čtvrtek 30. května 2013

Holika Holika Jewel Light Waterproof Eyeliner - 02 Black Crystal, 06 Olive Peridot

Že asijská dekorativní kosmetika nejsou jen BB krémy už jsme si řekli. Moje posedlost touto kosmetikou nabývá gigantických rozměrů a já bych nejradši skoupila celý ebay. Po lacích na nehty jsou na druhém místě právě produkty na oči, které nakupuji nejraději. Stíny, tužky, řasenky... to je moje. Proto mojí pozornosti neunikly ani tužky na oči od značky Holika Holika. Pomalu každý měsíc můžete v mých nákupech vidět, že jsem si pořídila další odstín, a tak je konečně na čase říct si proč je asi jednoho dne budu mít všechny.

Jako první mě zaujal výběr odstínů - dříve jich bylo 12 a nedávno přibyly 4 nové, takže 16 barev už je počet, ze kterého by si měl svůj odstín vybrat každý. Tedy každý, resp. každá, která používá tužky na oči. Většina z odstínů je lesklá, některé obsahují třpytky a pro konzervativní slečny je v nabídce i matná černá a hnědá. Já vám dnes ukážu dva odstíny z těch třpytkatých. Ještě vás upozorním, nevybírejte si odstín podle oficiálních obrázků v aukci, moc neodpovídají. Ale dají se bez problémů najít swatche, třeba Stella Lee má moc hezky nafocených všech 12 původních odstínů (ale zase tam úplně neodpovídají názvy, mám na cestě tužku číslo 11, která je v aukci nazvaná Light Brown a ona ji má pod názvem Bronze, takže zas bude určitě teplá a já chtěla studenou světlou hnědou... no nic, každopádně se orientujte podle čísel, ta sedí).

Konkrétně tyto dva odstíny mám doma už několik měsíců a musím říct, že všechny moje ostatní tužky vytlačily a staly se bezkonkurenčně nejpoužívanější. A to mám i drahé tužky - Chanelku, několik MAC, slavnou UD 24/7 v asi pěti odstínech... Jsou dobré, mám je ráda, nicméně většina z nich má nějaké ALE a tyto asijské jsou ve všech ohledech dokonalé.

1. Ty odstíny! Matné tužky jsou pro mě dost nezajímavé, mám raději metalické nebo právě třpytkaté - ono je to sice jen těžko viditelné a že mám tužku se třpytkami vím jen já, ale tak líčím se hlavně pro sebe a pohled do zrcadla a mě potěší víc, když vidím mezi řasami odlesk třpytek. Dobře, zní to ujetě, ale já jsem prostě straka. Takže tu máme pěknou základní barvu a třpytky, které jsou vidět a neopadávají. Černá má třpytky různobarevné a olivová zlaté.

2. Konzistence! Tužky mají naprosto dokonalou strukturu. Jsou krásně měkké a jednolitou výraznou linku uděláte jedním tahem, ale nejsou zas moc měkké aby se vám rozpatlaly. V horku netečou a při ořezávání se vám nestane, že by vám hrot omylem odpadl. Nicméně "tuha" nebo jak to nazvat je dost široká, takže by možná někomu mohlo vadit, že velmi tenkou linku s touto tužkou neudělá.

3. Výdrž! Fenomenální, celodenní. Po zaschnutí prostě drží a drží, i když si do oka sáhnu, tužka se nerozmaže. Dole na fotkách mrkněte na test voděodolnosti.

4. Odličování! Když tvrdím, že tužky výborně drží a jsou voděodolné, čekaly byste, že se budou špatně odličovat, že? Opak je pravdou, jde to naprosto snadno jakýmkoli odličovačem a vůbec nemusí být určený na voděodolné produkty. Třeba i Lirene micelárka je odlíčí bez nejmenšího problému a ta jinak podle mě odličuje oči hodně špatně a řasenku mám s ní rozmazanou všude kolem očí.

Kdo můj styl líčení zná, tak ví, že tužky používám na linku na spodním víčku. Ne že by se mi linka udělaná stínem nelíbila, ale je s tím moc práce, a tak to dělám jen když si chci s líčením vyhrát. Na každodenní nošení do práce je pro mě tužka ideální, protože linku s ní udělám asi za 3 vteřiny. Proto mám tužek opravdu hodně, ale poté, co jsem poznala tyto, mám chuť se většiny z nich zbavit a nechat si jen nějaké unikátní odstíny. Jsou prostě nejlepší! A nejsou nijak drahé, takže vám doporučuju aspoň jeden odstín na zkoušku koupit.





Pustila jsem si na ruku proud vody a následně jsem ji otřela několika tahy sem a tam papírovým kapesníkem. Tohle je výsledek:


02 Black Crystal


06 Olive Peridot


pondělí 27. května 2013

Models Own Northern Lights

Jsem velmi ráda, že do naší malé země zavítala další doteď nedostupná značka. Nově vzniklý eshop itgirl.cz totiž nabízí produkty Models Own. Já osobně mám značku Models Own ráda, vlastním už kolem třiceti laků a některé odstíny jsou velmi krásné a unikátní, zejména Beetlejuice kolekce. Nabídku na spolupráci jsem nemohla odmítnout a potěšilo mě, že jsem v nabídce eshopu našla i lak, který jsem si plánovala koupit.

Northern Lights je z kolekce Wonderland Glitters a je to klasický glitrový lak. Podobně je na tom i kousek s názvem Southern Lights a ostatní tři jsou spíše efektové. Záklasní barva laku NL je světlá růžová, i když moc nechápu, jak je to možné, protože báze je průhledná a všechny třpytky holografické. Lak je opravdu výrazný a hodně třpytivý, bylo velmi náročné ho zachytit foťákem a prakticky nemožné dosáhnout toho, aby byly všechny nehty zaostřené. Zkoušela jsem natočit i video, ale ani na něm nevynikly různobarevné odlesky - tohle se prostě musí vidět naživo!

První vrstva mě trochu vydělila, protože lak vypadal velmi řídký, druhá ale překvapila a stačila k úplnému krytí. Pro dokonale hladký povrch stačí pouze jedna vrstva nadlaku, takže celé lakování je snadné a rychlé. Glitrové laky mi drží dobře, po třech dnech zatím nevidím žádné opotřebení.

Eshopu itgirl.cz moc fandím nejen proto, že zjednodušil dostupnost laků MO, ale také protože jejich cenová politika je pro zákazníka nastavena velmi příznivě. Laky koupíte za 160Kč, což zhruba odpovídá 5 librám, které za ně dáte v UK. Jasně, občas bývají na oficiálních stránkách různé akce, kde třeba kolekci šesti laků koupíte za cenu pěti a podobně, ale zase zaplatíte velmi drahé poštovné. Variantou je pak ještě Asos se stejnými cenami a poštovným zdarma. Věřím, že spousta z vás možnost nakoupit v ČR ocení, stále se často setkávám s tím, že se ze zahraničí objednávat bojíte. 

Eshop plánuje do budoucna rozšíření své nabídky o další prozatím nedostupné značky, takže určitě je na co se těšit. Já sama doufám, že časem přibudou i další laky Models Own, protože rozhodně potřebuji i Southern Lights :-) Děkuji eshopu itgirl.cz za zaslání laku k recenzi.








rozmazaná, ale aspoň trochu třpytivá...


pátek 24. května 2013

Bioderma deodorant

Tenhle deodorant jsem vyhrála u Monči v giveaway. Když jsem ten post hledala, nemohla jsem uvěřit tomu, že už je to rok, co ho mám doma! Protože já ho celý ten rok téměř denně používám a začínal mi připadat bezedný. Naštěstí se mi ho konečně povedlo zdolat, protože už mě pomalu přestávalo bavit používat večer co večer totéž, mám ráda změnu a chci vyzkoušet zase něco nového.

Jsem člověk s velmi citlivým nosem a zápach potu je něco, co prostě nedokážu snést u jiných lidí, natož u sebe, protože od sebe jen těžko uteču. Proto jsem se naučila ráno používat antiperspiranty a večer po sprše alespoň deodoranty - není to zrovna nejzdravější, vím, že většina lidí na noc nic nepoužívá, ale tak aspoň v tomhle případě se snažím sahat po deodorantech bez aluminia. Tento ho neobsahuje, navíc je určený pro citlivou pokožku a je vhodný i po holení. O tom bych si tedy dovolila polemizovat, po holení mě pálí asi všechno a i tenhle deo trošku pálil. Ale bylo to snesitelné a rychle to přešlo.

Kdybych si deodorant kupovala sama, rozhodně bych si nevybrala kuličkový. Nemám je ráda, protože zanechávají ulepený pocit. Tahle "kulička" navíc nabírá málo produktu, musela jsem podpaží přejet snad 20x tam i zpátky, abych vůbec něco nanesla. I při tomhle "plýtvání" mi vydržela rok, takže si moc neumím představit jak dlouho bych ji měla, kdybych jí používala menší množství.

Voní jemně, snesitelně, řekla bych že unisexově, klidně by ji mohl používat i muž. Co se účinků týče, tak těch 8 hodin spánku, kdy se člověk moc nepotí, zvládla relativně v pohodě. Pokud jsem ale někdy o víkendu byla doma a použila jsem ji ráno místo antiperspirantu, k večeru už to nebylo úplně ono a cítila jsem se a to dokonce i v zimě. Takže jsem ji ráda vyzkoušela, co slibuje, to tak na 90% plní, nicméně znova si ji rozhodně nepořídím zejména kvůli balení.

Cena se pohybuje kolem 160Kč a deodorant koupíte v lékárnách či eshopech, kde nabízí Biodermu. Variantou je pak antiperspirant, který se vyrábí v kuličce i ve spreji. 





úterý 21. května 2013

Illamasqua Caress

Pomalu v každé složce s fotkami, kterou otevřu, najdu nějaký lak Illamasqua. Ani si neuvědomuji, že laky téhle značky nosím tak často! Dnes vám tedy ukáži další z nich, miminkovoskou modrou s názvem Caress.

Pastelové laky s bílým základem se mi vždycky hůř lakují a ani tento nebyl bohužel výjimkou. Musela jsem dát tři vrstvy a stejně dělal díry (té na ukazováčku jsem si všimla až při úpravě fotek) a ani oblouček u kůžičky nemám příliš přesný. Přesto se mi moc líbí a ze srovnání, které jsem si dělala s ostatními světle modrými laky, vyšel jako vítěz.






sobota 18. května 2013

3x minirecenze: tonery a pleťové vody

V tom, co je toner a co pleťová voda jsem měla dlouho zmatek. Pak jsem vzala za svůj názor trb, že toner je něco, co má uzavřít póry před použitím krému a makeupu a pleťová voda slouží na večerní dočištění pleti. No jo, jenže co dělat s výrobkem, který má vpředu napsáno toner a zezadu pleťová voda (Nivea)? A co s dalším, který má sice jen nápis tonikum, ale zezadu výrobce píše, že se má používat pro ranní čištění i večerní dočištění pleti (Ryor)? Takže jsem nad tím mávla rukou a opět se vrátila k názoru, že je to voda jako voda a obě mi poslouží ráno i večer stejně. Možná se pletu a kdybych je uměla používat správně, viděla bych nějaký výsledek a dokázala bych napsat plnohodnotnou recenzi a ne jen větu o tom, jak to čistí a jak to voní. Nebo jsem si jen vybrala špatné zástupce, protože žádná z těchto vod neslibuje nějaké speciální účinky. Kdo ví, uvidíme časem, protože tohle zcela jistě nebude poslední článek o tonerech, poznala jsem, že jsou pro péči o pleť velmi důležité.

Ještě tak před rokem moje péče o pleť postrádala jakýkoli výrobek typu toner nebo pleťová voda. Když na to teď pomyslím, mám skoro osypky z toho, jaké jsem byla čuně! Můj večerní odličovací rituál vypadá následovně: nejdřív micelárkou důkladně odlíčím oči a jen tak hala bala setřu makeup z tváře (buď čistou stranou tamponku s micelárkou, pokud mi zbyde, případně vlhčeným ubrouskem). Pak navlhčím tvář, nanesu čisticí gel a smyju. Dřív bylo dalším krokem nanášení krému, protože mi přišlo, že gely odstraní zbytky makeupu a nečistoty dostatečně. Jako jo, většina ano, ale spíš jen z plochy tváří a čela, i při sebevětší pečlivosti se neubráním tomu, aby mi třeba v záhybu kolem nosu nebo u linie vlasů něco nezůstalo. Jenže to vidím až teď, když vodu používám, že tamponek prostě nikdy není 100% čistý. A já jsem dřív s těmi nečistotami chodila spát a ještě jsem je zaplácla krémem... brrr, a to jsem se divila, proč pořád bojuju s akné!

Ráno jsem dřív pleť nečistila vůbec. Čištění vodou 2x denně mi nedělalo vůbec dobře, pleť se mi vysušovala a zároveň v T zóně ještě víc mastila. A vody jsem nepovažovala za důležité, takže jsem na zbytky nočního krému a potu rovnou plácla krém denní a makeup... zase blééé :-( Teď už ráno čistím tonerem, stáhnu ten noční krém a zároveň mi to pleť hezky osvěží. Teď už tedy konečně přejdu ke konkrétním výrobkům, které mi v posledních měsících dělaly společnost.

Essence My Skin osvěžující toner jsem používala ráno (tedy ráno... s mým životem na 3 směny je to složitější, někdy mám "ráno" v osm večer, takže prostě před líčením). Pleť dobře zbavil mastnoty, která se mi na pleti utvořila v noci, ale nepřišlo mi, že by nějak zvlášť čistil pleť, měl vliv na póry a podobně. Velmi jemně voněl, nevysušoval ani nestahoval pleť. Píšu o něm v minulém čase, protože už jsem ho spotřebovala, zmiňovala jsem ho v bilanci za duben

Nivea Pure and Natural čisticí toner používám také před líčením. Oproti Essence mi přijde, že opravdu dokázal nejen stáhnout nečistoty, ale i vyčistit póry. Nemám tuhle rádoby přírodní řadu od Nivei moc ráda, protože je nacpaná alkoholem (je na druhém místě) a ten je z toho toneru hodně cítit. Sama bych si ho asi nevybrala, ale skončil u mě protože ho nechtěla sestra, myslela si, že si kupuje odličovač očí. Špatný tedy není, svou práci odvádí dobře, ale příště bych raději něco s menším podílem alkoholu.

Ryor pleťové tonikum pro suchou a citlivou pleť mám v koupelně a používám ho po odlíčení. Žádné pozitivní účinky na pleť mu nepřisuzuji, ale zbytky makeupu odstraní a to mi stačí. Parfemace je zvláštní, něco jako pánský deodorant - nevadí mi a zvykla jsem si na ni. Opět ráda vyzkouším spíš něco nového, ale jinak bych si ho klidně koupila znova. Už ho tam mám jen trošku, takže s největší pravděpodobností bude součástí statistiky za květen.

A co vy a pleťové vody / tonery?








středa 15. května 2013

Claire´s Chunky Purple

V poslední době fotím laky naprosto minimálně, když už mi trošku narostou nehty, vyfotím jeden a zase se mi zlámou a následující tři týdny nosím krátké se světlým lakem. Takže sahám do archivu, resp. složky, kde mám nafocené starší laky a které ještě nebyla příležitost zveřejnit. Jsem zvědavá, jestli mi ještě někdy takové nehty narostou...

Claire´s Chunky Purple patří k lakům, které jsem si myslela, že nikdy nebudu mít. Sice nemám, ale jsem ráda, že jsem měla aspoň možnost si ho vyzkoušet díky Míně. Je to vážně krasavec, takovéhle odstíny vínové mám ráda. Ač obsahuje hodně stříbrných hexagonků, nepůsobí nijak přeplácaně jako některé franken laky. Lakování bylo problematické, lak moc nekryje, takže jsem dala tři vrstvy a třyptkám se taky nedalo moc poručit, kde se mají usadit. Na odlakování jsem použila alobalovou metodu.

 






neděle 12. května 2013

NYX Love in Rio - En Fuego

V nákupech za poslední dobu jste si mohli všimnout, že jsem nakoupila několik paletek stínů od značky NYX. Mám jejich stíny ráda a konkrétně tria Love in Rio mě nadchla, protože tři odstíny nejčastěji používám a tyto mají na výběr obrovské množství barevných kombinací. Jako první jsem vyzkoušela En Fuego.

Paletka obsahuje tmavší šedostříbrnou, teplou švestkovou s minitřpytečkami a to, co jsem si myslela, že bude levandulová, je ve skutečnosti světlá studená hnědá. Oba krajní odstíny se mi líbí, odpustila bych jim i pigmentaci, která sice není úplný propadák, ale vysoká také není, chce to nanést více vrstev, aby byla barva výrazná. Problémem je prostřední barva, která mi podle mého vůbec nesluší. Není na očích příliš výrazná a dělá uplakané oči - na fotkách s líčením jsem to ještě zabila tužkou ve stejně neslušivém odstínu, snaha o sladění tentokrát způsobila opravdu nehezký výsledek.

Nejsem moc spokojená ani s konzistencí stínů, z větších paletek, které mám, jsem zvyklá na jemné, máslové a snadno se nabírající stíny. Tyto jsou hruběji namleté, vadí mi tam třpytky i to, že je musím nanášet opakovaně, než jsou na víčku dostatečně viditelné.

Balení se mi líbí, hlavně ta mašlička coby otvírání, já jsem hodně infantilní, takže na takové detaily mě výrobci vždycky dostanou (ačkoli v tomhle případě jsem si toho všimla až když jsem měla paletky doma, nebyl to jeden z motivů k nákupu, ale i tak to potěšilo). Jsem ráda, že je vršek průhledný, protože mám paletek víc, usnadňuje to výběr. Ač levný plast, otvírá se dobře, nehrozí poničení nehtů.

Paletka půjde z domu, protože mám stínů opravdu hodně, takže nemám potřebu si nechávat trio, ze kterého bych jednu barvu vůbec nepoužívala a dva odstíny snadno nahradím jinými (kdybyste ji někdo chtěl... mail je nahoře vpravo). Pevně doufám, že tohle zklamání bude jediné a ostatní paletky budou lepší.








čtvrtek 9. května 2013

China Glaze Man Hunt

Vypadá to, že mám nějaké navy období, za poslední měsíc jsem si koupila 2 laky v podobném odstínu a jeden jsem dostala (děkuji :-*). První, který jsem vyzkoušela, je tato China z podzimní kolekce pro rok 2012, která se jmenovala On Safari. Na fotkách mi vyšel trochu světlejší a zářivější než je ve skutečnosti, nicméně je moc pěkný. Je čistě krémový, hodně vodový a tak jsem dala raději tři vrstvy, abych dosáhla plného krytí. Dobře se lakoval i držel. Mezi mé top barvy se nejspíš nezařadí, ale ráda se k němu vrátím a znovu nalakuji. 







Tuhle fotku už znáte z FB, váhala jsem totiž který z těchto dvou laků nalakovat a nakonec jsem se rozhodla pro jejich kombinaci. Růžová neonka je China Glaze Escaping Reality. Docela se mi ta kombinace líbila a dobře se mi nosila, nicméně často to opakovat nebudu, 10 stejných nehtů je pro mě lepší varianta.