neděle 28. února 2010

China Glaze Cords

Protože mám laků opravdu hodně, nemám moc šanci barvy opakovat, ale výjimky se najdou. Tenhle lak byl můj miláček celý podzim i zimu. Super taupe láček, který mi ladí k většině líčení. Je metalický a malinko mi pruhoval, budu se muset v lakování takových laků ještě hooodně zlepšit. Na fotkách mám 3 vrstvy, kryl už ve dvou. Výdrž nic moc, po dvou dnech byly většinou konečky fuč a musela jsem přelakovat nebo přidat jednu vrstvu.



sobota 27. února 2010

Rimmel Hot Gossip

Tenhle lak se ke mně dostal dost kuriózním způsobem - můj táta má motorku, červenou. Už tušíte? Ano, škrábl si ji, byl to úplně malý škrábaneček a v servisu mu řekli, že by přestříkání stálo moc a že bude lepší, když si koupí nějaký lak na nehty a zamázne to. Takže si ho koupil, vyzkoušel, zjistil že to vypadá hrozně, odlakoval (nebo sundal ředidlem, co já vím, ale odlakovač si půjčit nepřišel) a nechal škrábanec být. Lak stál nějaký čas na poličce v kuchyni a nakonec mi ho věnoval. I když mi bylo jasné, že si ho nenechám, protože tohle není typ červené kterou bych na sobě snesla, musela jsem ho aspoň vyzkoušet. Hrozně mě překvapil štěteček, který byl tak zvláštně střižený do obloučku (snažila jsem se to vyfotit, ale není to moc vidět :-/). Myslela jsem, že se s ním bude lakovat špatně, ale právě naopak, bylo to super, občas mám u některých laků pocit, že se lakují samy a měla jsem ho i teď :-) Dobře se rozprostřel po celém nehtu a lak nanášel rovnoměrně, vůbec jsem s ním nepřetahovala. Není čistě krémový, má v sobě malinko perleti a kryl dobře ve dvou vrstvách. Výdrž netuším, lakovala jsem jen tyhle 4 nehty asi tak na půl hodiny :-)



středa 24. února 2010

China Glaze Metallic Muse

Občas se mi stává, že si objednám nějaký lak, hrozně se na něj těším, ale když přijde, vypadá v lahvičce úplně jinak než jsem si představovala. Takže ho odložím a když se ho po dlouhé době odhodlám nalakovat, jsem většinou zklamaná znova. To ale není případ Metallic Muse, ten mě velmi mile překvapil, protože na nehtech udělal přesně takovou barvu, jako jsem si přála i když ta lahvička nevypadá nijak přitažlivě. A jaký že tedy je? Na nehtech krásně světle modrý s teal nádechem (takový světlejší a modřejší Adore), v lahvičce zelenomodrý s odlesky až dohněda (blee). Už jste jistě četli nejmíň 100x jak Khrome kolekce kryje v jedné vrstvě - ano, kryje, ale je dost náchylná k oděrům, takže lepší jsou dvě a já mám pro jistotu tři. Pruhuje malinko, rozhodně míň než Romantique kolekce, ale to už se taky opakuju... takže asi tak :-)



úterý 23. února 2010

China Glaze It´s Poppin

V posledních dnech se nám občas ukáže sluníčko a konečně i já jsem díky tomu dostala chuť na zářivé letní barvičky. Pro další lakování jsem si vybrala It´s Poppin, který u mě bydlí už od minulého léta, ale jaksi pořád nebylo kdy ho vyzkoušet *oops* Mám tři vrstvy (stačily by dvě) a lakovalo se s ním bez problémů. Není čistě krémový, má v sobě růžovou perleť (která na fotce s bleskem vypadá jako fialová, ale není to tak). Aby byl dojem letních nehtů dokonalý, orazítkovala jsem ho motivem kytiček lakem ChG Millennium.






sobota 20. února 2010

Brazilský keratin

Letošní zkouškové období bylo dlouhé a náročné a já jsem si řekla, že bych si za těch několik týdnů šprtání zasloužila opravdu velkou odměnu. Něco, po čem toužím už několik měsíců, o čem jsem načetla spoustu diskusí, viděla asi 150 videí… Takže jsem se konečně rozhodla, že si nechám narovnat vlasy keratinem.
Při zjišťování informací o této metodě jsem brzy zjistila, že je to velmi snadné, takže nechat si to udělat v profi kadeřnictví, kde bych se svou délkou a hustotou zaplatila minimálně 10 000Kč jsem okamžitě zavrhla. Takže jsem si vypsala značky, které mají dobré recenze a koupila na ebay tu, kterou jsem našla za přijatelnou cenu. Vyhrála řada KeraHair od značky BioNaza.

Poté mě čekal ještě nákup nové žehličky, která by měla nastavitelnou teplotu až na 230 stupňů a trošku přemlouvání a ujišťování kamarádky, že to skutečně spolu zvládneme a vrhly jsme se na to :-) Pokusím se stručně popsat náš první pokus s touto metodou a přidám i pár fotek, nejsou ovšem moc kvalitní, vše je dělané tak nějak narychlo, tak to prosím omluvte :-)

Krok 0: Začínám nulou, protože jsme si přidaly jeden krok, který tam nutně být nemusí a to barvení vlasů. Doporučuje se nabarvit je těsně před keratinem nebo až tři týdny po něm. Já už jsem měla dost velké odrosty, takže jsme se rozhodly pro první možnost. Na první fotce tedy můžete vidět, jak moje vlasy vypadaly před celou procedurou, takhle zvlněné (občas tedy i mnohem víc) je mám přirozeně, bez foukání a žehlení.

Krok 1: Umýt vlasy keratinovým šamponem a vyfoukat dosucha. To snad fotku nepotřebuje :-)
Krok 2: Nanášení keratinu. Je to naprosto snadné, kdo má zkušenosti s domácím barvením vlasů, může si to snadno představit. Keratin se nanáší stejným štětečkem jako barva, jen se navíc ještě vyčesává hřebínkem, aby ho ve vlasech nezůstalo příliš. Určitě doporučuji začít odspodu, aby se nevynechal ani vlásek :-)

Krok 3: Vyfénovat dosucha. Před tím, než se začne žehlit, musí být vlasy opět suché. Myslím, že se s Mončou shodneme, že tohle byla nejhorší část celé procedury. Neměly jsme příliš výkonný fén a vysušit nakeratinované vlasy trvá přece jen trochu déle než mokré. Takže ačkoli keratin sám o sobě vůbec nesmrdí, ba naopak celkem příjemné voní, při sušení se začal odpařovat a poněkud čpět, slzely mi z toho oči a oběma nám to dráždilo nosní sliznici, takže jsme se při fénování střídaly a prováděly to u dokořán otevřeného okna :-) I to jsme ale nakonec zvládly a přišel další krok…
Krok 4: Žehlení. Aby si Monča trošku odpočinula, začala jsem si vlasy žehlit odpředu sama. Když jsem si na vlasy sáhla před žehlením, bylo znát, že na nich něco je, takový ten pocit těžkých vlasů, třeba když si dáte masku, nebo to přeženete se stylingovými přípravky. Po několika (cca 8 – 10x) přejetí tenkého pramínku žehličkou se keratin téměř úplně vypařil, takže vlasy byly krásně jemné a vypadaly jako čerstvě umyté! To mě velmi mile překvapilo, protože měl následovat ještě krok 5 a já jsem se bála, že budu muset chodit mezi lidi s tím, že bude hodně znatelné, že na vlasech něco mám. Ale nebylo vůbec! Aspoň ze začátku. Takže po vyžehlení prvních několika pramenů jsem byla fakt v euforii jak skvěle to vypadá. Ta mě trošku přešla, když jsem si všimla, že se mi pálí úplně nová žehlička. Nedalo se ale nic dělat, bylo nutné dodělat celou hlavu, takže jsem se opravdu modlila, ať to vydrží, nechávala jsem ji často odpočinout a naštěstí jsme to s ní dodělaly. Hned jsem ji ale poslala na reklamaci a byla mi uznána, takže na příští pokus si koupím nějakou kvalitnější.

Takhle vypadá výsledek po vyžehlení všech vlasů :-)

Krok 5: Po zažehlení keratinu bylo nutné ho ještě nechat působit, doporučuje se 72 hodin. Opravdu jsem to chtěla vydržet, ale vlasy se chovají naprosto stejně ať na nich keratin je nebo není a já jsem zvyklá si mýt vlasy obden, protože se mi mastí. Ten třetí den už to opravdu moc hezky nevypadalo, takže místo večer jsem je umyla už dopoledne, cca o nějakých 8 hodin dřív. Naštěstí to ale výsledek nijak neovlivnilo. Po umytí a lehkém vysušení fénem moje vlasy vypadají jako bych právě strávila aspoň půl hodiny jejich žehlením, ačkoli jsem nemusela hnout ani prstem! Splnil se mi sen :-) Nyní už mám za sebou mytí několik a výsledek je pořád stejný, vlasy jsou krásně rovné, na dotyk jemné a na pohled lesklé. Mělo by to tak zůstat po 3 měsíce. Určitě tuhle metodu doporučuji všem, kdo touží po hladkých rovných vlasech a nebaví je žehlit po každém mytí. Vždycky jsem chtěla aby moje vlasy byly rovné pořád, jenže to žehlení mě nebavilo, takže z žehlení po každém mytí se stalo žehlení jen přes týden, pak jen občas, když se mi chce a z toho jen jednou za čas, když mi opravdu záleží na tom jak vypadám. Ale proč by moje vlasy nemohly vypadat pěkně pořád, když existuje možnost jménem keratin? :-)


Jen ještě doplním, že celý proces včetně barvení nám dohromady trval 6 hodin. Zdá se to být dlouho, u neznámé kadeřnice by to jistě bylo k nevydržení, ale my jsme s Mončou strávily moc hezké odpoledne, povídaly si, pouštěly oblíbené písničky, udělaly si zmrzlinový pohár… :-) A prý do toho se mnou půjde klidně znova, takže to opravdu není nic, co by se nedalo zvládnout i když s tím nemáte žádné zkušenosti.

středa 17. února 2010

OPI Espresso Your Style

Blaničky nejoblíbenější lak :-) Docela chápu proč se jí tak líbí, ačkoli teda hnědou na nehtech zrovna moc nemusím. Ale tohle je opravdu krásná tmavá kávová hnědá se zlatými odlesky, strašně hezky se mi s ním lakovalo a kryl perfektně ve dvou vrstvách. Moc se mi líbil, byla to taková příjemná změna mezi všemi růžovými a fialovými.



pondělí 15. února 2010

ChG Naked x ChG Mom´s Chiffon x ChG Rosita

Dnes tu mám jen rychlý srovnávací příspěvek růžových laků. Na ukazováčku je můj Naked, ten jediný není krémový, ale má v sobě stříbrné pidi třpytečky, uprostřed je také můj Mom´s Chiffon, čistý krémík plně krycí ve dvou vrstvách a tyto dva jsem srovnávala s Martinčinou (děkuji!) Rositou - ačkoli se na první pohled může zdát, že je to také krémový lak, ve skutečnosti má trošičku růžové perleti. Kryje až ve třech vrstvách.


Rosita, Mom´s Chiffon, Naked

středa 10. února 2010

Color Club Wild at Heart

Dneska jsem nějaká unavená na to, abych tu psala slohové cvičení, ale tenhle lak to stejně nepotřebuje. Právem patří do mé TOP 20 - je prostě DOKONALÝ! :-)




úterý 9. února 2010

Oblíbené kosmetické značky - ELF

Rozhodla jsem se pro spuštění prvního seriálu na mém blogu. Měl by být o mých oblíbených kosmetických značkách, jaké konkrétní výrobky jsem si oblíbila a proč, ale chtěla bych vždy zmínit i ty, které jsem si koupila a z nějakého důvodu mi nesedí.
Protože Jarušku zajímalo, co mám ráda od ELFu, bude první příspěvek právě o něm.

Eyeshadow C Brush – dřív mi štětce tohoto typu připadaly na oči strašně obrovské a nalíčit jsem se dovedla jen s miniaturními typu NYX č.1. Ty doby už jsou naštěstí dávno pryč a teď si tyhle nemůžu vynachválit, konkrétně tyhle Elfí mám dva. Je typově stejný jako třeba MAC 239, jen ještě o kus větší. Pro mě naprosto ideální pokud spěchám nebo si dávám jen jednu barvu stínu.
Concealer Brush – ty vlastním též dva, ten kolejní se opravdu snažím používat na korektor, ale na můj oblíbený Janssen mi stejně nejlepší a nejrychlejší přijdou prsty, takže štětec používám spíš na sypký EDM. Druhý štětec mám doma a v krizových chvílích už mi několikrát velmi dobře posloužil jako štětec na stíny :-) Jiný štětec na korektor nevlastním, takže nemám srovnání a asi bych se bez něj dokázala obejít.
Small Precision Brush – skvělý na detaily, používám zejména na světlý stín do vnitřního koutku, občas i na spodní linku.
Powder Brush – štětců na pudr mám několik, ale tenhle je mezi dvěma nej. Mám ho ráda hlavně kvůli tomu, že je rovný – všechny štětinky mají stejnou délku. Nějak se mi s ním pracuje lépe než s těmi zakulacenými. Je hodně hustý a jemný, používám ho na všechny sypké pudry.
Complexion Perfection – tak tahle věc pro mě byla v létě asi týden naprostou nezbytností – když jsem si spálila obličej krásně mi to regulovalo rudou kůži. Teď v zimě ho používám pouze na zesvětlení, dost střídám makeupy a některé mám tmavší než bych teď potřebovala, takže k dosažení potřebného odstínu mi pomáhá právě tenhle pudřík.
Golden Bronzer – nejsvětlejší bronzer jaký znám a proto taky můj oblíbený. Jsem dost světlá, takže i když mě bronzery vždycky lákaly, radši jsem se jim vyhýbala abych nevypadala nepřirozeně a zmalovaně. Po přečtení recenze Yarisse jsem se ale rozhodla tento vyzkoušet a nelituju. Oblíbila si ho i má nejlepší kamarádka a to tak moc, že jsem jí nedávno musela objednat hned 3 do zásoby :-D
Shimmer Palette – bez téhle věci už nedám ani ránu, je to naprostá nezbytnost většiny mých líčení. Jsou to krémové stíny, hodně lesklé, dávám je pod obočí na projasnění.
Foundation – minerální makeup mám ráda, nejlepší je pro mě Loreal, tento se mu bohužel zdaleka v ničem nemůže vyrovnat, moc na mě nedrží, krytí je nedostatečné, výdrž malá a ani odstín mi moc nesedl.
Booster – nenadchne ani neurazí, je to velmi jemný pudr, zanechává pleť krásně hladkou, ale tím jak je jemný mi dělá trošku problém nanášení a bývám občas flekatá. Výdrž taktéž nic moc.
Glow – s tímhle rozjasňovačem jsem začínala :-) Teď už používám pouze MSF od MAC, takže tento pošlu dál, nicméně je moc fajn, efekt dělá moc hezký a vydrží asi tak na dva životy, je to obrovské balení.
Single Eyeshadow Mystic Moss – měla jsem těchto stínů víc, ale nakonec jsem se rozhodla nechat si pouze tenhle jeden a to kvůli krásné, khaki-šedo-černé barvě. Pigmentace je na klasický mono stín dobrá, výdrž na bázi celý den.
Mineral Eyeshadow Socialite – kdybych si musela od Elfu nechat jen jednu věc, budou to tyhle stíny. Je to taková ta „siennovitá“ barva, špinavá šedo-hnědá. Je hodně třpytivá a výrazná, nechybí v 90% mých líčení z poslední doby :-) Měla jsem i další barvy, ale žádná nebyla tak originální abych si ji musela nechat.




Complexion Perfection
Golden Bronzer
Shimmer Palette


Mineral Eyeshadow Socialite

pondělí 8. února 2010

Claire´s Meg Peg

Za tenhle láček vděčím Andulce - díky moc! Byl pro mě trošku zklamáním, čekala jsem že bude míň fialový a víc růžový, míň neonový (resp. vůbec) a tím pádem ani matný (to naštěstí spravil nadlak). Ale když jsem se tak nějak smířila s tím, že moje očekávání úplně nesplnil, zvykla jsem si na něj a začal se mi docela líbit. Přece jen - je to holograf! A to je velké významné plus pro všechny laky :-) Lakovalo se s ním dobře, pro plné krytí a výraznou barvu jsem dala tři vrstvy.



sobota 6. února 2010

China Glaze Let´s Groove + Golden Rose Scale Effect 06

Zavedla jsem si tu takové pravidlo, že nejdříve sem dám vždycky samotný lak a až někdy poté s nějakým efektem. Jenže se mi stala zvláštní věc... Teda ono to zase až tak zváštní není, jen se mi to ještě nestalo u žádného "lepšího" laku typu OPI, China atd. Let´s Groove mi udělal bublinky! A to jako že fakt hodně a protože už jsem neměla čas to předělat, musela jsem to aspoň zamaskovat a použila jsem na to šupinky od GR. Naštěstí se povedlo a výsledek se mi moc líbil, ale stejně jsem z Chiny zklamaná a budu ji muset nalakovat co nejdřív znova, abych zjistila jestli to byla jen náhoda, nebo je nějaký špatný. Přitom jsem nedělala nic jinak než normálně...


čtvrtek 4. února 2010

Color Club Magic Attraction

Malá ochutnávka pro Dejničku ;-) Čistě třpytkaté laky jsem nikdy neměla moc v lásce, protože to odlakovávání, to je něco pro nerváka jako jsem já! Ale stejně jsem tenhle lak musela mít, protože na nehtech je to něco úžasného, různovarevné třpytečky jedna vedle druhé, hodně výrazné a hodně chytlavé :-) Ale moc jsem si toho kochání se třpytivýma nehtama neužila, protože se zase vracím k tomu odlakovávání, nějak jsem neměla chuť to absolvovat, takže jsem ten lak měla na nehtech jen po dobu nezbytně nutnou pro pořízení fotek a šel dolů. A to ještě poměrně zvláštním způsobem, protože ještě nebyl pořádně zaschlý, tak jsem ho seškrábala a pak teprve ten zbytek odlakovala. Ano, je to hrůza a stydím se, ale snad k tomu někdy dospěju a nalakuju ho na všechny nehty a na delší dobu, protože se mi opravdu líbil. Na fotkách se mi bohužel vůbec nedařil zachytit, tohle je jen slabý odvar oproti tomu, jak se to třpytilo ve skutečnosti. Dvě vrstvy pro plné krytí stačily, problémy s nanášením nebyly vůbec žádné.



středa 3. února 2010

Denní líčení s NYX paletkou Smokey Eyes

Už delší dobu jsem sem nedala žádné líčení, takže dnes jen taková školní rychlovka s NYX paletkou z nedávných úlovků. Jsem s ní moc spokojená, barvy nejsou zdaleka tak moc pigmentované jako sypké stíny (pigmenty), ale to je právě dobře, proto se i s touhle paletkou dá udělat jemné líčení na běžné nošení. Použila jsem 6 barev z paletky plus stříbrné fluidline jako horní linku (ve skutečnosti byla vidět mnohem víc než na fotkách) a za 5 minut bylo hotovo :-) Už mám nafocené i večerní líčení s touhle paletkou, tak snad to nebude jen planý slib, když napíšu, že ho tu taky brzy uvidíte :-)

Too Faced Shadow Insurance
NYX Smokey Eyes paletka
černá tužka Avon
bílá tužka Gabriella Salvete
MAC Fluidline Silverstroke
MAC Zoom Lash