pátek 30. září 2011

MAC tvářenka Improvise

Improvise je moje nejoblíbenější tvářenka ze všech, proto si zde na blogu zaslouží mít svůj vlastní příspěvek. Je to minerální tvářenka a je z limitované edice - byla například v kolekci Colour Craft, ale podle mě už musela být v nějaké dřívější limitce, protože jsem si ji koupila ještě před tím, že se CC začala prodávat.
Je měkká a velmi dobře pigmentovaná, ale protože je velmi světlá, není nutné se bát, že to s ní přeženu. Většinou na ni používám tvářenkový štětec od Elfu. Právě tím, jak je světlá, mi vůbec nešla zachytit rozetřená na ruce ani na obličeji, tak se budete muset spokojit s prstem :-) Barvu vidíte na fotkách, odpovídá realitě, je to tedy světlá oranžová se stříbrným leskem. Vydrží mi na obličeji bez problémů celý den. Pro mě je po všech stránkách dokonalá a jsem ráda, že i když ji používám často, není to na ní příliš znát, tak snad mi vydrží do té doby, než ji MAC dá do další limitky :-)




středa 28. září 2011

Essence You're My Dragonfly, Sugar!

Dle mého názoru nejhezčí lak z aktuální kolekce Essence NATventURista. Je světle meruňkový se stříbrným shimmerem. Lakoval se moc dobře, i když to možná tak nevypadá, protože mám bohužel trošku tendenci lakování světlých laků flákat. Mám 3 vrstvy a ani v těch nekryje na 100%, ale nevadí mi to. Moc se mi líbí, úplně mi sednul do nálady. Asi je to dané tím, že předtím jsem měla 3x po sobě dost tmavý lak, takže jsem už změnu opravdu potřebovala. Někde jsem četla, že výdrž laků z téhle kolekce je špatná - absolutně nesouhlasím, dle mého názoru je výdrž fenomenální. Po dvou dnech v práci mám obvykle lak v hrozném stavu - konečky odřené, lak bez lesku a plný škrábanců, občas i kousek odloupnutý. Tento lak ale vypadá pořád téměř jako čerstvě nalakovaný, konečky mám ošoupané naprosto minimálně, vidím to jen já sama pokud se na nehty podívám tak z deseti centimetrů, dál už ne. Samozřejmě musím brát v potaz i to, že na tmavých lacích je všechno víc vidět, i přesto je ale rozdíl velký. Omlouvám se za škrábance a vysušené okolí nehtů, zase jsem trochu zanedbala péči a šrámy jsou bohužel na denním pořádku, ještě se mi jeden nezahojí a už mám další a když budu pořád čekat až budu mít ruce ok, nevyfotím nikdy nic.





úterý 27. září 2011

Někdo zneužívá můj nick!!!

Už pár dní mi chodí podivné maily, týkající se nohou. Jestli budu fotit taky nehty na nohou, zda napíšu článek jak o nohy pečovat, dokonce žádosti o poslání fotek mých nohou na mail a nabídky na líbání či lízání nohou (doplněno dotazy odkud jsem, kolik mi je, kde se můžeme sejít a podobně). Upřímně mě to dost děsilo, protože to nebyl jediný mail, ale bylo jich několik na stejné téma a já jsem nechápala odkud se to bere.
Včera mi přišel další, výjimečně to nebyl anonym, ale Jirka mi napsal, že se dočetl, že uvažuju o focení svých nohou na doktorce.cz. Na těch stránkách jsem až do včerejška nikdy nebyla. Ihned po přečtení mailu jsem si je ale otevřela, do vyhledavače zadala viennettka a nestačila jsem zírat. Vyskočilo na mě 14 odkazů na různé diskuze ohledně nohou, mimo jiné i třeba "líbání chodidel" nebo "footfetish". Ostatně můžete se podívat zde. Po rozkliknutí se objeví všude stejný příspěvek, autorka je podepsaná jako Viennettka a zní takto:
"Ahoj, já si hrozně ráda lakuji nehty, mám o tom i blog. Obvykle fotím laky na nehty na rukou, ale uvažuji, že bych začala fotit i na nohou. Nevím však, zda by to někoho zajímalo. Pokud ano, napište mi prosím komentář na blog do komentářů článků. Adresa je: http://www.viennettka.blogspot.com/ Díky a ahoj.
V."
Tohle jsem ale nepsala já. Svůj nick nikdy nepoužívám s velkým počátečním písmenem a už vůbec se nepodepisuju iniciálou "V." (pokud ano, tak ale zkratkou svého pravého jména). A hlavně jsem dospělá, svéprávná a pokud se chci zeptat na názor na cokoli svých čtenářů, udělám to prostřednictvím ankety přímo tady na blogu a nemám zapotřebí se cpát na cizí stránky a někomu svůj blog vnucovat. Netuším kdo to napsal ani co tím sleduje, protože já si nohy nikdy fotit nebudu i kdyby mi takové prosby psalo tisíc lidí (jak se mi prsty na nohou nelíbí jsem ostatně nedávno psala v 7 makeup faktech o mně). Takže jsem vás chtěla jen informovat o tom, že kdybyste na něco takového narazily ať už na doktorce nebo jinde, nespojujte to prosím se mnou. A schválně zkuste zapátrat, jestli i vy někde nepíšete uhozené příspěvky, aniž byste o tom věděly... A v neposlední řadě bych tímto chtěla požádat všechny, kdo mi psali nějaké maily, ať toho nechají, nebudu na ně reagovat.
A ještě jednou děkuji Jirkovi, díky kterému jsem přišla této záhadě na kloub.

pondělí 26. září 2011

Essence NATvenTURista stín 03 Chirp, Chirp!, stín 01 Barefoot Through the Moss, gelové linky 02 Mother Earth Is Watching You

Ano, já vím, že jste o téhle kolekci četly celý minulý týden, ale ani já si neodpustím přispět se svou troškou do mlýna. V rychlosti vám představím stíny a gelové (= krémové) linky.
Ač se to možná z fotky na ruce nezdá, oboje stíny jsou dost dobře pigmentované. V obchodě se mi zdály docela dost třpytivé, ale ve skutečnosti pak tolik nejsou a jsou vhodné na běžné denní líčení. Vzhledem k jejich mramorování bych čekala trošku větší kouzlo s barvou - ta nakonec sice příliš nepřekvapí, ale alespoň s tou stříbrnou se dá pohrát a nabírat pouze světlou část, nebo víc té dozelena a dá se tak s jediným odstínem vyhrát a vykouzlit dojem, že to jsou barvy minimálně dvě (o to jsem se také pokoušela). Druhá je žlutozlatá, na fotce v kombinaci s hnědou (The Balm Just This Once Jamie). Abych to urychlila, k oběma stínům jsem použila i linku, i když se dle mého názoru ani k jednomu barevně nehodí, budu muset vymyslet nějaké jiné kombinace (nějaké rady či nápady, když teplé barvy na očích téměř nenosím a tak nevím s čím takovou bronzovou kombinovat?). Barevně samy o sobě se mi ale líbí, na léto by se mi líbily jen samotné, tak snad mi do toho příštího nevyschnou. Jak už jsem zmínila, název gelové linky není úplně pravdivý, linky jsou naprosto stejně krémové jako ty 4 odstíny ze stálé nabídky. Na druhou stranu se po zaschnutí ani nehnou i když jsem si na oko několikrát sáhla, takže minimálně tu výdrž jako gelovky mají. Nákup všech tří věcí s klidným svědomím doporučuju, i když stíny nejsou nic extra originálního, linky určitě stojí za to si pořídit, za pár korun získáte netradiční odstín.



03 Chirp, Chirp!

01 Barefoot Through the Moss

02 Mother Earth Is Watching You





sobota 24. září 2011

Chanel Cosmic Violine

Strašně se mi nechce to napsat… protože je to půjčený lak. A protože je to Chanel. Ale musím, nejde to jinak… Tenhle lak je prostě… hnusnej. Uffff. Kdyby mi někdo ukázal jen tu lahvičku, tak zajásám a řeknu, že je úžasný. Protože tam ta základní barva není zas až tak vidět, jsou tam jen ty růžovozlatý blejskátka. Jenže klasika – těch je na nehtu jen velmi malé množství. Zato barvy je tam dost. A ta je… hnědá. Ale ne žádná pěkná hnědá typu OPI Espresso Your Style, ale ošklivá hovínková hnědá jdoucí lehce do červena. Jako umím si představit, že ten lak může někomu slušet, ostatně ani na mně nevypadal nijak zle, ale neumím si představit, CO se na něm může jeho majitelkám líbit. Ty třpytky to prostě nezachrání… Ani název. Ani značka. Cena tomu taky rozhodně nepomáhá. Najde se někdo, komu se líbí a vysvětlí mi to??





čtvrtek 22. září 2011

Essence stíny Go Glam a Irresistible

A zase jeden návrat k výprodejovým úlovkům Essence (ještě jich pár bude). Aby to bylo rychlejší, nakombinovala jsem dva odstíny. Go Glam je hodně světlounká fialka, která má dost problémy s pigmentací, takže nadšená z ní moc nejsem. Ale prý bych ji mohla zkusit jako tvářenku. Zatím jsem to neudělala, ale za pokus nic nedám, takže na to určitě časem dojde. Irresistible je studená šedá, je dobře pigmentovaná - možná díky tomu metalickému efektu? Protože všechny metalické odstíny, které mám, jsou pigmentované dostatečně. Takže s tou jsem spokojená moc a určitě ji v budoucnu využiju.





středa 21. září 2011

Chanel Gondola + Essence Time for Romance

Předbíhám sama sebe, protože samotný Chanel jsem vám ještě neukázala - jenže ten mi neuteče, já jsem se chtěla zatepla pochlubit s novinkou od Essence. Time for Romance je třpytkatý lak - asi všichni vidíte, že obsahuje růžové hexagonky, ale co už se mi na fotkách příliš zachytit nepodařilo je, že ty menší třpytky jsou barevné, dost možná by se dalo říct i holografické. Nanášení nebylo nic moc, těm hexagonkům se na nehet moc nechtělo, takže spíš než že bych ten lak lakovala jsem ho na nehty "nakydala" a naťupkala. Aspoň mi tímhle stylem stačila jedna vrstva, i když byla hodně tlustá. Výsledek se mi ale líbí, je to pěkná hračička za 30Kč :-)





pondělí 19. září 2011

TonyMoly Cutie Beauty BB Cream

Pokud nevíte, co to takový BB krém je, skočte si nejdřív k Hance a přečtěte si její článek. A přečtěte si ho vlastně i když to víte, protože ačkoli můj BB krém je dost odlišný, budu se o ten článek opírat a srovnávat.
Výše zmiňovaný článek Hanky bylo moje úplně první přičichnutí k asijské kosmetice. Já sice sleduju milion lakových blogů, ale těch spíš zaměřených na dekorativku či péči moc ne (tam se musí hodně číst a to mě nebaví :-D). Takže já bohužel pro vás asi nikdy neobjevím žádné vychytávky a novinky co frčí ve světě, spíš se tak inspiruju v českých vodách a opičím. Ale při hledání toho svého BB krému jsem se seznámila s asijskou kosmetikou poměrně hodně a nemálo jsem toho i nakoupila... takže třeba se mi přece jen povede ukázat vám něco nového.
A teď už ale k tomu BB krému a proč mám zrovna tento. Dlouho jsem si myslela, že pokud si nějaký koupím, bude to ten od Etude House, který má Hanka. Důvod je takový, že já se moc nevrhám do zkoušení nových neznámých značek a EH jednak pochválila Hanka a já sama od téhle značky mám několik laků na nehty, takže mi nebyla úplně neznámá. Pak ale Hanka na svém blogu odkázala na jiný (ten odkaz teď zaboha nemůžu najít, takže si ani nevzpomenu co to bylo za značku, omlouvám se...), který měl na obalu kočičku! No a dejte na něco kočku a já to chci... Jenže tenhle BB krém nebyl na ebay a v jediném eshopu, kde jsem ho našla jsem nebyla schopná vyluštit jestli vůbec zasílají k nám, natož nakoupit, protože i google překladač byl na ty jejich obrázky krátký a tvrdošíjně mi překládal jen anglické části. Tak jsem to vzdala a začala brouzdat na ebay a hledat zas něco jiného. A našla jsem opět kočičky! :-) Tony Moly nabízí tři různé Cutie Beauty BB krémy a mě původně zaujal ten růžový, ale po přečtení popisků na jakou pleť je který z nich vhodný jsem zvolila ten modrý - je pro mastnou / smíšenou a také citlivou pleť. Tady je mimochodem odkaz na aukci, ze které ho mám, můžete si v jejím popisu přečíst i na co jsou určené ty dva ostatní.
Tak schválně, vyplatil se mi nákup podle obalu? :-) Já myslím, že ano, i když jsem ve výsledku dostala něco úplně jiného, než jsem čekala, jsem moc spokojená. Teď tedy pojedu podle Hanky článku a srovnám její BB krém s mým (snad mi odpustí, že takhle zkopíruju její článek, ale když ty ho máš, Hani, tak hezky přehledný... ;-))

1. je multifunkční - v tomto bodě souhlasím, zkoušela jsem BB krém používat i bez obyčejného krému pod něj a bylo to naprosto v pohodě, takže krém ano, makeup také ano. Báze pod makeup asi spíš ne, nevšimla jsem si žádného vyhlazení, ale báze má také prodlužovat výdrž makeupu a tento vydrží na pleti celý den, takže alespoň v tomhle ohledu ano. Vzhledem k tomu, že můj BB krém je hodně krycí, dalo by se částečně souhlasit i s korektorem, barevné odlišnosti zakryje perfektně, ovšem na pupínky musím použít svůj lokální korektor jako vždy.

2. obsahuje SPF - ano, uvádí, že má SPF 36 (tomu já moc nerozumím, těmhle mezičíslům, setkávám se se 30, 40, popř. 6 či 15, ale 36 vidím poprvé), což je ale každopádně dost.

3. působí proti různým problémům pleti - ano, i s tím můžu souhlasit. V popisu se uvádí, že krém má to "non-comedogenic" složení (jak se to řekne česky?) a je pravda, že jsem nějaký zvýšený počet pupínků nepozorovala, póry mi neucpává a ani při používání bez krému pleť nevysušuje.

4. odstín - nevím, zda se liší odstín mého modrého od toho červeného nebo růžového, ale spíš bych řekla že ne. Takže budeme předpokládat, že se tento krém nabízí v jediném odstínu. Odstínu, který perfektně sedí mojí bledé pleti, krásně s ní splyne a není vůbec vidět, ale s jeho přizpůsobivostí tmavším odstínům si nejsem moc jistá. Proto bych ho doporučila pouze opravdu světlým typům, na podtónu zase až tolik nezáleží, nejde do žluta ani do růžova, je to neutrální béžová. A ne, nejde ani do šeda, vypadá naprosto přirozeně a zdravě.

5. nanášení - a teď se dostáváme k tomu nejvíc odlišnému. Čekala jsem totiž, že krém bude stejný jako ten Hanky, že uvidím nějaký ten mokrý sexy vzhled... A ono nic. Můj BB krém je spíš jako makeup (a ne jako tónovací krém) a podle toho se taky chová. Takže při nanášení na pleť jsem nepozorovala žádný rozdíl mezi ním a třeba makeupem Revlon Colorstay. Rozetře se, zůstane sice mírně glow, ale okamžitě na něj můžu dát korektor, pudr, tvářenku, na nic nemusím čekat.

6. vhodná pleť a výdrž - o tom jsem se už zmiňovala výš, tento krém je určený pro mastnou či smíšenou pleť. Já mám smíšenou s tím, že T zóna se mi mastí opravdu dost a sedí mi perfektně, vyrovná se výdrží nejoblíbenějšímu makeupu (taky už zmiňovaný Colorstay od Revlonu), takže rozhodně doporučuju. Pokud máte pleť suchou, zkuste ten červený.

Závěrem můžu říct, že tento BB krém je pro mě velmi kvalitní náhražka klasického makeupu. Dobře kryje, nedělá masku, dlouho vydrží. Je jemně parfémovaný, ale opravdu lehce (cítím pouze při nanášení, pak už ne) a ta vůně je mi hodně příjemná. Navíc to balení, že... :-) Jako jediné negativum vidím množství. Sice se uvádí, že je ho tam 30ml, ale to mi nepřijde. Už při prvním použití jsem krém musela mačkat z poloviny tuby a po cca 10 - 12 použitích ho mám téměř prázdný. Nevím, jestli jsem chytla zrovna nějaký málo naplněný nebo jsou takové všechny, ale přijde mi, že jsem za svoje peníze dostala produktu málo. S největší pravděpodobností si ho ale koupím znovu, tak uvidím jak bude naplněný ten další.






sobota 17. září 2011

Essence Mellow Yellow (stará verze)

Essence zase dělá psí kusy a kromě zavádění novinek mění i věci stávající! Nezkoumala jsem to zatím příliš do detailu, takže nevím jestli je toto ojedinělý případ nebo jich bude víc. Každopádně na fotkách vidíte lak s názvem Mellow Yellow, který mám doma asi půl roku. Klasická krémová světle žlutá, kryjící ve dvou vrstvách. Kdybyste ale po něm pátrali teď, tak lak s tímto názvem vypadá takhle. To je docela velký rozdíl, že? Upřímně řečeno já s tím nemám nějaký extra velký problém, novější verze se mi líbí mnohem víc než stará, ale copak je takový problém vymyslet tomu laku nový název? Co to má jako za smysl aby se rozdílné laky jmenovaly stejně? Existuje málo slov jdoucí k Yellow nebo mají v Essence jen málo fantazie? Tomu teda vážně nerozumím, podle mě to vytváří naprosto zbytečný zmatek.





čtvrtek 15. září 2011

Nové úlovky - Interbeauty a tak dál ;-)

Moje přírůstky, které jsem ulovila při víkendovém řádění v Praze na veletrhu Interbeauty, dnech Marianne a věci, které jsem si sice koupila už dřív, ale teprve teď jsem si je vyzvedla od pražských kamarádek.
Nejdřív k veletrhu - na tom jarním se mi asi líbilo víc z hlediska hezčích úlovků, ale i tento byl moc fajn, lidí tam nebylo až takové množství, jak jsem čekala. Zpětně si říkám, že jsem se nechala až příliš strhnout atmosférou a nakoupila toho zbytečně moc. Ono se těžko odolává, když vidíte jak lidi hrabou a skupují laky po deseti, kamarádky, neustále omílající jak to tam za tuhle cenu nemůžeme nechat, tomu taky moc nepřidají... Tak to dopadlo tak, jak vidíte na fotkách, ale myslím, že většinu z těch laků nafotím a budou si hledat nové maminky. Trošku mě taky mrzí, že se tam daly koupit i hezčí laky, než jsem koupila já, ale co jsem mohla dělat, když už jsem je všechny měla doma :-D

OPI mini I Juggle... Men, Oh So Glam!, Rising Star, If the Fuchsia Fits
I Lily Love You, I Eat Mainely Lobster, My Adress Is "Hollywood", Honk if You Love OPI

Orly 50/50, Ruby Passion, La Playa
Goddess, Opal Hope, Gogo, Purple Velvet

Jakési dva no name laky Ever Shine 29 (tváří se jako dupe Opi Merry Midnight), AB 45, China Glaze Senorita Bonita, Nubar Amethyst, Nubar Jewel, Dare to Wear Kiss the Rain a na fotce chybí Love Potion, který jsem půjčila hned po nákupu Dejničce
A jak jsem slíbila, musím vám povyprávět příběh o Dejničce, bojovnici za práva zákazníků :-) Byly jsme ve stánku modeláže a mě tam zaujal ten lak ChG. Koukám na cedulku - cena 105Kč. Říkám si paráda, beru. Slečna u pokladny po mně chce ale 150Kč. Bráním se, že tam byla cenovka 105Kč. Slečna si volá na pomoc nějakého obrýleného kravaťáka a ten mi vysvětluje, že tam jsou laky z nových a starých kolekcí a že ty nové stojí 150Kč. Já to moc neřeším, beru na vědomí a říkám, že tedy lak nechci. Nicméně mi to nedá a jdeme se na tu cenovku podívat. Jsou tam krakelovací laky za 175Kč, pak nějaké další za 123Kč, ale cenovka 150Kč nikde. To ovšem naštvalo Dejničku, volá obrýleného kravaťáka, dotáhne ho ke stojanu a poměrně dost ostrým tónem mu říká, že tam žádná taková cenovka není, že matou zákazníky a že není naše vina, že to mají špatně označené. kravaťák zmateně blábolí "je to vaše vina... teda samozřejmě to není vaše vina, já se omlouvám". A Dejnička si dál jede svou a říká, že by bylo fér, aby mi ten lak za 105Kč prodali. Kraváťák něco zamumlá, strhne cenovku 105Kč, otočí se a s lakem odchází. Dejnička za ním křičí "Prodáte jí ten lak?" on: "Ano." "Za 105Kč?" on: "Ano." Takže neběhneme k pokladně, slečna po mně chce opět 150Kč, ale kravaťák řekne: "nee, 105Kč, já to doplatím ze svého. Doufám, že na nás nezanevřete a zůstanete modeláži věrné a bla bla bla...". Takže tak, já bych teda neměla na to, hájit svoje práva, natož tak ostrým a sebevědomým způsobem, takže Dejni, smekám a ještě jednou děkuji :-)

Raduju se i z maličkostí, aneb krásné taštičky od OPI a Nubaru :-)

Nejmilejší úlovek ze dnů Marianne - Dior paletka 3 Couleurs Smoky - 781 Smoky Brown, tvářenka Sephora Bronze Sensation (na fotce chybí mini lak Sephora, který byl dárek k nákupu)

Nedělní nákup v MACu - paletka Lady Grey, jedna prázdná a refill Copperplate

Nákup z Rossmanna - korektor Maybelline Affinitone, laky Essence You Belong to Me, Mellow Yellow (nová verze), Time for Romance, paletka Essence 02 Long Beach, stíny Astor 150 Precious Wood

Dárek z Rossmanna, kvůli kterému jsem ten nákup dělala :-) Lak na nehty 143, Giant Full Volume řasenka a černá tužka na oči

Můj mega nákup ze Semi Precious kolekce, která byla v ČR v červnu: Mineralize Skinfinish Semi Precious Pearl, Stíny Clarity a Rare Find, tvářenky Pressed Amber a Warmth of Coral

A pár věcí co jsem si koupila od kamarádek plus věci z různých časopisových akcí, které jsem u nás nemohla sehnat (na tohle většinou zneužívám Dejničku, které tímto velmi děkuji za ochotu :-)).
Vichy Termální voda, rtěnka YSL Volupte Sheer Candy č.1, stín Bobbi Brown Stone, MAC bronzer Lush-Lite Bronze, Dermacol Pearl Touch 6, Catrice Made to Stay 060, Dermacol Elite Touch 14, dva depoty MAC, jejichž názvy nevím (Míno, prosím pomoooc :-))

Nubar Reclaim, China Glaze Stroll, OPI Midnight in Moscow, Essence Circus Confetti
Essie Neo Whimsical, Nice Is Nice, Catrice Lavenderlicious, Forbidden Apple (z dávno minulé kolekce Enter Wonderland)

A bonus z dnešního rána, můj první (a doufám, že ne poslední) Beauty Box.