krásně pigmentovaný a dobře se s ním pracuje, takže se jeho oblíbenosti nedivím, protože spousta milovnic laků upřednostňuje temné barvy. Já mám mnohem raději světlé a zářivě, přesto moc děkuji Dejničce, že mi tento lak půjčila.