pátek 31. ledna 2014

Maybelline Colorama Brocades 219

Z kolekce Brocades od Maybelline se k nám dostaly jen 4 odstíny a mně se na první pohled zalíbil jen růžovočervený 224. Tedy líbil se mi i zlatý s růžovými třpytkami, ale mám ten samý odstín od Golden Rose, takže jsem ho nekupovala. Nemyslela jsem si, že bych musela mít číslo 219, z fotek mi přišel jako obyčejný stříbrný lak, pokoušející se o zlaté odlesky. Jenže fotky mu ubližují, abych se do něj zamilovala, musela jsem ho vidět naživo, kdy ukáže, že v sobě té zlaté má opravdu hodně. Základ tedy tvoří malinké stříbrné a zlaté třpytečky, zhruba v poměru půl napůl, ačkoli na fotkách se prosadí hlavně ty stříbrné. Velké šestiúhelníkové třpytky jsou pak pouze stříbrné. Lakoval se dobře, stačí mu dvě vrstvy, třetí bych spíš nedoporučovala, zbytečně se pak ty velké glitry nahromadí. Taky dobře držel, měla jsem pod ním peel off base coat od Essence, který by se spíš mohl jmenovat superdržící, protože jsem čtvrtý den horko těžko odloupla kousíček ze dvou nehtů. Je to opravdu moc krásný lak a působí slavnostně, Mína ho moc dobře zvolila na Silvestra. Já to možná stihnu za rok, jenže to je dlouhá doba, za kterou se mohou vyrojit desítky adeptů na tenhle večer...










středa 29. ledna 2014

Etude House Face Desining Brightener Goddess Face

Jelikož už brzy budu mít slavný rozjasňující pudr od Hourglass, je nejvyšší čas napsat o tomto rozjasňovači, protože je dost možné, že upadne v zapomnění. Ale nebudeme předbíhat, zatím je to stále můj miláček a prakticky jediný rozjasňovač, který jsem za posledního více než půl roku používala.

Moje slabost pro asijskou kosmetiku je už celkem známá, proto asi není nutné vysvětlovat, proč se tenhle rozjasňovač objevil u mě doma. Jednoduše protože neustále šmejdím na ebay a objevuji další a další věci, které bych chtěla a jakmile se mi něco zalíbí, nedám pokoj, dokud to nezískám. Pokud se mi to prostě jen líbí, ale akutně nutně okamžitě to nepotřebuji, umím být i celkem trpělivá a pokoušet štěstí v přihazovacích aukcích. A jednoho dne to třeba vyjde a já najednou platím další roztomilou nepotřebnost... 

Na druhou stranu i takové věci umí překvapit a stát se důležitými. A pro mě jí tento rozjasňovač je, od pěkného balení se dostáváme k funkčnímu produktu, kterému nemám téměř co vytknout. Rozjasňovač se prodává v pěti odstínech a já mám pouze jeden, takže je nemůžu zhodnotit všechny, nicméně z načtených recenzí a prohlédnutých fotek soudím, že jsou všechny studené, takže pokud byste doufali v odstín ala bronzer, podívejte se raději někde jinde. Goddess Face má být ze dvou béžových ten tmavší, takže mě překvapilo, že je vlastně hodně světlý, pro sněhurkovský typ ideální. V silnější vrstvě je ještě možné postřehnout, že jde dobéžova, rozetřený na obličeji pak ale zanechává pouze stříbrný lesk.

Balení je obyčejné plastové, ale je kvalitní, bezproblémově se otvírá i zavírá, všechno pěkně doléhá, ani šest měsíců používání na něm není znát. Malinko se ošoupal pouze nápis na víčku, ale nijak výrazně, pořád je čitelný. Ve víčku je po celé ploše zrcátko, které v nouzi poslouží i k celkovému nalíčení (mnohokrát vyzkoušeno). Oceňuji absenci houbičky i štětečku, stejně bych je nepoužívala a zbytečně jen zabírají místo, takhle to mám mnohem raději. Balení tak zůstává pěkně tenké navzdory tomu, že obsahuje 9g produktu, což je na rozjasňovač až příliš, jednou ho dostane moje vnučka, zatím mám jen malý dolíček nad tou velkou hvězdou.

Samotný rozjasňovač je velmi jemně namletý pudr. Já ho většinou nanáším prstem, takže mi nepráší, ale sklony k tomu má, na zrcátku občas nějaký prach ulpí. Kromě shimmeru v něm lze zřetelně rozeznat i miniaturní třpytečky, což by někomu mohlo vadit, ale na tváři vidět prakticky nejsou. Jediné, co je nutné, je mít na tenhle rozjasňovač pěknou pleť, protože umí nepěkně zvýraznit póry, které já mám naštěstí na tvářích bezproblémové. Používám ho občas na lícní kosti, pokud nemám lesklou tvářenku, každý den pak pod obočí místo rozjasňujícího stínu a nad horní ret. Pod obočím i na tváři mi vydrží celý den, ale po několika hodinách lehce vybledne, pokud bych chtěla jít po práci ještě na party, bylo by nutné ho obnovit. Pro běžný pracovní den mi ale naprosto stačí. Není vůbec nijak parfemovaný.

Rozjasňovač jsem si opravdu oblíbila a používám ho ráda, s klidným svědomím vám ho můžu doporučit. Koupíte za cenu cca 250Kč na ebay. 

Čím rozjasňujete v současné době vy?








pondělí 27. ledna 2014

Essence Ice Skates On!

Zatím to nevypadá, že bych konečně dospěla a přestala si kupovat kosmetiku Essence. Limitce Ice Ice Baby jsem opět nedokázala odolat, nejvíc mě z ní zaujal právě lak Ice Skates On!, takže bylo jasné, že laky téhle značky dostanou další šanci, i když si o nich nemyslím nic moc dobrého. A tento vlastně není vůbec špatný, i když jednu velkou výtku mám - mohl by lépe krýt. Na fotkách mám 3 vrstvy a linie nehtu stále prosvítá, takže by to určitě sneslo i čtvrtou. Příště tedy pod něj zkusím dát nějaký víc krycí základ, pokud ve sbírce najdu něco, co příliš neovlivní výslednou barvu, protože ta je vážně povedená. Mentolová se shimmerem, možná by se dalo říct i mikrotřpytečkami - zelenými, stříbrnými a v lahvičce se při umělém osvětlení dají najít i růžové. Na nehtech ale vidět nejsou, vytváří jen barevně sladěný zelenostříbrný shimmer. Lak je hodně tekutý, ale není to na závadu, lakoval se dobře a nestékal mi ke kůžičce. Jsem moc ráda, že jsem si ho koupila, ráda barvy střídám a takovou jsem na nehtech dlouho neměla, takže se mi nosil báječně a vydržel v nepoškozeném stavu 5 dní.









čtvrtek 23. ledna 2014

Misa Red Pumps at the Nordstorm

Tohle je taaak nudná červená! Klasická metalická střední červená. Zííív. Vůbec mi nepřišla zajímavá a nepovažovala jsem za nutné si ji nechávat. A tuhle tuctovou barvu si ode mě paradoxně vzala největší sběratelka červených laků, jakou znám - Dejnička. Na druhou stranu já jsem taky dobře švihlá a hned poté, co jsem lak poslala dál, jsem koupila jiný, velmi podobný. Nebo alespoň v lahvičce se zdál být téměř stejný. Je to OPI In My Santa Suit z kolekce Mariah Carey. Podobnost je pouze v lahvičkách - i Dejnička (které mimochodem moc děkuji za tři poslední srovnávací fotky) říkala, že na fotkách vyleze rozdíl, ale když se na ně dívá pouhým okem, jsou stejné. Na papíru už je pak jasné, že úplný dupe jsem nekoupila, OPI je víc dovínova, což by mi mohlo vyhovovat. 
Jinak je Misa fajn lak, dvouvrstvový, dobře se lakující, malinko pruhující. Taky moc dobře držela, 4 dny v top stavu, odlakovávala jsem šestý, jen se dvěma malinko odštípnutými kousky.












úterý 21. ledna 2014

Essie Rock the Boat

Není to tak dávno, co tu byl Essie The More The Merrier a mám tu další kousek z letní kolekce pro rok 2013, už pátý. Nevím proč, ale i když mám na výběr ze stovek laků, které jsem ještě neměla nalakované, podezřele často sahám právě po této kolekci. Ty laky jsou totiž vážně moc pěkné, rádoby krémové, ale přesto ozvláštněné jemným shimmerem. Tady v tomto kousku jsem dokonce občas zahlédla i větší třpytku, skoro by se dalo říct mini šupinku.

Řekla bych, že je to skvělý odstín na každé roční období. Tím myslím, že chápu, proč je zařazený do letní kolekce, ale mně se skvěle nosil na přelomu podzimu a zimy. Není úplně čistě modrý, má v sobě kapku šedé, ale opravdu jen malinkou, takže pošmourné dny spíš rozzáří, než abys nimi ladil. Jinak mě ale docela zklamal, špatně se mi lakoval. Zkoušela jsem všechno možné - tenké vrstvy, silné vrstvy, "zakapávat" díry... Nic moc na něj neplatilo a nerovný povrch uhladil až nadlak. O výdrži vám toho také moc nenapíšu, podařilo se mi udělat na dvou nehtech hned první den nehezké rýpance a strašně mě to štvalo, tak jsem ho odlakovávala už po dvou dnech jinak nepoškozený.








neděle 19. ledna 2014

Rimmel Lash Accelerator Endless

Poslední balíček s novinkami od Rimmelu mě příliš nepotěšil. Největším propadákem je makeup, který nemůžu vůbec vyzkoušet, protože mi přišel kousek, který je asi tak o 5 odstínů tmavší, než bych potřebovala. Ani báze mě příliš nenadchla, sice podle ohlasů není tak silikonová jako Dermacol a spol., takže jsem si ji nechala s tím, že ji třeba někdy vyzkouším... Jenže třeba někdy se za měsíc ještě nestalo, zapomínám na to a když si zrovna vzpomenu, tak se mi prostě nechce, protože je to pro mě zbytečný krok navíc. A proto jediná recenze, které se ode mě v Rimmelu dočkají, je na řasenku, která mě mile překvapila.

Testovat novou řasenku v období, kdy jsem ze svých řas zoufalá, asi není úplně nejlepší. Nicméně i když mám teď pocit, že z mých pěti a půl řas mám tři a půl, a navíc jsou ještě polámané a žalostně krátké, musím uznat, že tahle řasenka se i na takových chudinkách docela předvedla. Ačkoli slibuje pouze prodloužení a nic jiného (mimochodem podle tiskové zprávy prodlouží až o 99% - nejsem si jistá, jestli to není trochu fantazírování autora popisku), dodává i objem - pěkně a rovnoměrně každou řasu obalí barvou po celé délce, takže ač se nemůžu pyšnit pravidelným vějířkem řas, aspoň můžu mít pocit, že nějaké mám. Prodlužuje opravdu dost, když trochu skloním hlavu a podívám se do zrcátka, mám řasy až k obočí, zatímco když nejsem nalíčená, chybí mi tam dobrého půl centimetru. 

Efekt tedy pěkný, ale bohužel jsem našla i nějaká negativa. Zaprvé se mi řasenka dost obtiskává nad horní řasy a to ne jen občas, ale skoro každý den. Zadruhé mi řasy nedokáže natočit, klesají mi dolů a já si musím pomáhat "uměle" (kleštičky nepoužívám, natáčím tak, že už nalíčené řasy lehce ohnu prstem nahoru). Oba tyto problémy dávám za vinu kartáčku. Je hezky úzký a dostanu se s ním až ke kořínkům řas, navíc řasy téměř neslepuje, takže si můžu dovolit projet je víckrát a dostat tak z řasenky maximum. Jenže mnohonásobné pročesávání a snaha řasy natočit nahoru má za následek občasné zachycení kartáčku o víčko, případně rovnou připlácnutí řas k víčku. Oko mám pak nehezky opatlané a mrzí mě pokažené líčení (zejména když si ho chci nafotit do nějaké recenze).

Další věc, kterou řasenka slibuje, je prodloužení řas až o 127% za 30 dní - tak tohle je tedy rozhodně nadnesené. Neříkám, že nemůže mít pozitivní vliv na růst řas, ale ta procenta jsou nereálná. Ještě ji nepoužívám ani 30 dní, takže to tak jako tak nedokážu posoudit. Nicméně ano, mám teď o něco lepší řasy než jsem měla koncem prosince. Možná za to může čas, možná ricinový olej, možná tahle řasenka a možná kombinace všeho.

S výdrží řasenek nikdy nemám problém, pokud už není stará a vyschlá, takže to asi nebudu nijak hodnotit, tato také zůstává celý den pěkná a neopadává. Balení je průměrné, nijak zvlášť se mi nelíbí, ale ani mi nevadí, pozornost na sebe jistě upoutá.

Na řasence je vždy nejdůležitější efekt, který na řasách udělá a ten se mi u téhle Rimmelky dost líbí. Jenže pokud se s ní nenaučím lépe pracovat tak, abych ji neměla všude na víčku, znovu si ji nepořídím.

Doporučená cena: 199Kč





1 vrstva


2 vrstvy


2 vrstvy


pátek 17. ledna 2014

P2 Golden Delicious

Poslední lak od P2 a pak dám s nimi na chvíli pokoj, slibuji! (Nebo aspoň s těmi limitkovými...) Koupila jsem si ho v prosinci, kdy jsem měla úplnou zlatou mánii, neustále jsem nosila L´oréal Color Infailible v odstínu Goldmine a měla tendence koupit všechny zlaté laky, které jsem potkala. Nakonec byly jen tři, protože Go Georgeous! mi přišel tak dokonalý, že jsem si myslela, že mě žádný jiný nemůže nadchnout. To nebyla nakonec pravda, i tento, relativně obyčejný, se mi zalíbil. Perfektně se lakoval a stačily mu dvě vrstvy. Akorát jsem při jeho lakování měla jakýsi zkrat... Rozumějte, já při lakování používám naprosto vždycky podlak, nikdy na to nejsem líná, nikdy nezapomenu. Ale tentokrát jsem se teprve rozhodovala, jaký lak nalakuju a to občas dělám tak, že si jich několik vyzkouším na jednom nehtu, klidně bez podlaku. Vyberu si, odlakuju, nalakuju podlak a vybraný lak. Tenhle jsem vyzkoušela jako první, zalíbil se mi a než jsem se nadála, první vrstva byla na všech deseti nehtech. Odlakovávat se mi to nechtělo, tak jsem to nechala být a když šel po pár dnech dolů, dost jsem toho litovala. Šlo to špatně, třpytky zůstávaly na nehtu i okolo na kůžičce a úplně nejhorší to bylo na nehtu, který jsem měla potažený gelem (zlomil se mi těsně před vánočním volnem, které jsem mimo jiné chtěla využít k nafocení několika laků, tak jsem si ho nechala opravit). Z něj jsem musela třpytky obrousit, nešly dolů ani acetonem. Nezanevřela jsem na něj, ale mám chuť si pro své sklerotické já pro příště na tuhle lahvičku napsat "použij podlak!".