čtvrtek 31. ledna 2013

MAC Marquise D´

Dnešní post má jednu zásadní vadu - pokud se vám recenzovaná věc zalíbí, bohužel si ji nebudete moci koupit, protože se jedná o rtěnku z limitované kolekce Wonder Woman, která vyšla na jaře roku 2011. Já jsem si ji ale zamilovala natolik, že jí chci představit světu a kdo ví, třeba ji za pár let MAC zase do nějaké limitky dá, poprvé totiž byla na trh uvedena už v roce 2009 v kolekci Brunette, Blonde, Readhead.

Sama jsem rtěnku tak nějak přehlédla, protože celá Wonder Woman kolekce mi nebyla vůbec sympatická, nelíbily se mi divoce barevné obaly a na první pohled ani žádný z produktů. Teprve po čase, když Mína rtěnku prodávala, jsem si ji vygůglila a zalíbila se mi. Pak mi přišla a já si myslela, že obratem zase odjede k někomu jinému, protože byla lehce rozteklá a z boku opatlaná (znáte to, když je rtěnka hodně krémová, tak má tendence nedržet úplně rovně, ale opřít se o hranu obalu, který v ní pak zanechá rýhy) a to já nesnáším :-( Jenže pak jsem ji poprvé vyzkoušela a byla z toho obrovská láska a nedám ji ani za nic :-)

Odstín je popisovaný jako "sandy cream peach", což není daleko od pravdy, ale já v ní vidím taky výrazný podíl růžové, takže pro mě je to taková nude-růžovo-broskvová. Řekla bych, že mi dost sluší, nebo se v ní aspoň skvěle cítím, je to ideální barva na každodenní nošení a rozhodně je mnohem zajímavější než čistě nude odstíny.

Jak už jsem naznačila, je velmi krémová, na rtech výrazně lesklá a kvůli tomu bohužel není výdrž nijak dlouhá, ale já jí to ráda odpustím, protože se nosí příjemně, nepotřebuje mít pod sebou balzám a rty nijak nevysušuje. Parfemace je typická MACovská, nijak se od jejich ostatních rtěnek neliší.

Co na ni říkáte? Líbí se vám? Napadá vás podobný odstín?







úterý 29. ledna 2013

OPI Planks a Lot

Máte rádi Piráty z Karibiku? Mě moc neberou a ani tato OPI kolekce mě nijak neokouzlila. Proto je tento lak pouze půjčený, opět a zase od Míny, které děkuji. Mína fialovou nemá příliš v lásce a tuto prý jako jednu z mála snese, dokonce ji nazvala svou oblíbenou. Hmmm... není to špatná barva, vlastně je mezi záplavou krémových fialových laků docela unikátní - chvíli mi připadá tlumený, jako by v něm byla kapka šedé, ale z jiného úhlu se zase rozzáří a přijde mi až téměř svítivý. Takže ano, je pěkný, ale nepotřebuji ho. Lakoval se moc dobře a stačily 2 vrstvy.







neděle 27. ledna 2013

Tony Moly Baby Doll BB Powder

BB krémy už většina z nás zná, ale co takový BB pudr? Já jsem se rozhodla jeden takový vyzkoušet. Vybrala jsem si značku Tony Moly, protože je mi sympatická a už jsem od ní pár věcí měla a byla jsem vždy  spokojená.

Pudr je dostupný ve dvou odstínech, číslo 1, které mám já, se jmenuje Light Beige, 2 je Natural Beige. Jednička je velmi světlá a na pleti se chová spíš jako pudr transparentní, dvojka by měla být o něco tmavší, ale co jsem tak koukala na swatche, velký rozdíl mezi odstíny není, přece jen cílová skupina této kosmetiky jsou světlé Asijatky.  

Pudr je sypký a je v klasické kulaté plastové krabičce se sítkem, podobně třeba jako velmi oblíbený pudr od Dermacolu. Já preferuji spíše pudry kompaktní, mnohem lépe se mi s nimi pracuje - sypké pudry totiž práší a špatně se kontroluje množství nabírané na štětec. A v neposlední řadě se do toho štětce musí zapracovat, jinak opět práší. Prostě otrava a tenhle pudr není žádnou výjimkou, ale stejně si nedám říct a občas sypký pudr koupím.

Pudr je opravdu velmi jemný, porovnávala jsem ho s výše zmíněným Dermacolem a legendárním T. LeClerc pudrem a nevidím v nich rozdíl, všechny jsou jemňoučce namleté a na pleti vytvářejí sametový efekt. Tyto velmi jemné částečky mají jedno negativum - mají tendenci ulpívat na chloupcích a zvýrazňovat je, takže pokud vás trápí nadměrné ochlupení v obličeji, pozor na to.

Obvykle tento pudr nanáším větším zploštělým štětcem, jako například E.l.f. Powder Brush. Pudr do pleti spíš vtlačuji než abych štětcem šmrdlala ze strany na stranu. Vyhovuje mi to tak zejména protože takto dosáhnu většího zmatnění, které také delší dobu vydrží. Na tvářích bez problému celý den, T zónu je nutné po zhruba 5 - 6ti hodinách přepudrovat. Snese se jak s BB krémy, tak s makeupy, nezaznamenala jsem v tomto ohledu absolutně žádný problém. 

Víte co na něm miluji nejvíc? Jeho vůni! To je něco tak krásného... Je (překvapivě) pudrová, čistá, ale zároveň je v ní "něco" co ji dělá neobyčejnou. A vydrží, líčím se obvykle tak hodinu před odchodem do práce a ještě v autobuse ji cítím. Což by samozřejmě mohlo být pro někoho jako velké negativum, nicméně já si to užívám :-)

Podle mého názoru je to skvělý pudr, i přes nepříliš pohodlné nanášení jsem si ho oblíbila a používám ho často a ráda. Nemám co dalšího bych mu vytkla, na druhou stranu musím uznat, že BB v názvu ho nijak speciální nečiní a pudr od Dermacolu udělá stejnou službu. Já jsem si ale asijskou kosmetiku velmi oblíbila a stále více ji upřednostňuji, takže dokud se té vůně nepřesytím, budu kupovat tento pudr.

Ještě doplním, že krabička obsahuje 15g pudru a koupíte ho za cenu kolem deseti dolarů na ebay.







pátek 25. ledna 2013

Rimmel Coral Romance

Co si tak všímám, tak laky Rimmel jsou mezi českými blogerkami dost oblíbené. Věříte tomu, že taková laková maniačka jako já, skoro žádné nemá? V minulosti jsem sice vyzkoušela odstíny Hot Gossip a Black Cherries, ale obou jsem se zbavila. Takže jsem dlouhou dobu byla úplně bez laků Rimmel, až v prosinci jsem dva koupila. 

První z nich je z DMka, když už mi přišel ten slevový kuponek a lak tak vyšel na pajdu, řekla jsem si, že bych mohla jednomu odstínu dát zase šanci. A zaujal mě Coral Romance - korálový není, ani nejde dooranžova jako na mých fotkách, popsala bych ho jako hodně zářivou světlou červenou. Na to, že nejsem fanda červené se mi hodně líbil, takže první bod pro Rimmel, tenhle krasavec u mě zůstane :-) Lakoval se docela dobře, má takový ten typický hodně široký a dokulata zastřižený štěteček. Já mám raději tenčí, ale i tak jsem to s ním zvládla bez problémů. Navíc hodně dobře drží, nosila jsem ho celý týden a na jeho konci jsem měla jen sotva viditelně ošoupané konečky.






středa 23. ledna 2013

Revlon Just Bitten Kissable Balm Stain - Charm

Dnes nějak vůbec nevím odkud mám začít... Koupila jsem si tuhle tužku jako že o něco levnější Chubby Stick od Clinique, který jsem si chtěla koupit teprve poté, ale zatím na to nedošlo a nevím, zda někdy dojde. Takže je nemůžu srovnávat, ačkoli si myslím, že budou dost odlišné, ale to si myslet můžu, že...

Hlavní rozdíl vidím v tom, že Chubby Stick má být barevný balzám na rty - někdo ho chválí, jiní zase pomlouvají, že vůbec rty nehydratuje a naopak je vysušuje - to je ale momentálně nepodstatné, tak jako tak je to prostě balzám, který rty jemně natónuje a spolu s ním se vytrácí i barva. Což ale není případ Revlonu, kde je důležité slovo "stain". Když využiji doslovného překladu, tak rty opravdu poskvrní - v době kdy už cítím, že vrstvu balzámu odnesl čas / jídlo, tak barva na rtech stále zůstává. A co je horší, zůstává značně nerovnoměrná, ve středu úst je jen slabý nádech, zatímco kontury rtů jsou orámované velmi výrazně. A úplně nejhorší je, že barva oxiduje! Moje nenápadná tělovooranžová se stane růžovou a to poměrně dost výraznou, že ji ani další čerstvě nanesená vrstva nepřekryje. Činí to bohužel tento produkt velmi nepraktickým...

Dalším negativem je to, že mi rty dost vysušuje, takže nosit ho 2 a více dní po sobě není příliš dobrý nápad. Voní velmi jemně po mentolu, který normálně nemám v produktech na rty ráda, tady mi ale naštěstí nevadí, protože je parfemace velmi slabá a cítím ji pouze při nanášení, pak už ne.

Líbí se mi jeho odstín (tedy ten původní), ačkoli jsem měla nejdřív vybraný jiný, ale než jsem se rozhoupala k nákupu, byl vyprodaný, a tak jsem vybrala jako náhradníka právě Charm. Bála jsem se, že na mě bude moc světlý, ale naštěstí vynikne i na takové bleduli, jako jsem já.

Balení je také fajn, nic proti tlusté tužce nemám, když se nemusí ořezávat. I přesto jsem z tohoto produktu spíš zklamaná, další si rozhodně nekoupím, protože za cenu kolem 200Kč opravdu nestojí.







pondělí 21. ledna 2013

Essence Life Is a Freeride

Ve čtvrtek jsem si koupila tento lak z limitované kolekce Essence Snow Jam a včera jsem ho nalakovala, tak ho sem rovnou dávám, ať jsem aspoň jednou za čas trošku aktuální. Zaujal mě svou barvou, já mám modré laky ráda a tyrkysové ještě radši a žádnou podobnou se shimmerem nemám. Trochu jsem se bála lakování, protože s těmito novými lahvičkami nemám zatím moc dobré zkušenosti, ale byla jsem mile překvapená - lak se vcelku dobře nanášel, pouze na prsteníčku jsem měla problém s tím, že se mi rozlil až na kůžičku - snažila jsem se to začistit acetonem, ale bohužel se mi to moc nepodařilo, lak mi kůžičku obarvil namodro a zaboha to nešlo sundat... Takže na odlakování se vůbec netěším, ale lakoval se vážně fajn, rovnoměrně se rozprostíral po nehtu a už v jedné vrstvě téměř dokonale kryl, takže 2 bohatě stačily pro intenzivní barvu. Stejně jako spousta levných laků trochu protestoval proti rychlosti mého lakování a snažil se o bublinky, ale naštěstí se mi to povedlo téměř dokonale zamaskovat nadlakem. Ve skutečnosti je barva hezčí než na fotkách, víc dozelena. Já jsem s ním spokojená a určitě ho všem odvážným slečnám doporučuji :-)







sobota 19. ledna 2013

Balea Oil Repair šampon a kondicionér

Po prvních pozitivních recenzích na tuto novou řadu vlasové péče Balea jsem utíkala do DM, protože jsem ji chtěla také zkusit. Ulovila jsem pouze šampon, kondicionér byl vyprodaný. Druhý pokus byl úspěšnější, koupila jsem balzám a rovnou ještě jedno duo do zásoby. Do trojice k nim patří ještě olej, který mě sice také láká, ale nakonec jsem si ho nekoupila, protože zaprvé mám doma olejů momentálně víc, než stíhám spotřebovat a zadruhé moc nevěřím tomu, že někdy objevím něco lepšího než Biosilk.

Zpočátku jsem byla i k těmto dvěma výrobkům nedůvěřivá, protože jejich předností má být absence silikonů. Jenže já se silikony kamarádím, nevadí mi a zatím mi vyhovovalo jen málo věci na vlasy, kde chyběly. První byla vlasová kúra od Alverde a druhou je tato řada od Balea (odmítám to slovo v písemné podobě skloňovat). 

Tato řada je určena na suché a extrémně poškozené vlasy. Obsahuje arganový olej a hydratační komplex s pšeničnými proteiny, panthenol a glycerin, které mají stimulovat vlasové kořínky a posilovat vlasová vlákna. Zda se vlasy takto celkově zlepšily se těžko hodnotí po pár týdnech používání, nicméně ty moje tuto řadu milují! Vypadají mnohem zdravěji, jsou krásně lesklé a hebké na dotek. Jsou ještě hezčí než po použití mého oblíbeného L´oreálu Elséve, což může být způsobeno tím, že toto je něco nového, zatímco Elséve používám s přestávkami už roky. Oba výrobky slibují také působení proti vypadávání vlasů - to si netroufám hodnotit, protože nemám pocit, že by mi vlasy nadměrně padaly.

Balení asi není třeba hodnotit, jednoduchá tuba, jak je u Balea zvykem - já bych ocenila, kdyby byla průhledná, mám totiž dost špatný odhad i když zbývající obsah vidím, natož když ho musím tipovat jen podle váhy, takže mě mnohdy překvapí, že už mi výrobek došel. Nebo si naopak řeknu, že už je tam toho tak na jedno použití a na ruku pak vymáčknu množství, které by stačilo na třikrát. To jsem prostě celá já. Vůně je moc příjemná, asi je to divné, ale cítím z něj vanilku, ač ji neobsahuje. Ve vlasech se neudrží nijak dlouho, pokud si vlasy umyji večer, ráno už ji necítím. 

Ačkoli je šampon určen na suché vlasy, mohl by vyhovovat i těm z vás, které máte sklon k mastnějším kořínkům a suchým pouze konečkům - takové vlasy mám totiž já. Nijak mi vlasy nemastí, naopak s touto řadou získávám den bez mytí navíc, takže v mém případě je to momentálně každý třetí den.

Nejsem zrovna fanynka vlasové péče Balea, ale po dlouhé době jsem zase vyzkoušela něco, co mi  100% vyhovuje a nebojím se to doporučit ani vám.






čtvrtek 17. ledna 2013

Illamasqua Ruthless

Další lak ze slev Illamasqua je klasický červený. Několikrát jsem četla, že tato barva má být "sexy" - tak to pardon, ale na mě tak nepůsobí ani trošku. Ba naopak, přesně takhle podle mě vypadá vulgární červená. Nemám k téhle barvě zrovna kladný vztah, ale už mi prošlo rukama pár odstínů, které si mě získaly, jenže  tento mezi ně nepatří. Na moje pomluvy moc nedejte, protože je to fajnový a bezproblémový lak a třeba Dajánka ho má velmi oblíbený! A já jí děkuji za půjčení.







úterý 15. ledna 2013

Illamasqua Rich Foundation 135

Psala jsem, že vám dám tip na to, čemu se u Illamasqua vyhnout... Tak tady to je, seznamte se s nejhorším makeupem jaký jsem kdy vyzkoušela!

První obrovský průšvih je odstín a i když bychom to mohli šmahem uzavřít s tím, že je to prostě moje chyba a špatný výběr, ráda bych se u toho chvilku zdržela. Připomeňme si, že mám pleť velmi světlou s růžovým podtónem, který na sobě nemám ráda, a tak ho maskuji makeupy se žlutým podtónem. Takže jsem zvolila odstín číslo 135, který jsem odtipla jako pro mě nejvhodnější. Jenže se obávám, že Illamasqua nemá tušení, co je to podtón! Tenhle makeup totiž nemá žlutý podtón, on je prostě ŽLUTÝ! Ta barva je šílená, děsivá a nepřirozená, absolutně si neumím představit člověka s takovým odstínem kůže. 

Slovo "rich" jeho konzistenci poměrně vystihuje, je opravdu hutný až pastózní, což velmi znesnadňuje aplikaci, je téměř nemožné nanést ho v tenké vrstvě, i když se hodně snažím o rozmazání, prostě to nejde. Makeup sedí na obličeji a já ho prsty poháním sem a tam, ale do pleti se zapracovat nedá  a vytváří tak dokonalý efekt masky. A co je nejhorší, při pokusech o rozetření makeup oxiduje, tmavne a oranžoví a odstín se tak stává ještě absurdnější. Navzdory tomu jak je hutný nedokáže zakrýt nedokonalosti, naopak je spíše zvýrazňuje - na suchá místa je vyloženě expert. 

Stačí vám to? Já myslím, že víc už ani vědět nepotřebujete. Předpokládám, že až se objeví v mém plánovaném blogsale, tak se o něj poperete! :-))