sobota 29. ledna 2011

OPI Smitten with Mittens + CND Raspberry Sparkle

Tak jsem si musela na vlastní kůži (nehty :-)) vyzkoušet teorii Leo, že Smitten s efektovým nadlakem vypadá jako OPI Don´t Toy with Me. Ona tedy použila Amethyst Sparkle, ten já ale nemám, tak jsem ho nahradila Raspberry, udělal mi stejnou službu.

Měla tedy Leo pravdu? Ano! Tedy pokud srovnáme to, co vzniklo na nehtech a lahvičku Don´t Toy with Me (DTWM). Oboje je vínově červená se stříbrným shimmerem.

Pokud ale nalakujeme DTWM (malíček a prostředníček), zjistíme, že na nehtu zdaleka tolik odlesků nemá, zůstaly v lahvičce. A závěr? Podoba tam tedy je, ale spíš s lahvičkou než lakem na nehtech. Líbí se mi ale oba a moc. Co vám?


úterý 25. ledna 2011

Nubar Moon Shadow

Konečně mám po zkoušce, která mě stresovala posledních několik dní a mám čas na nový post. Na to jak jsem se bála, že ji neudělám, se nakonec cítím ukřivděná, že mám trojku a ne dvojku! Njn, takový je život, tak si aspoň koupím nový parfém jako odměnu a útěchu :-)
Dnešní post věnuju Verunce - Veve. Tenhle lak je moc pěkný, fandím mu hlavně protože je to duochrome! Ale moc mi to nešlo zachytit, na všech fotkách to byla prostě fialová, jen venku na slunci se trošku předvedl. Výsledný dojem, který ve mě zanechal je ale nuda, takže to je důvod, proč si ho nechci nechat. Lakování bezproblémové, pro krytí potřebuje 3 vrstvy.







sobota 22. ledna 2011

Nail art fail :-(

Tohle je můj historicky první pokus o nějaké zdobení nehtů vlastní rukou a ne razítky. Nepočítám teda jakousi snahu před pár lety, kdy jsem musela uznat že jsem neskutečné kopyto a hned jsem toho nechala. Jenže já bych se to tolik chtěla naučit! Neříkám, že si na ty nehty chci malovat zvířátka, lidi a já nevímcoještě. Na to mám razítka. Stačilo by mi naučit se hezký puntíky, protože puntíkované zdobení se mi líbí asi ze všeho nejvíc, už mám docela dost obsáhlou složku, kde mám postahované fotky pro inspiraci. Takže budu trénovat a dávám vám sem svůj první pokus proto, abyste mohli sledovat jestli se aspoň trošku zlepšuju a jestli budou někdy puntíky kulaté, nebo tu nepřítomnost talentu prostě nezamaskuju (edit: už proběhl druhý pokus a ten tu teda rozhodně neuvidíte, byl o hodně horší než tenhle… takže jsem si vlastně odpověděla sama.). Jako podklad jsem použila 3 vrstvy Orly Polo Princess, tmavší růžová je OPI Pink Flamenco, vše co není podklad je dělané tenkým štětečkem na nail art - při druhém pokusu jsem ho vyměnila za marblizer a ničemu to nepomohlo...




středa 19. ledna 2011

Essence Green Grass

Konečně zase jednou nejsem opožděná a dávám sem lak z kolekce od značky Essence, kterou právě můžete najít v českých obchodech. Jmenuje se I love Berlin a kromě tohoto laku jsou v ní další čtyři. Možná se pro nějaký ještě vrátím, každopádně na první pohled byl pro mě must have pouze tento a ani na nehtech nezklamal. Ač mám teal barvu hodně ráda, nechtěla jsem tyhle laky hromadit... Ale nešlo odolat, navíc tento je zaručeně nejsvětlejší ze všech co mám, takže kvůli němu nemusí žádný jiný pryč. Je krémový, kryje už v první vrstvě (na fotkách dvě) a krásně se lakoval - nenechte se zmást tím, že já to mám zprasené, nemohla jsem se odtrhnout od seriálu a víc jsem čučela na něj, než na to jak lakuju. A o nějaký opravy štětečkem namočeným v odlakovači jsem se pokoušela poprvý a naposledy, to vám přísahám! Viz prostředníček, prostě jsem nadělala víc škody než užitku. A omluvte prosím suchou kůžičku, pořád se zapomínám mazat :-( No jo, takže děsný fotky, ale rozhodně vás jimi nechci od tohohle laku odradit, právě naopak, určitě si ho kupte!




neděle 16. ledna 2011

Golden Rose Paris 218 + Golden Rose Multi Dimensions 07

Řekla bych, že kombinací jakéhokoli krémového laku a laku GR z kolekce Multi Dimensions vznikají na nehtech podobné efekty, jako dělají neholografické OPI z Designer Series. Toto mi například připomíná DS Royal, světlejší, ale je to taky fialová s modrými odlesky, v některých úhlech vypadají dokonce i růžově. Krásně se to třpytí a řekla bych že najednou to ke mně i barevně šlo, což jsem si o samotném GR nemyslela - samotný je nafocený tady.




pátek 14. ledna 2011

Moje oblíbená pečující kosmetika v roce 2010

Tak jsem překonala svou lenost a plním slib daný Blaničce – je tu tedy pokračování mých oblíbených kosmetických výrobků v loňském roce, tentokrát z pečující kosmetiky.


Tvář


Odličovač: Bioderma Sensibio H2O

Čistící gel: Manhattan Clear Face

Moje hrozná pleť reaguje na všechny čistící gely podobně, slibované účinky se nikdy nedostaví. Vždycky si říkám, že si musím koupit něco lepšího než gel z drogerky, ale než si vyberu, dojde mi a tak je nejjednodušší si skočit pro nový. Tenhle Manhattan aspoň nevysušuje. Tak už mám asi páté balení.

Maska: Lush Mask of Magnaminty

Pleťová voda: Atok hřebíčková

Sérum: Payot Hydrofluide

Krém: Clinique dramatically different moisturizing lotion

Tenhle krém zbožňuju!!! Pro mě nejlepší objev roku a vděčím za něj Blanche! Nikdy bych si ho nekoupila, kdyby ho nedoporučila a o hodně bych přišla, protože po několika letech konečně nemám v zimě šupinky! Naprosto souhlasím s tím, že je to jediný krém, který opravdu hydratuje dlouhodobě, ne na 5 minut jako ostatní. Ani to sérum bych nepotřebovala :-) Díky, Blani!

Lokální péče o rozšířené póry: Nivea Clear-up Strip, Bioderma Sébium Pore Refiner

Balzám na rty: Labello

Jakékoliv, příjemná ovocná příchuť výhodou.


Vlasy


Šampon: Loréal Elséve Nutri Gloss

Kondicionér: Loréal Elséve Nutri Gloss

Maska: Loréal Elséve Nutri Gloss

Moje vlasy jsou úplně divný, na všechny „lepší“ nedrogerkový šampony reagují chemlonovatěním, takže jedině s růžovým Elsévem mám vlasy jemný a lesklý. Ovšem Ježíšek mi donesl Loréal Liss Ultime, tak snad se to konečně prolomí a za rok tu napíšu něco jiného.

Lak na vlasy: Schwarzkopf Got2be Sparkling Hair Spray

Lesk na vlasy: Schwarzkopf Got2be Sparkling Styling Spray

Sérum pro žehlení vlasů: Schwarzkopf Osis Flatliner

Nepřijde mi nijak zvlášť dobrý, že by bránil krepatění teda rozhodně pravda není. Ale používám ho pro svůj dobrý pocit, že jsou ty vlasy aspoň trošku chráněné.

Péče o konečky: Avon sérum na roztřepené konečky

Opět používám jen pro dobrý pocit. Konečky se mi moc netřepí ani když na ně kašlu.


Tělo


Sprchový gel: Balea, Avon

Tady výjimečně neuvádím žádné konkrétní výrobky, protože sprchových gelů mám velkou spotřebu a hodně je střídám. Pokud bych ale měla nějaké vyzdvihnout, je to právě Balea – skvělý poměr kvality a ceny, příjemné vůně, jen některé méně pění. Často se vracím taky k Avonu, též kvůli vůním a nízké ceně. Neustále nové limitky jsou zárukou, že se mi nějaká vůně jen tak nezprotiví.

Tělové mléko: Avon SSS zvláčňující tělové mléko

Taky těžké říct, co mám oblíbené, protože i mléka hodně střídám. Tohle růžové Skin So Soft od Avonu je dostatečně hydratační a miluju tu vůni.

Peeling: Fruttini Cherry Vanilla Body Scrub

Tenhle peeling (teda všechny od téhle značky) má pro mě ideálně velké peelingové částečky, všechny ostatní co jsem kdy zkoušela jsou až příliš jemné a nemám pocit že by po jejich použití byla moje kůže hladší a zbavená odumřelých částeček. Po použití tohoto mám ovšem kůži jako miminko :-)

Krém na ruce: Orly Rich Renewal Paradise

Úžasná vůně a skvělé hydratační schopnosti! Vhodný spíše na noc, má delší dobu vsakování.

Odlakovač: Essence kokos / vanilka, jahoda / vanilka

Jahodový je bez acetonu, kokosový s ním. Mám ráda oba, protože to jsou ty nejméně smradlavé odlakovače co znám.

Antiperspirant: Rexona Naturals Bioprotect

To je taková ta zelená. Kterákoliv z nich. A preferuji sprej, kuličky naopak nesnáším.

Parfém: Moschino Hippy Fizz

No, tak teď už o mně víte skoro všechno... :-)

čtvrtek 13. ledna 2011

China Glaze Drive In

Pro mě tahle barva patří do kategorie „nenadchne ani neurazí“. Světlé červené prostě moc nemusím, sama bych si ji nekoupila, ale měla jsem možnost si ji vyzkoušet díky Evče, tak proč ji nevyužít, že :-) Věřím ale, že si najde dost fanoušků, protože kryje velmi dobře už v jedné vrstvě – na fotkách jsou dvě. Trošku pruhuje a bohužel dost barví nehty dočervena.





pondělí 10. ledna 2011

MAC Ripe Peach

Já vím, že tohle už je poměrně stará záležitost a všichni ji znáte, ale já se s vámi prostě musím podělit o nadšení, že ji konečně mám! Protože nikdy jsem si tak nervala vlasy, že jsem si nekoupila nějakou věc z limitované edice, jako právě kvůli téhle tvářence. Většinou na takovou věc zapomenu, ale Ripe Peach mi ležela v hlavě pořád, pořád jsem slídila všude možně po netu zda by šla koupit za rozumnou cenu (dát za ni 60 dolarů na ebay byla krajní možnost, ke které bych se asi nikdy neodhodlala). No, konečně se povedlo!
Nebudu tady psát nic moc moudrého, myslím že všichni víte, o co jde - tvářenka z jarní kolekce, kde byly všechny takhle pěkně dvoubarevné. Já jsem chtěla právě tuhle, protože broskvové tvářenky mi sluší ze všech nejvíc. A chtěla jsem ji i navzdory tomu, že už jednu velmi podobnou mám :-) Jsem z ní nadšená, je krásně jemná a stínuje se mi s ní lépe než s její skorodvojnicí. Tak se mrkneme na fotky...
Tady se mi moc nepodařilo zachytit barvu, je to focené s bleskem, protože jsem si až teď večer uvědomila, že jsem ji nevyfotila zavřenou a chtěla jsem tu takovou fotku mít :-)

Na chabém sluníčku co bylo ráno v půl deváté, tady barevně odpovídá realitě.

S bleskem - je vidět, že má maličké stříbrné třpytečky, ty ale na obličeji pak nejsou.

Snažila jsem se ji vyfotit jak na ruce, tak i přímo na obličeji, ale na obličeji to nebylo vůbec vidět, musela bych se asi zmalovat jako Marfuša, aby to foťák zachytil :-) A na ruce nemám žádnou ostrou fotku, tak aspoň takhle.

Velmi podobná tvářenka Nars Gilda. Barevně je stejná asi jako prostředek Ripe Peach. MAC má samozřejmě tu výhodu, že si výslednou barvu může každý trošku regulovat podle svých potřeb.

Nahoře MAC Ripe Peach, dole Nars Gilda. Zatím jsem ráda, že mám obě, uvidím časem až nadšení z MAC opadne, jestli Gilda nebude zanedbávaná a nebude muset jít pryč :-) A ne, nemám tvářenku za nehtama, ale zrovna stejně barevný lak :-)


neděle 9. ledna 2011

OPI DS Dazzle x Golden Rose Multi Dimensions 24

Zase jednou tu mám srovnání, ačkoli teda nevím jestli to bude mít nějakou vypovídací hodnotu, protože i když jsem teď tak 5 minut ty fotky zkoumala, tak si nejsem úplně jistá, který lak je který :-D Pravděpodobně je na ukazováčku a prsteníčku Golden Rose, který jsem vám ukazovala tady. Druhý lak je OPI Dazzle, ten má samostatný příspěvek zde. Jo, snad to tak bude... No, je zajímavé jak za 60Kč nebo 300Kč můžete dostat podobné laky, že? :-)




pátek 7. ledna 2011

China Glaze Blue Island Iced Tea

Zase jeden příspěvek se starýma fotkama, dokonce ty nejstarší, které jsem ve své složce měla. Odhaduju, že vznikly někdy v květnu loňského roku :-) Pamatuju si, že jsem dělala jen swatch, protože se mi ten lak přestal líbit a chtěla jsem ho dát pryč. Ale stejně dobře si pamatuju jak jsem ještě o rok dříve přesně takovou třpytivou modrou sháněla. A co teď? Nikdo ho nechtěl a já jsem docela ráda, že mi zůstal. Mám ráda jak modré, tak stříbrné laky a tohle je velmi povedený mix. Je originální a netuctový, takže mu dám v létě ještě šanci.



sobota 1. ledna 2011

China Glaze Midnight Ride

Chtěla jsem začít rok úplně jinak, však víte že jsem plánovala žluťáska Pinacoladu. Nějak to nevyšlo, tu teď lakovat nebudu, mám příliš dlouhé nehty a nevypadá to hezky. Navíc mám momentálně nehty pořád nahatý a vůbec nevím co si nalakovat... Nějaké tipy, rady, nápady? :-D Takže jsem dnešní příspěvek vylovila z "archivu".
Nejsem fanynkou „almost black“ laků. A tahle tmavá fialka je na nehtech ještě o něco tmavší, než v lahvičce. Kdyby vypadal jako na sluníčku, tak je moc hezký, ale bohužel při denním světle doma je téměř černý, takže pro mě zklamání. Naštěstí byl ale pouze půjčený, takže díky, Evi :-) Chválím dobré krytí, na fotkách jsou dvě vrstvy a naprosto bezproblémové odlakování.