neděle 29. září 2013

H&M Pink Skies

Snad mi odpustíte neaktuálnost tohoto příspěvku, ale ráda bych tu tenhle lak měla. Kupovala jsem ho před rokem nebo snad dokonce dvěma (?) v HMku. Líbil se mi odstín i koloušek na lahvičce. Lakoval se průměrně, už víme, že nejsem příliš zručná a barvy s bílým základem mi dělají téměř vždy problém. Odstín není baby pink, jak by se mohlo zdát podle názvu, je to spíš něco mezi růžovou a meruňkovou, záleží na světle. Stačily mu dvě vrstvy, rychle schnul a i dobře držel, měla jsem ho nalakovaný celý týden. Ačkoli se mi ten odstín líbí, obávám se, že ho jen tak znovu nenalakuji, byl se mnou u jedné neveselé události a asi mi ji bude připomínat...








pátek 27. září 2013

Rimmel Scandaleyes Retro Glam

Rimmel nás těmi novými řasenkami zásobuje! Tentokrát jsem s vyzkoušením neotálela tak, jako u její zelené předchůdkyně, takže se s vámi můžu zatepla podělit o své dojmy.

Podle mého názoru je tato novinka v mnoha ohledech velmi podobná své předchůdkyni. Už jen to balení, které je stejně velké. Tohle černé se mi líbí víc než zelené, ale zase se mi špatně hledá v mé černé kosmetické taštičce. Takže v tomhle bodě není zrovna snadné se mi zavděčit... I kartáček je stejně obrovský - tento je uprostřed zúžený, takže nepůsobí zase až tak masivním dojmem, nicméně pro mě stále zůstává velký a nemanipuluje se mi s ním zrovna nejlépe. 

Efekt na řasách mě příliš neuspokojuje - řasenka v první vrstvě řasy načerní (barva je skutečně intenzivně černá) a dodá trošku objemu, ve druhé pak více objemu, ale zase má tendence ke slepování. Což mě vážně mrzí, protože její konzistence mi přijde naprosto ideální, ani suchá ani příliš mokrá, takže mě slepování nemile překvapilo. Neprodlužuje téměř vůbec, v délkách se na řasy chytá bez problémů, ale na tenkých konečcích řas prostě držet nechce. Oproti zelené kolegyni má jednu nevýhodu - s Lycra Flex řasenkou zůstaly řasy pružné, ale u této po zaschnutí barvy ztvrdnou. Obě mi navíc táhnou řasy dolů a nezůstávají natočené.

Výdrž hodnotím kladně, zvládne celý den a nijak neopadává ani se nemaže. I když mi velký kartáček moc nevyhovuje, tak se mi řasenka alespoň neobtiskává na horní víčko a neničí tak líčení. Odličuje se snadno bez zbytečného drhnutí oka.

Bohužel mě tato novinka příliš nezaujala, potřebuji pro své krátké řasy více prodloužení a objemu bez slepování. Když se k tomu přidá ještě plihnutí řas a neprakticky velký kartáček, výsledek je pro mě jasný - řasenka poputuje k mamce a já si načnu zase nějakou jinou. 

Za poskytnutí řasenky k recenzi děkuji zastoupení Rimmelu.




srovnání kartáčků - nahoře Scandaleyes Lycra Flex, dole Scandaleyes Retro Glam


bez řasenky


1 vrstva


2 vrsrvy


středa 25. září 2013

Catrice Miami pINK

Jedním z nových laků od Catrice je tahle krásná růžová v odstínu Miami pINK. Vážně je ve skutečnosti růžový, jen je velmi nefotogenický, jde mi hodně dočervena a zároveň mi kvůli třpytu dělalo problém vytvořit ostrou fotku. Je vodovější a i ve třech vrstvách mi lehce prosvítají konečky - v reálu to na těchto kratších nehtech nebylo vidět prakticky vůbec, takže mi to nevadilo. Taky mi dobře držel, celé tři pracovní dny vypadal jako čerstvě nalakovaný a to je co říct. Myslím, že bude hodně podobný laku číslo 151 od Gabrielly Salvete, ale nejsem si úplně jistá, že ho mám, takže srovnání raději neslibuji... :-)







pondělí 23. září 2013

L´oréal Caresse 101 Tempting Lilac

U Rendy (a následně i dalších blogerek) jsem se dočetla, že se k nám konečně dostanou rtěnky a lesky L´oréal Caresse. Takže mě to nakoplo a pokusím se být jednou z prvních, která přinese recenzi, protože jak je něco na každém druhém blogu, je to nuda, známe to. Já mám doma jednu rtěnku a jeden lesk, kupovala jsem je před pár měsíci v Německu. Dnešní post bude o rtěnce, kterou mám mnohem radši než lesk.

V první řadě se musím pochválit za výběr odstínu, tohle se mi vážně povedlo. Volba padla na odstín, jaký ve sbírce ještě nemám a dokonce mi i dost sluší, z čehož mám samozřejmě obrovskou radost. Tempting Lilac rozhodně není fialová, je to studená růžová a pouze v určitém světle vynikne nádech fialové. Nevím, zda tento odstín u nás bude, ale byla bych rozhodně pro, je krásný a vhodný na každý den. Není příliš intenzivní, je nutné rty přejet několikrát, aby barva vynikla, v jedné či dvou vrstvách se chová spíš jako tónující balzám. Ani deset vrstev nevytvoří žádné nánosy, rty vypadají přirozeně, upraveně a šťavnatě. 

Protože se mi odstín líbí, nosila jsem rtěnku často, klidně i několik dní po sobě. Má až neuvěřitelně balzámovou konzistenci, která rty při aplikaci doslova hladí, je radost takový produkt používat. Výdrž není nijak ohromující, zvládne hodinku nebo dvě podle míry pití a mluvení. Mizí ze rtů rovnoměrně a stainuje naprosto minimálně, což mi naprosto vyhovuje. I když se rtěnka ze rtů ztratí, zůstanou jemné a nevysušené, takže v tomto ohledu je pro mě o 100% lepší než Maybelline Color Whispers. Dost rychle mi ubývá, ale to je hlavně můj problém, protože s ní nešetřím, i když krémová konzistence na tom má také svůj podíl.

Líbí se mi i balení, ačkoli je to obyčejný průhledný plast, je docela tvrdý a odolný - nosím rtěnku jen tak pohozenou v menší kapsičce v kabelce a zatím přežívá bez úhony, nepovedlo se mi obal naprasknout a dokonce ani poškrábat. A málem bych zapomněla - vůně! Velmi jemná, ovocná, ale naprosto nevtíravá, takže za mě ideální.

Jsem velmi zvědavá, kolik u nás bude stát, protože asi jedinou větší výhradu, kterou k ní mám, je cena. Pokud si to dobře pamatuji, platila jsem za ni 11 Euro a to mi přijde dost. Jenže jsem si nemohla nic jiného vybrat a něco jsem si přivézt chtěla, tak jsem se rozhodla ty peníze dát, ačkoli jsem si téměř jistá, že v ČR bych si ji za takovou cenu nekoupila. Je sice skvělá, ale pořád je to jen drogerkový L´oréal a já mám prostě v hlavě nastaveno, že to je moc. Navíc mám za stejnou cenu rtěnky Dior...

Závěr? Povedená balzámortěnka, určitě bych ji doporučila a za rozumnou cenu bych si pořídila další odstín. A jsem velmi zvědavá, jaký bude mít ohlas u vás, určitě mi dejte vědět :-)







sobota 21. září 2013

Golden Rose Holiday 70

V poslední době nějak novinky z lakového světa nesleduji. O kolekci Holiday vím jen krátce a to od Míny, která mě prosila, ať jí jeden lak koupím. A byl to právě tento, číslo 70, tak se mi zalíbil, že jsem ho vzala i pro sebe.

Holiday kolekce je celá písková, jak je teď v módě. Mně se tenhle finish moc nelíbí, na ten samotný hrubý povrch mě nenalákáte. Ale pokud to má pěknou barvu a glitry, otvírám peněženku. A třpytivá bílá je poměrně netradiční, takže to byla jasná volba. Upřímně řečeno doufala jsem v trochu lepší krytí a že mi budou 3 vrstvy stačit. Bohužel, uspokojila mě až čtvrtá. Lakoval se moc dobře, i když to tak z fotek nevypadá, mám tendence lakování světlých laků trošku flákat. Schnul bleskově, rychleschnocí nadlak by určitě nebyl potřeba, ale já jsem ho stejně dala, protože se mi lesklý povrch líbí víc a také kvůli výdrži. V reálu byl samozřejmě rozdíl znát, ale na fotkách mi to moc zachytit nešlo, chtělo to vychytat správné světlo i úhel, takže dávám jen jednu fotku pro představu. Dobře držel 2 dny, pak se mi začal v kusech odlupovat. Odlakovat šel relativně v pohodě, alobal jsem nepoužila.

Podle vzorníku mě zaujalo víc odstínů, ale spoustu jich zrovna neměli, tak si dělám plány, že bych si je mohla koupit na Interbeauty.







s nadlakem


Můj Samínek mě před pár dny opustil a aby to snáz přebolelo, pořídila jsem si Samínka II. a měl mít bratříčka. Úplně to nevyšlo, takže zlatíčko na fotce je kočička Mína. Od malička ji učím, co jsou to laky, takže ona nebo bráška tu občas oživí nějaký ten post ;-)


pondělí 16. září 2013

OPI "Sheer" Your Toys!

Podzim se nezadržitelně blíží! K zářivým letním barvám laků na nehty se určitě ještě vrátím, ale trošku je prostřídám odstíny, které mám spojené spíše s podzimem. OPI "Sheer" Your Toys! jsem svého času velmi chtěla, protože je to poměrně unikátní barva. Světlá šedá s drobným stříbrným shimmerem ozvláštněná takovými hnědočervenými třpytkami - stejnými, jaké jsou i v OPI You´re A Doll, což není zase tak zvláštní, protože oba jsou ze stejné kolekce Holiday in Toyland (ze které je mimochodem i jeden z mých nejoblíbenějších a nejčastěji nošených laků Don´t Toy With Me). No, jenže postupem času jsem si musela přiznat, že ač jsou (byly?) šedé laky v módě, mezi mé top se nikdy řadit nebudou, a tak jsem si ho jen nafotila a poslala dál.
Sheer navzdory svému názvu není, i tak jsem ale lakovala 3 vrstvy. Pracovalo se s ním dobře a rychle schnul.









čtvrtek 12. září 2013

Essie Raspberry

Další kousek patřící do Dejniččiny sbírky. Moc pěkná malinová barva, dělá čest svému názvu. Akorát v lahvičce mi přijde hezčí než na nehtech, jakoby víc dovínova, zatímco na nehtech jsem občas zahlédla i nádech dooranžova. Velmi dobře kryl, opět bych si uměla představit, že někomu může stačit jen jedna vrstva, já mám dvě plus nadlak. Lakování fajn, výdrž bohužel neposoudím, lakovala jsem ho narychlo jen na fotky.