čtvrtek 29. listopadu 2012

Výhercem giveaway se stává...

... jedna z 66 zúčastněných. Tým viennettka, Dejnička a Merlin by vám chtěl v první řadě poděkovat za velký zájem, všichni jsme moc rádi, že jsme sadě na modeláž nehtů našly novou majitelku, která ji využije. A Merlin moc všem děkuje za krásná slova a lichotky, velmi ho těší, že se vám líbí, ale vůbec nezpychl ;-)

Zvířátka jsou velmi nevyzpytatelná, takže se Dejničce bohužel nepodařilo vyfotit přesně ten okamžik, kdy si Merlin vybral jeden z lístečků se jménem, ale zato se ho pak nechtěl vzdát a pokoušel se ho posvačit, tak snad bude stačit aspoň fotka z boje o něj :-) Šťastnou výherkyní je tedy Evelins, moc gratulujeme a doufáme, že nám někdy ukáže, jaké nehty si s pomocí vyhrané sady vytvořila :-)

Příští týden zveřejním druhou slíbenou giveaway a už teď vám prozradím, že budeme hrát o několik výrobků MUA (jakou paletku jsem vám asi vybrala, hmmm? :-)).



pondělí 26. listopadu 2012

MUA Glamour Days

Velmi ráda podléhám různým kosmetickým mániím, ale doufala jsem, že už jsem dospěla a skupování velkého množství levné kosmetiky mám za sebou. Proto se mi docela dlouho dařilo MUA ignorovat, věděla jsem jen, že existuje. Jenže pak se posty s touhle kosmetikou začaly objevovat na českých blozích, recenze byly vesměs pochvalné a ve mně začala hlodat myšlenka, že bych to mohla také vyzkoušet. Pak přišly Kristýnka s Pavlou a společná objednávka byla otázkou několika dní. Svého předsevzetí "vyzkouším od všeho jeden kus" jsem se brzy vzdala, protože ty odstíny vypadaly tak lákavě a je to přece levné... Celý můj nákup jste mohli vidět na fotce na FB a dnes přináším první recenzi na jednu z paletek.

 Balení je naprosto obyčejné, levně vypadající, nic co bych nečekala nebo by mi nějakým způsobem vadilo. Co mě ale štve poměrně dost je skutečnost, že se paletka strašně špatně otvírá. Vůbec to nejde a každé její otevření vyžaduje vynaložení značné síly a poškození buď laku nebo rovnou celého nehtu. 

Stínů je v paletce 12, z toho 3 jsou matné a ostatní metalické, některé obsahují třpytky a ty mají bohužel tendenci padat pod oči, takže je rozhodně lepší líčit nejdříve oči a teprve poté zbytek obličeje. Všechny odstíny jsou dobře pigmentované, jemné a snadno se nabírají na štětec. Se stínováním je nutné si trošku pohrát, zapracování jednotlivých barev do sebe ještě jde, ale rozmazání doztracena mi u některých odstínů dělalo problémy.

Složení barev obecně se mi líbí, je hodně pestré, takže nabízí spoustu možných kombinací. Z jednotlivých barev už tak nadšená nejsem, hned tři odstíny bych s radostí vyměnila za jiné - matnou velbloudí, modrou a růžovou. Naopak nadšená jsem ze světlounké zlaté v levém horním rohu, to je můj absolutní favorit. Pěkná je také tmavá hnědá - coby jedinou tmavou barvu ji často používám do vnějšího koutku. Pro účely recenze jsem nafotila několik líčení, kde jsem používala pouze stíny z této paletky, s ničím dalším jsem je nekombinovala, tak se můžete podívat, jaké varianty jsem vyzkoušela.

Pro mě je tahle paletka typickým představitelem kategorie "nenadchne ani neurazí". Pár věcí jsem jí sice vytkla, na druhou stranu za tu cenu jsou to fajn stíny na rychlé líčení do práce a docela se těším, až vyzkouším těch dalších pět ;-)

Paletku koupíte zde, cena je 4 libry, poštovné do ČR 5 liber - pokud nákup nehoří, vyplatí se počkat na nějakou akci, mnohé bývají velmi výhodné, viz. nedávno ukončená sleva 35% na vše plus poštovné zdarma.
















sobota 17. listopadu 2012

Giveaway - balíček na modeláž nehtů - UKONČENO

V předvánočním čase se to na blozích jen hemží giveaways a ani já nebudu výjimka, dáme si rovnou dvě rozdávačky po sobě :-) První z nich má výhru poměrně netypickou, pro můj blog - nikdy jsem o gelových nehtech nepsala, nemám je ráda a přesto můžete vyhrát balíček na jejich modeláž. Jak se to stalo? Tuto giveaway totiž sponzoruje má skvělá kamarádka Dejnička, která tyto výrobky dostala a protože pro ně nemá využití ani ona ani já, dohodly jsme se, že je mým prostřednictvím věnuje někomu, kdo je upotřebí :-)

Dejnička věnovala výhru, a tak jí dám také možnost vybrat výherkyni. Respektive jejímu kocourkovi Merlinovi, který ji vylosuje. Viděly jste kouzelný post, jak losovala Verunčina Černá? U ní jsme se inspirovaly, protože zvířátka nám přijdou spravedlivější než random. Co tedy musíte pro získání ceny udělat? Projevit zájem v komentářích a napsat svůj email. Toť vše :-) Soutěž končí 24.11. ve 20:00.

A co můžete vyhrát?
Univerzální základ, Cleanser, pilník, bílý a průhledný gel od značky enii-nails a k tomu ozdoby a třpytky.


Merlin :-*
                                            

pondělí 12. listopadu 2012

MAC stíny A Natural Flirt, Round Midnight (Glamour Daze)

Měl to být sice dárek k Vánocům, ale nevydržela jsem to a musela jsem stíny hned vyzkoušet. Navíc někdy v lednu by byla recenze úplně k ničemu, ačkoli ani teď už nemůžu zaručit, že seženete všechny produkty z této kolekce, já jsem chtěla ještě jeden stín, ale ten už byl bohužel vyprodaný ve všech třech prodejnách a to mi je Mína (děkuji :-*) byla koupit snad jen 2 dny po uvedení kolekce na český trh.

Očividně nejsem jediná blogerka, kterou tahle kolekce zaujala, viděla jsem už několik příspěvků, kde vedou zejména rozjasňovače, které mě nechaly naprosto chladnou, mám Skinfinishů od MACu několik a stejně používám pouze jediný (Refined). Čeho ale nebudu mít nikdy dost a co je má druhá obsese hned po lacích jsou stíny, a tak jsem si pořídila další dva kousky do sbírky.

Světlejší A Natural Flirt byl mojí úplně nejvíc must have věcí z celé kolekce a proto jsem nesmírně šťastná, že ho mám. Radost je o to větší, že naprosto splnil má očekávání a je přesně takový, jaký jsem chtěla, aby byl. Miluji totiž odstín Your Ladyship od MAC, kdo nezná, je to pigment krémové barvy s růžovými odlesky a bohužel také malými zlatými třpytkami, které jsou velmi otravné, protože opadávají pod oko. Proto jsem několik měsíců pátrala po variantě, tedy stejná základová barva, ale bez třpytek a mono stín. Vyfotila jsem i srovnání, ale vzhledem k tomu, že mi u YL nešly zachytit odlesky, vypadá jako mdlá béžová, ve skutečnosti jsou si ale dost podobné a na oku je pak shoda tak na 98%, takže nemůžu být spokojenější.

Round Midnight mi podle prvních swatchů přišel jako hodně zajímavá hnědofialová a netvrdím, že jí není, nicméně nepřijde mi zase tak unikátní jak jsem čekala, dokonce bych řekla, že podobný odstín mám, ale z hlavy jsem nepřišla na to, který odstín se mu podobá a prohrabat všechny stíny se mi nechtělo :-) I tak se mi ale líbí a rozhodně nelituji, že ho mám. Získala jsem s těmito stíny další 2 odstíny pro moje oblíbené líčení, protože stejně tak často jako tmavé oči nosím světlý stín přes celé víčko a tmavší jen do vnějšího koutku a crease, viz foto. A linku k tomu, ale udělala jsem si ji až po focení, protože co kdyby se mi náhodou zrovna nepovedla a zkazila mi celé líčení (a taky že se mi nepovedla!).

Nepotěším ty z vás, které přepočítávají gramy na cenu, tyto stíny mají jen 1,3g (většinou má tato standardní velikost u MACu 1,5g, ale už mám i odstíny, které mají pouze 1,3g). Mě to netrápí, i když vím, že A Natural Flirt budu používat hodně často, protože jsou oba velmi dobře pigmentované a stačí jich trošička. Dobře se s nimi pracuje, vystínovat je je hračka. Já jsem prostě velký fanda MAC a obzvlášť limitek, nelituji investovaných peněz, ačkoli koupit si více než jednu věc se rovná téměř astronomické částce... Takže kritiku ode mě nečekejte, já jsem s nákupem moc spokojená.






A Natural Flirt


Round Midnight



MAC Your Ladyship pigment, MAC A Natural Flirt



sice rozmazané, ale aspoň jsou trošku vidět odlesky


pátek 9. listopadu 2012

SpaRitual - Health, Wealth & Happiness

Duochromy, pro ty já mám slabost! Tento lak má základovou barvu tmavou fialovou a odlesky jsou modré - pro mě dokonalá kombinace! Ačkoli je to opravdový krasavec, není můj (díky za půjčení, Day) a nebudu si ho kupovat, protože mám jeho dupe v podobě Orly Royal Velvet. Myslím, že jsem dělala i srovnání, takže pokud ty fotky najdu, dám ho sem, abyste viděli, že nelžu, opravdu od sebe nejdou rozeznat. Je trochu řidší, mám tři vrstvy, ale lakuje se skvěle.








neděle 4. listopadu 2012

Gabriella Salvete Matte Foundation

Nedávno uvedla značka Gabriella Salvete do prodeje několik novinek a jednou z nich byl i matující makeup. Ačkoli jsem úplně propadla BB krémům a makeupy šly poněkud stranou, neodolala jsem a koupila si ho. Moje posedlost matnou pletí sice už není tak silná jako dřív, zvládám některé části obličeje nepudrovat a používám i rozjasňovač, na dokonale matné T zóně ale trvám za každých okolností. Jenomže nechci používat kila pudru, protože ten je pak na pleti hodně vidět, jako mnohem lepší řešení se mi jeví matující krém a makeup jen jemně zafixovaný troškou pudru. A protože jsem letos nesehnala dobře matující krém jako základ, zkouším zda by to mohlo jít i bez něj. Jak tedy v matování obstál právě tento makeup?

Je dostupný ve čtyřech odstínech, já jsem si samozřejmě bez váhání vybrala ten nejsvětlejší - 01 sandy. Byla jsem velmi mile překvapená tím, jak si rozumí s mou bledou pletí. Většinou jsou pro mě i nejsvětlejší drogerkové odstíny aspoň o trošku tmavší, tento mi ale sedí velmi dobře. Spousta levných makeupů má kromě přílišné tmavosti problém s podtónem, často jsou dooranžova, což nevypadá zrovna přirozeně. Tento makeup má žlutý podtón, což mi naprosto vyhovuje.

Balení je naprostá klasika, skleněná lahvička o objemu 30ml, plastové víčko. Z čeho nejsem příliš nadšená, je pumpička. Zaprvé má podivný tvar, který je velmi náchylný k ušpinění a zadruhé i když se snažím vymáčknout jen maličko, dávkuje mi tolik makeupu, kolik uzná za vhodné ona. 

Makeup samotný je o dost méně krycí, než jsem předpokládala. Vlastně je krycí velmi málo, pleť sjednotí, ale výraznější zarudnutí nebo jiné nedokonalosti rozhodně nezakryje. Na obličeji je velmi příjemný, je potřeba ho důkladně zapracovat do pleti, ale jde to dobře a výsledkem je polomatná a přirozeně vypadající pleť. Předpokládám, že pro spoustu žen by byl tento finish dokonalý - žádné lesknoucí se čelo házející prasátka ani dokonale matná maska, jen velmi jemně upravená přirozenost. Výdrž je velmi dobrá, i po celém dni mám stále dost co odličovat. Nezalézá mi do pórů ani vrásek, ale poněkud zdůrazňuje suchá místa. Zatím se mi to děje pouze v okolí koutků úst, ale zima se blíží a bude hůř, takže předpokládám, že budu muset tento kousek odložit a shledáme se zase až na jaře.

Parfemace je... podle výrobce nijaká. Když se hodně soustředím, cítím jemný závan něčeho chemického, ale je to tak slabé, že to nikoho nemůže obtěžovat, takže ano, dá se souhlasit s tím, že je bez parfemace. A taky bez parabenů a olejů.

Musím říct, že mě tento makeup velmi mile překvapil. Je lehoučký, což je oproti BB krémům příjemná změna a pokud si zlehka přepudruju noc a čelo, mám pleť přesně dle svých představ. S ne příliš spolupracující pumpičkou se dokáži smířit, když z ní vychází produkt, který mi vyhovuje konzistencí i odstínem. Doporučila bych ho omrknout slečnám s mastnější, avšak bezproblémovou pletí a také všem, které mají hluboko do kapsy - v akci se dá koupit za 150Kč, což je myslím velmi férová cena.




01 sandy


lehce rozetřený


úplně rozetřený