sobota 29. června 2013

Natura Siberica živé vitamíny na vlasy a tělo

Tak schválně, přiznejte se, kdo z vás článek otevřel jen protože si pod názvem neumí představit nic konkrétního? Ani já jsem moc nevěděla, co mi přesně přijde domů, ale zaujala mě možnost kombinovaného použití na vlasy i tělo. Cena byla příznivá, zvědavost velká a tak jsem to riskla a koupila.

Já moc nejsem na papouškování, co tvrdí výrobce, takže to si můžete přečíst třeba tady, najdete tam také složení, které mám na lahvičce částečně přelepené, takže není dobře čitelné. Stručně řečeno je to tedy přípravek, který má za úkol zejména hydratovat vlasy i pokožku. Samozřejmě jsem vyzkoušela oba způsoby použití, ale než přejdu ke svým dojmům, tak bych ráda zmínila pár informací o vzhledu a balení. 

Balení má obsah 125ml a je celé plastové (kromě pumpičky samozřejmě). Obal je podle mého názoru velmi atraktivní, líbí se mi logo značky i drobné oranžové květinky, které lemují přední popisek z obou stran. Skrz průhledný plast je vidět obsah, který vypadá také velmi lákavě - je to jakási gelová tekutina plná droboučkých zlatých třpytek a oranžových perliček, které se při kontaktu s pletí rozpustí. Pumpička funguje dobře, nicméně obsah z ní prudce vystřikuje na jedno místo, rozhodně se tedy nejedná o rozprašovač, proto je lepší nanést vitamíny nejprve na ruku a pak teprve roztírat tam, kde je chcete použít.

Vlasy - na vlasy tento výrobek používám mnohem častěji než na tělo. Vlasy zkrotí, pěkně je uhladí a provoní. Vůni asi přesně popsat nedokážu, ale mně připomíná nějaký vlasový produkt z kadeřnictví. Je jemná, nevtíravá, svěží s lehce sladkým nádechem. Ani když vitamíny nešetřím a použiji jich velké množství, tak vlasy nejsou umaštěné. Bohužel je tento efekt pouze jednodenní, nevydrží mi s ním vlasy jemné a uhlazené až do dalšího mytí (např. s Biosilkem ano), takže je nutné aplikovat vitamíny každý den znova a na to jsem často líná a sklerotická. Obecně té péči o vlasy moc nedám - umyju vlasy, dám kondicionér nebo masku a pak nějaký ten olejíček. A pak už pouze češu a lakuju, takže opakované použití nějakého "uhlazovače" je pro mě zbytečný krok navíc, a ne vždy se k tomu donutím. 

Tělo - na tělo jsem vitamíny vyzkoušela jen párkrát a to pouze na ruce (myšleno na paže), abych si mohla kdykoli přičichnout a užívat si pěknou vůni, na nohy by mi to přišlo jako plýtvání :-) Takže opět pěkně provoní, vůně vydrží i několik hodin. Přípravek se dobře roztírá a ihned se vsakuje, což je skvělé, nemám ráda ten ulepený pocit a proto se taky obecně nerada mažu tělovými mléky. Hydratace tedy není bůhví jaká, řekla bych spíš střední, na hodně vysušenou kůži by to určitě nestačilo. Ačkoli se obsah lahvičky tváří, jako že je tam jedna třpytka vedle druhé, není vůbec nutné se bát, že z vás vitamíny udělají diskokouli. Když jsem se hodně snažila a zkoumala ruku pod umělým světlem nebo na slunci, našla jsem celé tři třpytky :-) Ve vlasech je to totéž, třpytky jsou úplně miniaturní, takže nejsou téměř vůbec vidět.

Celkový dojem? Žádný zázrak, bez kterého bych nemohla žít to samozřejmě není. Natura Siberica to u mě vyhrává hlavně kvůli vůním, které jsou mému vybíravému nosu velmi příjemné, a tak občas překonám lenost jen proto, abych tu vůni opět cítila. Výrobek je skutečně multifunkční, nicméně podává průměrný výkon, takže bude fajn třeba na cesty, ale na domácí použití bych to viděla spíš na klasický olejíček na vlasy / tělové mléko. Takže vy tento výmysl nejspíš nepotřebujete, ale já koupě nelituji a rozhodně ho dopotřebuji.




středa 26. června 2013

Barry M Greenberry

Mrzelo mě, že jsem prošvihla naskladnění tohohle krasavce na šminkách a na další se mi čekat nechtělo, protože když něco chci hned, nedám pokoj dokud nenajdu nějakou jinou cestu. A v tomhle případě jí byla objednávka z UK, konkrétně z Chemist Direct. Mají tam dost vysoké poštovné, takže kvůli jednomu laku by se mi nevyplatilo objednávat, hlavním motivem byly balzámy na rty Nivea a Palmer´s a taky Aussie. Tohle byl jen milý bonus.

Lak je ve skutečnosti tmavší, výraznější a víc dozelena - patří mezi ty těžko věrně zachytitelné, projela jsem google a zatím se to nepodařilo žádné blogerce, takže rozhodně stojí zato vidět ho naživo. Já jsem si ho okamžitě zamilovala, je to perfektní letní barva pro odvážné (je mi jasné, že klasičky a milovnice červené něco takového nadchnout nemůže). Lakuje se moc dobře a naprosto stačí dvě vrstvy (a to dokonce i mně), vydržel mi pěkný tři dny, pak už jsem šla do práce a to se bohužel výrazně podepíše i na těch největších držácích. Rozhodně ho doporučuji, protože skutečně umí prozářit den!







neděle 23. června 2013

Catrice Absolute Nude

Když se na promo obrázku novinek Catrice objevila tahle paletka, nejedna blogerka psala, jak se na ni těší a určitě si ji koupí. To vás nakonec nikoho nezaujala a nekoupily jste si ji? Nějak mi není jasné proč jsem nenašla žádnou recenzi v češtině, ačkoli je paletka v prodeji už několik měsíců (jestli jsem špatně hledala a vy jste o ní psaly, budu ráda když mi necháte odkaz v komentářích). Podle mě děláte velkou chybu, že ji ignorujete ;-)

O balení asi není třeba psát slohy, drogerková plastová klasika. Je pevné a bytelné, na rozbití by bylo potřeba asi dost síly ale poškrábe se snadno (nemám tušení, kde se mi tam ty škrábance vzaly, když jsem s  paletkou nikam necestovala a je neustále uložená na poličce s ostatními paletkami...). Průhledná víčka mám ráda, takže za mě je to plus. Paletka obsahuje 6 odstínů a tradičně jsou doplněny atrapou aplikátoru - jedna strana je pěnová, na druhé pár chlupů, co má asi představovat štětec. Líčit jsem se s tím nezkoušela, ale přemýšlela jsem, že by se s tím daly dobře lakovat nehty, i palec bych s tím natřela jedním tahem! Paletka má celkem 6g produktu, takže předpokládám, že každý stín má 1g - pro srovnání stíny v Naked 2 mají každý 1,3g. 

A když už jsem nakousla to srovnávání s Naked - opravdu naked stíny v Naked 2 paletce jsou jen dva, všechno ostatní je moc lesklé, třpytivé nebo výrazné na denní nenápadné líčení. Catrice mi přijdou mnohem vhodnější a univerzálnější, jsou saténové a lesk je decentnější. Jsou tam tři studené a tři teplé odstíny, dva světlé do vnitřního koutku oka a pod obočí, dva střední na celé víčko a dva tmavší do vnějšího koutku - ten teplý by tedy za mě mohl být i tmavší, ale ok, chceme přece nude líčení, takže to beru tak jak to je. Já osobně ráda kombinuji právě tři teplé a tři studené stíny dohromady, přičemž studená varianta jasně vítězí, nicméně věřím, že vy si s paletkou dokážete vyhrát mnohem víc a přijdete na další možné kombinace.

Všechny stíny jsou moc dobře pigmentované a nijak přehnaně nepráší. Výdrž s bází je celodenní, nic s nimi nehne ani nevyblednou. Stíny obsahují miniaturní třpytečky, které naštěstí neopadávají. Já jsem si tuhle paletku velmi oblíbila, podle mě je to další paleta neutrálních odstínů, která hravě strčí slavné Naked do kapsy. Určitě se po ní podívejte, stojí tuším 120Kč, což je srandovní cena za 6 barev, z nichž jsou všechny využitelné a nositelné na den.







studená varianta: stíny 1, 5, 6


teplá varianta: stíny 2, 4, 3


čtvrtek 20. června 2013

Models Own Grape Juice

Druhý lak, který jsem si vybrala v rámci spolupráce s eshopem itgirl.cz je Grape Juice z voňavé kolekce. Je to moc pěkný odstín pastelové fialové, ale na fotkách mi vyšel studenější, ve skutečnosti je víc dorůžova. Lakuje se bez větších problémů, příště musím jen věnovat více pozornosti obloučku u kůžičky, jednotlivé vrstvy k sobě úplně nepřilnuly a lak má tendenci zvýraznit místa, kde jsem se úplně přesně netrefila. K dokonalému krytí stačí dvě vrstvy, nedělá díry ani netrpí žádným jiným nešvarem. Výhrady mám akorát k té vůni - s hroznovým vínem nemá absolutně nic společného. Cítit sice je, ale spíš jako jablečný Jar na nádobí. Pro můj nos to nebylo nic moc příjemného a nepřebil to ani nadlak. Aspoň jsem si uvědomila, jak často si naprosto zbytečně sahám na obličej... z větší vzdálenosti samozřejmě cítit není.
Pokud fandíte světlým pastelovým barvám bez shimmeru a dalších příkras, rozhodně doporučuji Scented kolekci omrknout.









pondělí 17. června 2013

Bilance za květen

S bilancí jsem se tenhle měsíc opozdila, moc se mi do článku nechtělo, když jsem viděla tu obrovskou hromadu spotřebovaných věcí! A to jsem tam ještě dvě věci zapomněla přidat... Ale nakonec to zase až tak nebolelo, zvládla jsem to relativně stručně, protože většina věcí už tu svou recenzi má - odkaz najdete přímo pod názvem. Fotky stojí za houby, protože mám momentálně dost divoké povlečení, ale snad za měsíc chytím pěkné počasí a fotky pro tenhle post pořídím venku.

Balea malinový sprchový gel - je můj miláček! Je to jako koupat se v malinovém jogurtu. Je to limitka z loňského léta, ale já se zásobila a ještě tam dva mám, takže jsem ráda, že jsem si jeho boží vůně neužívala naposledy.

Dusch Das sprchový gel - voňavý a levný, co víc si od sprcháče přát?

Garnier Color Shine - taky jsem si tento měsíc barvila vlasy, barvou, kterou jsem koupila omylem - myslela jsem, že je dlouhotrvající, ale tato je na 28 umytí. Z mé zkušenosti to vymývání ale moc nefunguje a kor u černé, ta drží fest, takže to nakonec vůbec nevadí, barva drží jak má a při barvení aspoň tolik nesmrděla a neobarvila kůži :-) Možná si ji příště koupím znova a už ne omylem.

Balea Oil Repair šampon - zatím jsem spotřebovala jen šampon, kondicionéry mi vždycky vydrží delší dobu i samy o sobě, natož když je ještě střídám s různými maskami. Další balení už mám doma.

Toni and Guy šampon a kondicionér pro narovnání a lesk vlasů - velká nespokojenost. Žádný lesk, žádné narovnání, jen zkreplé vlasy a navíc poměrně výrazná vůně (něco jako hodně levný deodorant pro pány), která se ve vlasech držela skoro do dalšího mytí. Jsem ráda, že mi došli a děsím se zkoušení druhého dua miniaturek, které jsem si pořídila...

Wella Professionals objemový šampon a maska pro jemné vlasy - prošlé vzorky ze Senzaboxu. Neubudu dělat fajnovku, která prošlou kosmetiku nepoužívá, s mými zásobami se mi to holt občas stane. Na těchto výrobcích jsem i přes uplynulou expiraci neshledala nic závadného, takže jsem je vypotřebovala. Nekonalo se sice žádné nadšení, ale tohle duo mi na rozdíl od předchozího docela vonělo a dělalo celkem pěkné a na dotek příjemné vlasy. Objemu jsem si nevšimla, což je jen dobře, já spíš bojuji o uhlazení. Velké balení bych si nepořídila, protože třeba Balea Oil Repair mi vyhovuje víc a je několikanásobně levnější, nicméně je nezatracuji a náhradní neprošlé kousky si nechám na cestování a nebudu se bát že budu mít po použití hrubé a nepoddajné vlasy, když už mám vyzkoušeno. Malé bezvýznamné plus uděluji za pěkné perleťové balení.

L´oréal Expert série Vitamino Color maska na vlasy - malé balení jsem měla už podruhé a opět ve mně maska zanechala stejný dojem - je průměrná, vlasy sice uhladí, ale žádné zázraky s nimi nenadělá. Hezky voní, ale nekoupila bych si ji, stejně mi poslouží masky z řady běžně dostupné v drogerii.

Bioderma deodorant - jsem vážně ráda, že jsem ho konečně dodělala, znovu už určitě nekoupím.

Fa antiperspirant Active Pearls - antiperspiranty Fa jsou sázka do loterie, některé jsou super a přežijí téměř vše, jiné příliš nenadchnou. Tento patří k těm lepším, celý den v práci vydržel a příjemně voněl. Možná, že koupím znovu.

Avon tělové mléko malina - tak tohle byl velký přešlap, tato verze mi vůbec nevoněla, malina byla hodně umělá. Hydratace průměr, ale pro příště už se budu vyvarovat objednávání naslepo, protože ani vůně oblíbeného ovoce není záruka, že budu z výrobku nadšená.

Vitality by M micelární voda - našla jsem ji zastrčenou úplně vzadu na poličce, tak jsem se rozhodla, že je nejvyšší čas ji dopotřebovat. A nebyla jsem z toho vůbec nadšená, opět mě štvalo to balení s pumpičkou a taky jsem si ujasnila, že odličuje výrazně hůř než Bioderma. Navíc je dražší, takže ji nezachrání ani to, že příjemně voní, znovu už si ji nepořídím.

Ryor pleťové tonikum - fajn, ale těším se na vyzkoušení něčeho jiného, takže znovu zatím nekoupím.

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion - tahle emulze patří také mezi produkty, které zbožňuji a neumím si bez něj představit svou zimní péči o pleť. Toto je druhé balení a třetí jsem načala a dodělám příští zimu. A rozhodně mu už konečně věnuji samostatný článek.

Garnier SOS regenerační krém na ruce bambucké máslo - fajn krém na běžné denní mazaní. Není tak hutný jako jeho červená verze, což mi vyhovuje. Souhlasila bych i s tím, že je odolný vůči jednomu umytí, pokud si ruce jen opláchnete a neumyjete mýdlem. Akorát jsem netrefila vůni - prodávají se celkem tři a obě další mi voní víc (chodím na ně mamce). Nejspíš si ho tedy koupím znovu s jinou vůní.

JLo Live Luxe - vůně popisovat moc neumím, takže vám řeknu jen že je hodně sladká a květinově ovocná. Měla jsem ji moc ráda, já tyhle bonbonkové vůně můžu. Znovu zatím kupovat nebudu, mám parfémových vod dostatek, do budoucna to ale nevylučuji.

Konjac Sponge - už je moje třetí, na zimu kupuji vždy růžovku a na léto černou. Už si ani neumím představit, že bych ji doma neměla! Rozhodně ji nepoužívám denně, spíš tak jednou týdně, ale je to skvělý pomocník a pokud mám pocit, že moje pleť není úplně 100% čistá a ještě by to něco chtělo, Konjac houbička to vždycky vyřeší. Už skoro měsíc mám v koupelně černou a ve frontě tu čeká jedna no name bílá z Jájaboxu, takže za mě určitě velké ANO.

Essence gelové linky Midnight in Paris - měly být asi na samostatné fotce v kategorii vyhozeno, protože nejsou úplně dopotřebované, vyschly mi. Ale sloužily dlouho a stály pár korun, takže mi to vůbec nevadí. Mám teď místo nich černozlaté Catrice, čistě černé už si nejspíš nekoupím, moc je nepoužívám, jsem spíš na hnědou.

Rimmel (?) rtěnka 166 Shine On - vůbec si nejsem jistá, co je ta rtěnka zač, protože ji mám strašně dlouho. Ale je to jeden z těch výrobků, které jsem bezmezně milovala a nehodlala jsem se jí vzdát ani po expiraci a dopotřebovala ji skutečně až do dna. Je to nude odstín se stříbrnými třpytkami, spíš takový rtěnkobalzámek, co moc nevydrží, ale moc hezky voněla a ten odstín mi fakt slušel. Škoda jí!

The Face Shop The Smim rozjasňující hydratační krém - nic moc vůně, nic moc hydratace. Vzorečky jsou dost malé, z každého jsem se namazala sotva 2x. Nestačil mi hydratací ani teď v létě, takže rozhodně kupovat nebudu.

Dermacol Lift and Matt - sice jsem si to matování představovala větší, ale upřít se mu zase úplně nedá, v menší míře je viditelné. Bohužel mi ten krém dost smrdí, takže docela lituji, že jsem bez zkoušení koupila plné balení a vůbec si nejsem jistá, že si ho načnu...

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye - sérum na oči přijelo v dopise od Sephory, tak jsem ho rovnou prubla a pasuji ho na propadák měsíce, možná i roku! Děs, běs, hrůza! Po čtyřech použitích se mi začalo loupat oční víčko! Snažila jsem se to i vyfotit, viz druhá fotka. Měla jsem asi na něj použít krém, ale chtěla jsem vidět jeho účinky samostatně abych i z pidi vzorečku mohla vyvodit nějaký závěr. Tohle jsem teda rozhodně nečekala a než takový výsledek, radši nebudu na oči používat nic!



výsledek po použití Estée Lauder očního séra


Spočítáte si ty nákupy sami, že jo? Já to jen tak zlehka popíšu - úplně nahoře vlevo je objednávka z Asosu (chybí tam ještě stíny v tužce Rimmel), vedle moje úplně první objednávka na Naturisimu a květnový Ladybox. Dole v pomyslné druhé řadě je objednávka z Chemist Direct a samozřejmě spousta asijské kosmetiky nesmí chybět. Dole pak jsou úlovky z českých drogerek, letní kolekce Essie laků z ebay, Chanel rtěnka z bazaru na Omlazení a taky jsem po dlouhé době nakoupila něco u Avonu.


pátek 14. června 2013

China Glaze Unpredictable

K duochromatickým lakům mám takový zvláštní vztah. Na jednu stranu se mi velmi líbí a pokud se efekt z lahvičky přenese i na nehty, zabavím se na dost dlouhou dobu hýbáním ruky a sledováním měnícího se odstínu. Na straně druhé ale mají právě tyto laky velmi často problém s pruhováním a to mi hodně vadí, protože nejsem dostatečně šikovná abych viditelné tahy štětečkem omezila na minimum. Nicméně mi to nebrání v nákupu těchto laků a testování vlastní trpělivosti.

Kolekci Bohemian Lustre jsem si pořídila téměř celou, vynechala jsem pouze Rare and Radiant protože to je takový ten Chanel Peridot dupe - Chanel sice nemám, ale mám stejný od OPI i Catrice, takže nemám potřebu jejich řady rozšiřovat, tím spíš, že ta barva není úplně můj šálek čaje a dost možná, že si nenechám ani jeden z nich. Ale zpět ke kolekci ChG - absolutním favoritem je Deviantly Daring, překvapuje mě, že jsem ho ještě nezveřejnila, protože ten už jsem nalakovaný určitě měla. Překvapivě hned na druhém pomyslném místě se umístila tahle zelená, ačkoli obvykle do nejoblíbenějších barev nepatří. Fotky se mi moc nevyvedly, což je velká škoda, protože on se umí měnit poměrně výrazně do zlaté a občas zvládne i modrou / teal. Mám dvě vrstvy, metalické laky většinou kryjí dobře a tento není výjimkou. Lakování nic moc, proužků tam mám víc než Adidas, ale v reálu to není vidět tolik jako na detailních fotkách, takže mě to netrápilo a lak se mi nosil dobře. Schnutí je bleskové, nepoužila jsem ani nadlak, nicméně se mi proto velmi rychle oprýskal, takže teď už dávám nadlak klidně i na úplně suchý lak kvůli prodloužení výdrže.






úterý 11. června 2013

Nars Sex Appeal

Tuhle tvářenku mám jen díky Dajánce, sama jsem jí nikdy pozornost nevěnovala. Ale když Day napsala, že je to světlá broskvička vhodná pro bledulky a já si uvědomila, že žádnou takovou nemám, začala jsem ji hrozně chtít. Pak jsem si ji koupila, nebo jsem si ji možná nechala někým koupit, protože moc nevěřím tomu, že bych ji viděla v obchodě a utíkala s ní k pokladně. Ona totiž klame tělem, po otevření na vás vykoukne baby růžová, která sice jde trošku dooranžova, ale já osobně bych ji nazvala růžovou, kdybych musela použít jednoslovný popis. No, takže mi asi přišla nebo jsem si ji přivezla (v tomhle případě mám opravdu černo a nejsem si vůbec jistá, jak se ke mně ta tvářenka dostala) z Prahy poté, co mi ji koupila některá z kamarádek. Otevřela jsem ji, viděla růžovou, ohrnula nad ní nos, schovala a z paměti úplně vytěsnila, že ji mám. Nicméně mi v hlavě zůstala informace, že ji chci. Pravděpodobně takhle nějak to bylo, protože jinak si neumím vysvětlit, proč při letošní akci, kdy byly Nars tvářenky za 590Kč, jsem Mínu požádala, aby mi koupila Sex Appeal... (Což udělala a bohužel ztratila účtenku, tak mi ji nemůže vyměnit, takže kdybyste náhodou někdo chtěl nový a nepoužitý kus, ozvěte se na mail.) A pohádka o hloupé blogerce končí tím, že při úklidu našla ten první kus, otevřela, uviděla baby růžovou, ohrnula nad ní nos... ale nakonec ji vyzkoušela, protože mít doma jednu tvářenku v nesedícím odstínu je jedna věc, ale mít takové stejné dvě a navíc dost drahé, to už je na psychiatra.

A tak jsem objevila svou nejoblíbenější tvářenku. Dala jsem si s recenzí načas a dlouho přemýšlela, jestli si tento titul zaslouží. Mám totiž pořád moc ráda MAC Imrpovise, která je také pěkně světlá, ale taky dost lesklá a třeba přes zimu jsem ji vůbec nenosila. Nars je v tomhle ohledu více univerzální, není sice úplně matná, spíš saténová, každopádně vypadá přirozeněji. Je opravdu vhodná pouze pro slečny (a paní samozřejmě, o věku ani stavu to není :-)) s velmi světlou pletí, na tmavších nebude téměř vidět. Navzdory tomu, že je světlá, je skvěle pigmentovaná, vůbec není potřeba vrstvit nějaké nánosy, jedna vrstva bohatě stačí. Výdrž je  také perfektní, večer mám stále hodně co odličovat. Téměř vůbec mi nepráší, ale je to možná tím, že jsem se naučila nabírat pudrové produkty s větší opatrností.

Já jsem si ji opravdu zamilovala a v posledních měsících jsem ji nosila téměř pořád. Občas jsem sice vyzkoušela něco nového, občas se vrátila k oblíbenému starému, ale tohle je prostě favoritka, která si získala své trvalé místo v kosmetické taštičce coby tvářenka na každou příležitost a (téměř) ke každému líčení.

A jaká je ta vaše nej?








sobota 8. června 2013

Nubar Purple Rain Glitter

Další krasavec půjčený od Míny - děkuji! Chtěla jsem si nejdřív vyzkoušet, jak se mi bude taková tmavá barva nosit. Zjistila jsem, že zrovna tento odstín mě baví a líbí se mi, ale než jsem se rozhoupala ke koupi, i ten poslední kousek na ebay se prodal. Škoda ho! (A ne Purple Glitter není totéž co Purple Rain Glitter, kdybyste mi někdo chtěl poslat odkaz s tím, že neumím hledat na ebay.) 

Tmavě fialový základ obsahuje spoustu třpytek, které se v místnosti tváří jako růžové, ale na slunci vynikne, že jsou ve skutečnosti holografické! To dělá lak unikátním, ale smutnit pro něj nebudu, rozhodně to není nic, co by se nedalo vyrobit s pomocí krémového laku a holografického top coatu.

Moc dobře se lakoval, stačily dvě vrstvy a na fotkách ho vidíte bez nadlaku.









středa 5. června 2013

TonyMoly oční stíny - Chic Black Brown

Minule jsem tu nakousla téma asijské dekorativní kosmetiky a dnes se k němu vrátím. Další věc, kterou jsem si velmi přála vyzkoušet, je trio stínů od TonyMoly. Koupíte je na ebay za cenu kolem 12 dolarů a pokud má náš starý známý prodejce rubyruby76 v nabídce všechny odstíny, je jich celkem 13. Já jsem se ve výběru nijak neodvázala, zase jsem sáhla po neutrální klasice, kterou nosím nejčastěji.

Celou polovinu obsahu tvoří nejsvětlejší stín, bílá s kapkou champagne. Je nejméně pigmentovaný, ale pokud si dám práci s více vrstvami, vypadá pěkně a je plně krycí (to je sice spíš laková terminologie, ale snad víte co tím myslím - neprosvítají mi červené žilky, které mám na očním víčku a kvůli kterým se bez stínů necítím dobře). Používám ho do vnitřního koutku i pod obočí. Neobsahuje žádné třpytky.

V pravé dolní části je světle hnědý stín. Čekala jsem, že bude studený a on je spíš teplý. Nevadí mi to, líbí se mi a používám ho na celé víčko. Je lépe pigmentovaný než ten světlý, třpytky jako takové neobsahuje, nicméně při podrobném zkoumání na umělém světle jsou viditelné barevné pidi částečky.

Nejlépe pigmentovaný je nejtmavší stín. Je to takový chameleon - v balení se tváří jako khaki se zlatými třpytkami, na ruce je to matná černá s barevnými třpytkami a po rozblendění na oku je to šedá se třpytkami. Třpytky ke konci dne opadávají po oko, ale jsou malinké, takže to vidím pouze já při detailním zkoumání, věřím, že okolí mě jako discokouli nevnímá. 

S triem se mi moc dobře pracuje, stínování je rychlé a snadné. Výdrž bez báze jsem netestovala, s ní zvládnou klidně i 14 hodin aniž by vybledly. Barevná kombinace se mi líbí, využiji všechny tři odstíny jak zvlášť, tak společně, hodí se k sobě. Stíny jsou hodně lesklé a nejtmavší dokonce třpytivý, takže věřím, že ne pro každého by byly vhodné na den. Já jsem ale spokojená a už si vybírám další barevnou kombinaci... :-)