pondělí 30. prosince 2013

Max Factor 2000 Calorie (stará verze)

Poslední post v letošním roce jsem se rozhodla věnovat řasence, kterou jsem po většinu roku používala a milovala. Ano, čtete správně, normálně se sice snažím dodržovat tříměsíční intervaly a řasenku pak vystřídat, ale u téhle to prostě nešlo! Fotky v akci, které najdete dole, jsou pořízené po půl roce, kdy byla otevřená - dokázaly byste ji vyhodit, když vám i po takové době dělá tak nádherné řasy? Já ne, protože jsem z těch svých chudinek dost zoufalá a navíc mě žádná jiná řasenka v roce 2013 nenadchla.

Řasenku jsem koupila v době, kdy se tenhle starý obal (a složení?) rušil a byl nahrazen novým. Nikdy předtím jsem ji neměla a neptejte se mě proč jsem ji ignorovala - blogy sice nebyly, ale vím minimálně o jedné kamarádce, která ji používala a vychvalovala do nebes. Kdo ví, proč jsem se nenechala inspirovat dřív a nekoupila ji. Možná na mě byla drahá, teď se sice běžně dá koupit za 150Kč, ale tuším že to tak vždycky nebylo. Takže jsem využila až tu poslední možnost k jejímu nákupu a teď považuji za svůj největší kosmetický omyl, že jsem jí nedala šanci dřív! Mohly jsme být spolu tak šťastné a mít mnohaletý, pevný vztah! Místo toho pláču, že už ji neseženu a bojím se koupit tu novou, protože ta zdaleka tak chválená není.

Asi nemá smysl se o ní moc rozepisovat, tak jen stručně, proč mě tak nadchla - prodlužuje, dodává objem, vůbec neslepuje, vypadá skvěle i v jedné vrstvě. Má úplně obyčejný kartáček, který mi vyhovuje ze všech nejvíc, dobře se mi s ním pracuje a nikdy jsem si neopatlala oko. Musím si jako následující řasenku načít zase Collosal Volume od Maybelline a připomenout si jaká byla, protože teď mám dojem, že Max Factorka je tou nejlepší řasenkou, jakou jsem kdy měla. Fňuk.





1 vrstva


2 vrstvy


sobota 28. prosince 2013

Vánoční nehty a líčení

Dnes bych vám chtěla ukázat mé štědrovečerní nehty a líčení. Já se obvykle v tento den klasickým vánočním barvám vyhýbám a letos to nebyla výjimka. Volba laků se odvíjela od mého outfitu - měla jsem tričko v meruňkové barvě, a tak jsem si jako lak vybrala Clementinu od Gabrielly Salvete. Jenže jsem věděla, že manikúra půjde hned následující den dolů a nechtělo se mi odlakovávat třpytky... Proto jsem se rozhodla, že Clementina bude jen doplněk na prsteníčku a hlavní barva bude jiná. Padl mi do oka tmavě modrý Astor VIP Blue z mého posledního nákupu na Fragrance Direct a bylo rozhodnuto. Na nehtech byl ale mnohem tmavší než v lahvičce a nebyl téměř viditelný shimmer, který obsahuje, takže mi nepřišel příliš slavnostní. Proto moje cesta vedla do šuplíku s efektovými laky a vybrala jsem si CND Gold Sparkle, kterým jsem ho odzdobila. Snad vás příliš nepohorší provedení, vím, že není ale zdaleka ideální, ale lakování probíhalo hodně ve spěchu. Do večeře už moc času nezbývalo a já jsem zjistila, že mě čeká předělávání slavnostního účesu, protože ponožkové vlny, o které jsem se pokoušela, nestihly dostatečně proschnout.







Gabriella Salvete Clementina, Astor VIP Blue, CND Gold Sparkle


Líčení jsem ladila k nehtům, bylo velmi jednoduché s důrazem na výrazné řasy. Na celé víčko jsem nanesla pigment MAC v odstínu Your Ladyship - nádherná meruňková barva se zlatými třpytkami. Do vnější půlky oka pak přišel tmavě modrý stín od Inglotu a celé oko jsem orámovala tmavě modrou tužkou se třpytkami Holika Holika. Pak už jen trochu řasenky, rozjasňovač pod obočí, bílá tužka na waterline a nalepit řasy. Mimochodem musím si koupit lepší lepidlo, už během večeře se mi na jednom oku ve vnitřním koutku odlepily a já si toho nevšimla. Navíc jsem ve spěchu místo makeupu použila BB krém s vysokým faktorem, takže na fotkách vypadám jako mrtvola... 

Stal se vám také nějaký fail nebo vaše přípravy probíhaly mnohem úspěšněji než ty moje? :-) 




čtvrtek 26. prosince 2013

Madame Lambre Aquatique hydratační noční krém

Co si tak všímám, tak značka Lambre mezi blogerkami moc oblíbená není a najít recenze na něco jiného, než jsou krémové stíny z Ladyboxu, je docela těžké. Mně celkem sympatická je, co se mi u nich líbí asi nejvíc je, že nabízejí možnost sestavit si vlastní paletku stínů. To je něco, co já velmi oceňuji, protože snad ve všech paletkách, které mám, aspoň jeden stín vůbec nepoužívám. Proto mě vždy bavilo vybírat si odstíny sama - dělala jsem to u MACu, Inglotu a láká mě i Lambre. U nich se mi navíc líbí nápaditý design. 

Pokud mě čtete déle, jistě jste si všimli, že jsem blázen spíše do dekorativní kosmetiky. Proto když přišla nabídka něco od Lambre vyzkoušet, okamžitě jsem zamířila do této sekce a vybrala si rtěnku. Pak se ale ozvalo mé praktičtější já a protože jsem nabídku dostala zrovna v době, kdy jsem jako každoročně řešila, čím se budu mazat v zimě, rozhodla jsem se nakonec jinak a vybrala si hydratační noční krém a doufala, že to nebude úplný krok vedle. Později mě totiž napadlo, že jsem se trochu unáhlila a extra hydratační krém vhodný pro pleť se sklonem k vysušování a šupinkám jsem měla hledat spíš u značky, která se specializuje pouze na péči. 

Naštěstí jsem ho hodně podcenila, protože tenhle krém je skvělý! Používám ho denně každý večer od října a ačkoli už máme za sebou několik mrazivých dní, ve kterých moje pleť několik posledních let vždy trpěla a volala po olejích, protože jí krémy nestačily, letos jsem olej ještě ani jedinkrát nepoužila! Pocity zoufalství z toho, že nad těmi šupinkami nemůžu vyhrát, vystřídala radost z krásné pleti. Každé ráno se budím s vláčnou a hydratovanou pletí, a to přesně tak akorát, není ani trošičku mastná. Je na dotek jemná a barevně sjednocená, póry jsou ve stejném stavu, jako byly večer, vůbec mi je neucpává. Kromě perfektní a naprosto dostačující hydratace mě velmi překvapilo, že nemám na obličeji žádné červené fleky, které se mi vždy tvořily kvůli přechodům z tepla do zimy a zase zpět. Žádné zarudnutí, zcitlivění, nebo šupinky, prostě jen krásná pleť a to bez olejů! To je pro mě splněný sen.

Abych byla naprosto upřímná, musím přiznat, že v posledních měsících se mi pleť dost změnila, řekla bych, že se stabilizovala. V létě mě totiž překvapilo, že se mi pleť nemastila jako dřív, i ve velkých vedrech mi zůstávalo čelo matné a za celou směnu v práci nepotřebovalo přepudrovat. Stejně tak mě teď v zimě překvapuje, že nejsem vysušená. Považuji za nutné tento fakt zmínit, nicméně to nic nemění na tom, že si myslím, že tento krém opravdu výborný je a velmi mi vyhovuje. Občas o víkendu jsem se zapomněla namazat, šupinky se sice neobjevily, ale pleť byla sušší a hodně mě pnula. Stejné pnutí jsem ráno cítila i když jsem jednou vyzkoušela použít denní krém od Antipodes, který jsem v létě na noc používala celkem běžně. Takže na tom, že hydratuje dobře trvám, ale nemám koule na to ho vysadit na delší dobu, protože se bojím, že se dostaví šupinky a budu s nimi bojovat až do jara. Snad mi to odpustíte, přece jen úplně všechno pro blog neudělám, raději si budu hýčkat pěknou pleť. Nicméně ho od teď hodlám občas prostřídat s nějakým olejem - nic se nezměnilo, nezačala jsem je mít ráda a pořád mi připadají mnohem otravnější na používání než krémy, nicméně se těším na vůni oleje Nuxe a jsem zvědavá, co dokáže Nik vychvalovaný Trilogy, takže je hodlám párkrát do týdne vyměnit za tento krém. Ale je skvělé, že NEMUSÍM!

Líbí se mi i balení krému, jak vnější papírová krabička, tak samotná piksla, ve které je krém. Ta je hodně velká, a dost těžká, ale ničemu to nevadí. Obal je věc, která někomu nepřijde vůbec důležitá a jiný si zase něco koupí jen protože je to pěkně zabalené. Já patřím do té druhé skupiny, zejména na motivy kytiček nebo motýlků mě dostalo už spoustu věcí, které jsem třeba ani nepotřebovala, takže já jsem ráda, že balení není nudné. Krém je zabarvený lehce do modra, voní velmi jemně a svěže. Snadno se roztírá, rychle se vstřebává a na pleti absolutně vůbec nelepí. 

Krém patří do řady Aquatique, kromě nočního krému, který mám já, je v nabídce ještě denní a noční. Ceny jsou 390Kč oční, 620Kč denní a 650Kč noční. Za sebe noční krém doporučují, protože opravdu dělá vše, co slibuje - hydratuje, regeneruje a zlepšuje celkový stav peti. Je fakt, že mi sedl, ale nejsem si jistá, jestli si ho na příští zimu koupím znovu. I když nejsem žádný chemik, budu nejspíš hledat něco s přírodnějším složením, moc se mi tam nelíbí ty PEGy a parabeny.

Ještě bych zde chtěla pochválit PR Lambre. Je mi velmi sympatické, že blogerky oslovují postupně a že si samy můžeme vybrat produkt, o který stojíme. Žádné hromadné obesílání a podstrkování nevyhovujících odstínů, to je ta správná cesta! Mám z této spolupráce opravdu dobrý pocit a moc děkuji za poskytnutí krému k recenzi.











úterý 24. prosince 2013

OPI Alpine Snow + China Glaze Party Hearty

Vrcholem mé vánoční lakovací série měl být nějaký nail art, nebo alespoň razítkování, ale nějak jsem to nezvládla (resp. jsem si na to netroufla). Tak je posledním letošním vánočním lakem tenhle kýč od China Glaze. V roce 2010, kdy tenhle lak vyšel, jsem ho všude možně pomlouvala, jak je ošklivý - nemám totiž příliš v lásce kombinaci červené a zelené. Pak se mi to ale nějak rozleželo v hlavě a řekla jsem si, že je přece jen typicky vánoční a bylo by fajn ho mít. Jenže už bylo pozdě, na ebay se vyskytovalo jen pár kousků za velmi vysoké ceny. Nakonec jsem ho sehnala na Modeláži a musela jsem si kvůli němu koupit i dva další, protože ho nabízeli pouze jako součást tria. To mi nevadilo, hlavně že jsem ho měla!

Letos jsem si ho tedy konečně nalakovala a... nadšení se nekonalo. S barevnou kombinací už jsem smířená, ale asi jsem měla zvolit jiný podklad, protože mi vadilo, že jeho základ není úplně čirý, je lehce nažloutlý a udělal mi z bílého laku takový špinavý. Jenže jak říkám, kombinace červené a zelené je pro mě už tak dost, takže jsem ho potřebovala dát na něco maximálně neutrálního, třeba na zlaté bych ho nesnesla vůbec. No, nevadí, zkusila jsem si ho a stačilo, hned po svátcích poletí za novou majitelkou. Věřím, že pro ty, kterým se barevně líbí, to bude super lak, na fotkách vidíte jen jednu vrstvu (přes dvě OPI Alpine Snow), která naprosto stačí, je tam třpytek přesně akorát a jsou i rozumně rozmístěné. 







Bílé Vánoce letos nemáme, tak posílám trochu sněhu aspoň takhle. Užijte si krásný a pohodový Štědrý den a přeji vám, ať večer pod stromečkem najdete minimálně jedno splněné přání :-)



neděle 22. prosince 2013

P2 Go Georgeous!

Slíbila jsem vám ještě jeden zlatý lak, takže tady je! Krasavec, ze kterého jsem se opravdu posadila na zadek. Základová barva je světlá, studená zlatá - ač mám žlutou hodně ráda, zlaté jdoucí dožluta se mi příliš nelíbí, zato tato je přesně dle mého vkusu. Navíc lak obsahuje spoustu glitrů různých velikostí, které vypadají jako by byly 3D a z laku vystupovaly. Všechny jsou duhové a hází krásné odlesky. Ve skutečnosti byl tedy mnohem zajímavější než se mi podařilo zachytit na fotkách. Lakoval se moc dobře, pro perfektní krytí a maximální množství třpytek jsem dala 3 vrstvy a nadlak. Nosila jsem ho 5 dní a pořád vypadal dobře, vůbec se neloupal. Odlakovávala jsem alobalovou metodou, předtím jsem ale jeden nehet zkusila klasicky a moc to nešlo.

Jediné mínus laku je jeho dostupnost - značku P2 u nás neseženete. Ale kdyby vás zaujal a chtěli jste ho, můžu vám ho koupit a dovézt (hlavně na tebe myslím, Verunko), chystám se na slevy do Drážďan. 







středa 18. prosince 2013

OPI Cute Little Vixen

Pokračujeme ve vánoční lakové sérii, tentokrát tu mám kousek z letošní kolekce OPI. Pro mě to tedy moc vánoční barva není, s Vánocemi mám spojenou spíš světlou krémovou červenou, nic vínového, ale chápu, že je třeba něčím kolekci doplnit a tohle není zase až tak marná volba. Nicméně se nějak nemůžu rozhodnout, jestli se mi Cute Little Vixen líbí nebo ne. Občas mi přijde pěkná a jindy úplně tuctová a nudná. Asi jsem čekala hlavně větší množství shimmeru, v lahvičce je ho o dost víc než se dostalo na nehty. Lakuje se ale moc dobře, na fotkách vidíte dvě vrstvy. Má tendence malinko nehty zabarvit, ale není to nic tragického, při troše snažení to šlo dolů obyčejným odlakovačem. Musím pochválit výdrž, olupovat se začal až pátý den.

Už máte vybraný letošní lak ke stromečku? :-)









úterý 17. prosince 2013

Nivea tělové mléko do sprchy

Z blogů už se na nás valí novinka - tělové mléko do sprchy Balea, a já se teprve teď rozhodla napsat o tom prvním, které se na našem trhu objevilo, o Nivee. Někdy bohužel nejsem tak rychlá, jak bych si přála...

V první řadě se musím přiznat, že jsem ho kupovala hned jak jsem o něm viděla první zmínku někde na internetu a nějak jsem vytěsnila informaci, že tahle věc nenahradí sprchový gel, ale používá se až po něm. To mě nemile překvapilo a předpokládala jsem, že budu líná ho používat a tak za 2 roky ho vyhodím prošlé. Překvapivě se to nestalo, brzy se tu objeví znovu, v prosincové bilanci. Fotky jsem našla ve složce "na blog červenec 2013", takže mi sice trvalo půl roku se s ním vypořádat, ale zvládla jsem to.

Kdybych si ho nechala doma, nejspíš by skončilo tak, jak jsem mu předpovídala, já se v těch koupelnových procesech moc nevyžívám a jsem ráda, když to mám rychle za sebou. Na druhou stranu přes týden se sprchuji v práci, dost často se na šatnu dostanu brzy, takže mám na převlečení a sprchu 20 minut, plus když si k tomu přičtu ještě čas, kdy čekám na otce (který nechodí domů přesně v celou, kdy nám končí pracovní doba, ale tak o 15 minut později), dostávám víc než půl hodiny času, kdy se musím nějak zabavit, takže často zůstávám ve sprše déle, než je nezbytně nutné. A v takových chvílích mi přišlo tohle tělové mléko vhod, dostatek času a vědomí, že mi nikým nebude vyčítáno plýtvání vody, mě motivovalo ho vypotřebovat, když už jsem ho tak unáhleně koupila.

A jaké že tedy je? Příjemné, přijde mi o něco gelovější než klasická tělová mléka od Nivey, voní ale stejně. Po mokrém těle hezky klouže a tak je jeho rozmazání otázkou pár vteřin, ale občas jsem se trochu zapomněla a měla tendence dát ho i na místa, kam sice používám sprchový gel, ale tělové mléko ne. Smývá se dobře, na pokožce sice zanechává trochu jiný pocit, než sprchové gely, ale příliš se neliší od sprchových gelů s olejovými kuličkami, takže pro mě to nebylo nic neznámého. Co je ale nejdůležitější - hydratace, to je jeho hlavní smysl. Nemyslím si, že by si za ni tohle mléko zasloužilo ocenění. Ano, je to trochu lepší, než když se nenamažu vůbec, ale o nějaké dlouhodobé nebo dokonce hloubkové hydrataci vůbec nemůže být řeč. 

Když to shrnu, připadá mi tělové mléko do sprchy jako zbytečný produkt. Zdržuje, nutí k plýtvání vody a ještě ani pořádně nehydratuje. Jsem ráda, že jsem ho vypotřebovala, znovu ho mít nemusím a vůbec mě neláká zkoušet ani žádné jiné. Raději párkrát měsíčně přemluvím svou lenost a namažu se něčím, po čem budu mít ještě druhý den krásně vláčnou kůži.

A co vy? Mažete ve sprše nebo až po ní?




sobota 14. prosince 2013

OPI Visions of Sugarplum

Mrzí mě, že při focení tohohle laku nesvítilo slunce. Třpytivé laky jsou v jeho svitu nejkrásnější a rozhodně si zaslouží ukázat to! Počasí mi ale nepřálo, tak se budeme muset smířit s nudnějšími fotkami. I na nich je ale patrné, že v tmavě fialové tekutině je spoustu růžového shimmeru. Lak je krásný a jsem ráda, že ho nakonec mám, protože to je jeden z těch, které nejsou úplně běžně dostupné - je z vánoční kolekce pro rok 2009, která se vyrábí speciálně pro síť drogerií Ulta. Běžný smrtelník z ČR se tedy k němu nemá jak dostat a já jsem vážně ráda, že jsem ho jednou potkala na ebay. Na druhou stranu musím uznat, že od roku 2009 jsem si pořídila spoustu fialových laků a rozhodně bych ve sbírce našla jemu podobný.
Lakoval se dobře, jen byl lehce vodovější, a tak jsem pro perfektní krytí dala raději 3 vrstvy. Výdrž nebyla nejlepší, už druhý den se mi ošoupaly konečky a na tak tmavém laku to bylo i dost vidět, takže jsem to vydržela jen 3 dny a šel dolů.